Kedves G7!
>G7>Azt nem tudom,hogy honnan veszed,hogy a sátán akarta a Bibliát kivonni a forgalomból.
Miért szerinted milyen lélek mozgat valakit, mikor a Biblia terjesztése miatt emberek tömegét lemészárolja. Úgy, hogy közben maguk az inkvizitorok leírják, hogy pl a valdensek milyen szentéletű, visszavonultan élő emberek voltak. Mielőtt kiírtották őket. Már hivatkoztam erre a szövegre, de mindig szívesen teszem, tiszteletem jeléül:
Egy kis infó a valdensekről
>G7>Az igazság az,hogy a Bibliai ismeret pont akkor kezedett felhigulni amikor a Biblia elterjedt
Ez az állítás azért nem helytálló szerintem, mert a Biblia elterjedése előtt nem is lehet tényleges bibliaismeretről beszélni. Amit az emberek a latin nyelvű miséken felfogtak - azt jól példázza a "Krisztus teste" latin kifejezés - amit a köznyelv hókusz-pókusz-nak értett (valójában: hoc est corpus Christi) Az átlag ember a babonákat ismerte, de a Bibliáról fogalma nem volt.
>G7>Hisz pont azt mondtad elötte,hogy ha ugyanaz a lélek vezet két embert akkor megeggyező véleményt is kell alkotniuk a Bibliában található Igékről.
Pontatlanul idézel, mert én azt mondtam, a Biblia ihletett voltáról kell meggyőződniük, ami alap kérdés. Az általad felhozott gazdagok vagyunk vagy szegények meg egy marginális kérdés. Ráadásul mindkettőre van példa a Bibliában, mint ahogy igéret is van arra, hogy jobb kezed felől elesnek ezren - hozzád meg nem közelget a baj, de mégis van olyan helyzet, amikor meg a hívőt is éri a baj. Isten nem sablonokat alkalmaz, van akit megpróbál és elveszi tőle a vagyont, van akit azzal próbál meg, hogy ad neki, van aki azért bővelkedik, mert hívő, és gyümölcsként ezt is megnyeri, van akinek a jellemfejlődéséhez meg a szegénységben megtapasztalt Isteni gondviselés kell. Láttatlanban azt mondom, hogy ezt Ex is így gondolja.
>G7>És ha emlékeim nem csalnak a katolikusokkal sem igazán válalsz közösséget
Ez így túl erős, inkább úgy fogalmaznék, hogy a katolikus tévtanításokkal nem vállalok közösséget. Minél inkább elfogadja valaki (akár katolikus, akár nem) a Biblia ihletett voltát, annál inkább közösségben vagyok vele - ez gyakorlati tapasztalat. Több olyan egyszerű, tanulatlan emberrel találkoztam, aki naponként olvasva és komolyan véve a Bibliát közösségben volt velem.
Üdv:
Indu