Indu írta:
Rosta,
>Továbbra is mondom, hogy egy lelkésznek lehet politikai véleménye
Melyik az a politikai szélsőség, ami már kiverné nálad a biztosítékot, ha református lelkészként tenném? Vagy nincs is ilyen? Tehát mondjuk a nyilaspárt az még belefér?
>cikk
a mai világi állam - Izrael politikája illetve az antiszemitizmus, a holocausttagadás, a fajelméletek, az emberek faji alapon való megkülönböztetése KÉT NAGYON KÜLÖNBÖZŐ dolog, helytelen összemosni.
>mi a jófenének kell nektek ebben a csöppet sem egyértelmű, nagyon sokoldalú kérdésben olyan harcosan, egyértelműen állást foglalni?!
Mert nem csak egy lelkésznek lehet politikai (bár hansúlyozom ez nálam nem politikai, hanem etikai) véleménye
Kedves Indu, szeretném, ha alátámasztanád a mondandódat, miszerint a Hegedűs a nyilas párt szintjén mozog. És ennek védelme a kedvemre való lenne!
Ilyen alapon én is számonkérhetném-e rajtad, hogy az orosz gyilkosok, és netán az ávós keretlegények becsületének védelme oly igen nagyon fontos-e számodra? Mert valami ilyesmire kezdhetnék következtetni, de nem hinném, hogy igazán jó lenne, ha efféleképpen reagálnánk egymásra.
Lehet, hogy mondtam, kissé hülyén nézett mindig ki, amikor a fiatalok primér hevületükben jól megmondták a véleményüket arról, aminek manipulációjáról gőzük sem volt.
A szovjet rendszerben az apját, anyját beköpő, ezzel azokat halálra ítélő gyerekre hatalmas manipuláló gépezet épült. Nem csoda, ha ma is a fiataloknak a vehemens, fekete, fehér kiállásától kissé feláll a hátamon a szőr! Akkor különösen, ha a Hegedűs politikai állásfoglalását terrorizmusnak nevezitek.
Végül csak kell beszéljünk arról, amiről nem nagyon akartam. Arról, hogy Magyarország már jóideje az un. népi urbánus háborútól szenved. Mi a fenének kell nektek ezt a teljesen impotens, tök felesleges ideológiai baromságot folytatni fiatal fejjel, és teljes mellszélességgel miért kell nektek beállni harcosnak?!
Már idéztem Spiró iszonyatos, kirekesztő versét. Amelyre menetrendszerűen megjött Hegedűs válasza. Ha már ennyire csibe vagy tojáshéjjal a fenekeden, akkor rákérdezek, mi a fene közöd van neked húszonéves korodra a népi urbánus ellentéthez, és mi a fenének akarod továbbélezni ezt a baromságot?! Nekem marhára tele van ezzel a hócipőm, de főleg azzal, hogy a fiatal harcosok újra kezdik az egész baromságot. Nem lehetne végre már befejezni???!!!