GABRIEL777 írta:
A Közvetítés topicban hosszabban beszélgettünk Gabriellel pár hónappal ezelőtt. Bennem úgy csapódott le, hogy Gabriel nem keresztyén.Istent kereső ember, de nem mondhatom, hogy teljes nyitottsággal lenne az Ige felé. Ez a mostani kijelentése is pontosan ezt bizonyítja.
Igen Erika
Emlékszem erre a beszélgetésre.
Amikor azt írtam,hogy az Atyához a Szentlélek a létra.Akkor te közölted,hogy nem létra és nem a Szentlélek,hanem Jézus.
Innétől kezdvel olyan sok értelmét nem is láttam,hogy teológiai vitába bocsátkozzak veled,hisz ha valaki nem érti,hogy a Szentlélek és Jézus között a menny szintjén nincs különbség,azzal,e nem érdemes a Szentháromságról beszélgetni.
Arra is emlékszem amikor kizártál azért,mert nem fogadtam el azt a rasszista gondolatot,hogy az embereket foglalkozás alapján különböző erkülcsöeknek lehet minősíteni.
És azt írtam,hogy a lelkészek pont olyan erkölcsössek mint a rendőrök az újságírok és a tanárok.
És arra is emlékszem,hogy az egyhetes kitiltásom,ténylegessen 10 napig tartot,amiért sem Te sem az admin soha sem kért,legalább egy elnézést,ha már valaki hibázott.
Szóval ennyit a móderálás szinvonaláról.[/quote]
Kedves Gabriel!
Sok hibája mellett a netezésnek nagy előnye, hogy pontosan vissza lehet keresni a hozzászólásokat.
Akit érdekel pontosan ez abeszélgetés, olvassa végig a Közvetítés topicban.
Ez a létrás megjegyzésed beszélgetésünkben nem az utolsó volt, még legalább 7 alkalommal méltattál válaszra.
Az utolsó kérdésem feléd ez volt, amire nem válaszoltál, esetleg, ha gondolod, most megteheted:
HozzászólásElküldve: 2007. Máj. 01., Kedd 09:29 Hozzászólás témája: Hozzászólás az előzmény idézésével
GABRIEL777 írta:
Erika írta:
GABRIEL777 írta:
Kedves Erika
Csak a mennyei táplálék eleveníti meg a lelket,a földi nem.
Aki veszi a SzentLelket az veszi Krisztus testét és Krisztus vérét is.
Ez rám és minden hívőre igaz.
Szeretettel Gabriel
Minden miben hívőre igaz, Gabriel?
Mert a Krisztusban hívőkre nem.
Azért a korrektség kedvéért hozzá kell tenni, ezt a választ arra kérdésre mondtad: hogyan gyakorolod az úrvacsorával való élést.
Azt mondtad korábban, csak a Jézus tanítása a hiteles számodra a Bibliából. Ezért nem értem, miért bújsz ki ez alól.
Az úrvacsorában a megtört kenyér és kiöntött bor a Jézus Krisztusnak az érettünk elszenvedett engesztelő halálát jelenti.
Amikor magamhoz veszem a kenyeret és bort, ezzel megújítom Krisztussal és a résztvevőkkel a közösséget, s bizonyosságot nyerek a bűneim bocsánata és az örök élet felől.Természetesen mindezt a Szentlélek segítségével.
Mi az, ami ebben teológialag nem áll meg- hozzáteszem, konkrétan melyik egyház teológiájára gondolsz?-
És a nagy kérdés: számodra mindez mit jelent?
A kizárásoddal kapcsolatban sem emlékszel pontosan, de nem tartom fontosnak ezt most boncolgatni: ha te igen, vedd a fáradtságot,és szedd össze a bizonyítékokat- állok elébe, most is jogosnak tartom.
Arra emlékszem, hogy nem jöttél egy hét múlva/ui. vártalak, hogy megérkezve mondsz nekem pár "kedves" szót-/most már tudom akkor az okát,miért késtél, de erről én nem tehetek, kérdezd meg az admint, bizonyára tényszerűen válaszol neked.