kavics írta:
Hiteseknek:
Nem kell mentegetnetek hites barátaim GYF-et, attól faló félelmetekben, hogy a történelmi egyházak majd elveszik az anyagi és egzisztenciális léteteket.
....
Ne féljetek a gyülekezetetek véneitől, karizmatikus vezetőitől, anyagi jólétetektől hanem egyes egyedül Isten Igéjére támaszkodva ítéljetek!
Meglátjátok milyen felszabadító érzés.
Péter
Nem tudom ki hites itt még rajtam kívül, úgyhogy magamra vettem az üzenetet.
Kedves Kavics!
Azért nehogy má' odáig jussunk már, hogy feje tetejére állítjuk a tényeket.
1. Már írtam korábban, hogy nem érzem egyáltalán feladatomnak Fletó megvédését, pláne, hogy nem is értek vele egyet, persze másik irányból mint az itteni kritikusok. Erről szólt a 13 pontom.
2.A HGy nem félti senkitől egszisztenciális létét, mert az eddig is, meg ezután is a saját meg az Úr kezében van. Ezt sem a történelmiek, sem az állam nem veszélyezteti, mert a történelmiekkel ellentétben nem állami apanázsból létezünk, hanem a hívők adakozásából.
Ha valaki kínosan fél az állami támogatások miatt az éppen a történelmiek, úgy hogy mondogasd csak nekik, hogy ne féljenek.
Meg esetleg emlitsd meg, hogy meg kellene egyszer próbálni Isten gondoskodásában bízni az állam helyett.
Természetesen nem keressük a rosszabb sorsot, ezért nem támogatjuk OVi-t, de amikor miatta rosszabbra fordult a sorsunk, mi abból is csak jobban jöttünk ki, mert az igazaknak minden javukra van.
Ja és annyit, hogy nem hoztam ide semmilyen hites tanokat(nincs is), hanem egyedül az Igére hivatkoztam. Ilyen esetben a Hitgyülivel előjönni, olyan mintha személyeskedésbe kezdtél volna. De semmi gáz.
Idézet:
Történelmi egyházasoknak:
GYF Isten akaratából és rendeléséből rendelkezik hatalommal. Nem tőlem, tőled, vagy a néptől van a hatalma. Az Úr engedte meg, hogy ezek a dolgok megtörténjenek, egyetlen célból:
Ebben egyetértünk és mégegyszer idehozom:
1. Minden lélek engedelmeskedjék a felső hatalmasságoknak; mert nincsen hatalmasság, hanem csak Istentől: és a mely hatalmasságok vannak, az Istentől rendeltettek.
2. Azért, a ki ellene támad a hatalmasságnak, az Isten rendelésének támad ellene; a kik pedig ellene támadnak, önmagoknak ítéletet szereznek.
A Kossuth téri csürhe, az ostromlók, a velük egyetértők és a követelőzést támogazó egyházak is nettó istentelenek.
És amikor megújulás képtelenségen, erőtlenségen, meg az ország nyavalyáinak kereséséről van szó akkor ilyenekre kell gondolni.
üdv
ex