Kedves Indu
Igazán aranyos vagy,hogy ennyit vesződsz velem,hogy meggyözzél
De a példáid alapján úgy látom,hogy nem igazán van ismereted arról,
hogy mit is jelent a reinkarnáció.
Azt pedig nem tervezem,hogy részletessen leirjam,hogy mi is a reinkarnáció,ha valakit érdekel olvasson utánna.
Ami a példáidat illeti.A lator amikor meglátta Jézusban a büntelen embert,akkor nem csak Jézust,hanem Istent is elfogadta.
Vagyis Jézus nem egy bünös pogánynak,hanem egy a kereszten megtért embernek mondta,hogy vele lessz a paradicsomban.
De lehet,hogy nem fogalmaztam elég érthetően előzőleg,az ember nem azért születik ujjá mert előző életében rabolt,gyilkolt,hanem azért mert nem jutott el a személyisége annak a felismerésére,
hogy a végső igazság Istenben van,ha eddig eljutott volna akkor
a bűnei megbocsáttatnak.
Vagyis ha már egyszer eljutottál Istenhez,akkor nincs értelme újra megszületned ,hogy újra rátalálj Istenre.
Tehát a cél a végső igazság,Isten megismerése.
Ezért hangsulyoztam,hogy egy hívő számára ezredrangu kérdés a reinkarnáció,mert ő az élettel foglalkozik,az örökélettel amely
Istenben rá vár.
A másik példád Keresztelő Jánosról,sem ellentétes a reinkarnációval,hisz a reinkarnációban hívő vallásoknál közismert,hogy Isten vissza szokott küldeni tiszta lelkeket
az emberek közé,hogy segítsék terveit.
Ugyanakkor Keresztelő János esetén mint mondtam,50-50 % esély van arra,hogy ő Illés volt.
Vagyis egy szóval sem állítottam,hogy ő Illés volt,csak feltételeztem.
A gazdag és Lázár esetét nem ismerem,ha leirod pontossan hol van akkor utánna nézhetek.
Szeretettel Gabriel