admin írta:
Az "Egyedi gyülekezeti bajaink" című topikot töröltem.
Mivel nincs lehetőségünk arra, hogy a topikban leírt két konkrét-, és vélhetően további számos esetet objektiven megitéljük, ezért elzárkózunk attól, hogy a fórum felületet biztosítson ilyen és hasonló esetekben arra, hogy vitában álló felelek közül a hangosabb, vagy IT-közelibb fél álláspontját közvetítsük.
Ebben egyértelműen megerősített a gödöllői eset interpretálása.
Rostától külön elnézést kérek a döntés miatt, és megértését kérem.
admin
Először arra gondoltam, hogy a hírek között kellene helyet találni ezeknek a belső ügyeknek. Ebben az esetben viszont mindenkihez egyformán szólt volna a híradás, a kívülállók csak a reformátusok belső vitáját látták volna benne. Emiatt arra gondoltam, hogy inkább a Református egyházunk rovatban indítok erre egy külön református topic-ot. Ugyanakkor az is igaz, hogy az objektivitás ez esetben sem biztosítható, hiszen a hírt leíró szemüvegétől függ az esetek tálalása.
Látható volt, hogy ez a topic már tényleg nem csak egyszerű beszélgetésnek adott terepet, hanem személyes, sőt egzisztenciális kérdéseket is érintett. Annyira azért nem ismert a Parókia az egyházban, hogy az érdekeltek is megszólalhassanak, érveljenek, tehát érdemi vitára nem kerülhetett volna sor. Szóval megértem a döntésedet, bizonytalan utakra is elmehetett volna a topic.
Azt továbbra is gondnak látom viszont, hogy a belső, sokszor egyedi problémáink általában kibeszéletlenek maradnak, és sajnos nincs arra forma, hogy ezeket megbeszélhetnénk.