Kedves Emilien!
Mikor hívő lettem, körbenéztem a gyülekezetben, felméretem a fiúk-lányok siralmas arányát, láttam, hogy mennyi nagyon csinos, igazán hívő lány van egyedül. És meg kellett küzdenem azzal a gondolattal, hogy ha itt maradok, jó eséllyel egyedül maradok. És visszatekintve valahol itt vélem megtalálni magam számára a siker kulcsát. Őszintén letettem Isten kezébe, hogy ha akarja, maradjak egyedül. És még egy év sem telt bele, és megtaláltam a hozzám illő társamat.
Isten mondja, hogy nem jó az embernek egyedül, szerzek néki segítő társat hozzáillőt. Tehát tudja, hogy nem jó nekünk egyedül, és Ő akar szerezni. Sok esetben akkor üt be a gixer, mikor úgy gondoljuk, hogy majd mi szerzünk magunknak.
Az is veszélyes, ha ráfixálunk a társkérdésre, ez a görcsös akarás megérződik rajtunk, és elriasztja az embereket. Viszont jó dolog lehet rendszeresen közösen imádkozni ezért olyanokkal, akik hasonló cipőben járnak - meg a nyugodt várakozásért.
Mikor már jó ideje egyedül voltam, megismerkedtem egy szimpatikus sráccal, nyitott is volt az Istenkérdésre, de nem volt hívő. Én mindenképpen hívő társat szerettem volna magamnak, mármint olyat, aki nem az én hatásomra lesz hívő. De nagy volt a kísértés, és a srác is érdeklődőnek tűnt irányomban. Otthon elromlott a gép CD lejátszója, és mivel a srác értett hozzá - megkérdeztem, hogy szerinte mit csináljak. Azonnal felajánlotta, hogy eljön hozzánk, és megnézi. Éreztem, hogy ha eljönne, elkezdene rossz irányba menni a dolog. Telt az idő, és a CD lejátszóra egy határidős munka miatt szükség volt. Kértem a jó Istent, hogy csináljon valamit, mert nem akarom, hogy ez a srác javítsa meg. Lementem, bekapcsoltam a gépet és működött a CD lejátszó.
Ezzel párhuzamosan volt egy hívő testvérem, aki nagyon rossz lelkiállapotba került. Kértem, hogy imádkozzunk közösen, de ő már imádkozni se akart. Aztán mégis ráállt, hogy rendszeresen imádkozzunk, de az volt a "feltétele", hogy ő azért fog imádkozni, hogy én találjam meg a társamat. Mondtam, hogy bár nekem ez nem kiemelt kérdés (mert előtte em régen le tudtam tenni Isen kezébe) de nincs ellenemre. És pár hónap múlva megismerkedtem a férjemmel. Ami nekem tanulság volt ebben, hogy
1. ha hagyom, hogy a vágy belerángasson a másik sráccal való kapcsolatba, akkor, mikor színre lépett a férjem, éppen foglalt lettem volna, és így elment volna mellettem a NAGY lehetőség.
2. jó dolog egymásért, egymás társáért közösen, rendszeresen imádkozni.
Bocs, hogy hosszú voltam, kívánom, hogy nyerj belőle bátorítást.
Üdv:
Indu
_________________ Várván ama boldog reménységet
|