GABRIEL777 írta:
Kedves Szrobcsek
Mivel azt írtad,hogy imádkozól nyelveken és ez nagyon fontos a számodra,így gondolom nincs annak akadálya,hogy erről az általad gyakorolt nyelvekenszólásról a fórumon is beszélj.
A kérdésem hozzád a következő lenne.
[b]
Amikor nyelveken imádkozól,akkor ennek megtörténését te magad irányítod,vagy spontán történik,Te "csak"részese vagy az egésznek és nem vagy képes azt írányítani,
befolyásolni ?
Igen képes vagyok önnálóan, egyénileg is kezdeményezni az imát.
De különbség van a nyelvek nemei (más, létező nyelven való prédikálás Ap. Csel. 2), és a nyelvek imája , mint egyéni imanyelv között "Ha pedig nincs magyarázó, hallgasson a gyülekezetben; hanem magának szóljon és az Istennek -vagyis tud magában, egyénileg is I. Kor. 14).
A másik kérdésem,hogy hogyan épít ez Téged"konkrétan".
"Aki nyelveken szól, önmagát építi" Konkrétan, de hogy ez hogyan zajlik szellemben és lélekben, ki mondhatná el szavakban?
Gondold el úgy, hogy akképp épít, mint amikor értelemmel imádkozol, és kommunikálsz az Atyával. De mégi s más.
A harmadik kérdésem,hogy ilyenkor kinek a nyelvén beszélsz és,hogy mit értesz meg belőle ?
Nem egy más nemzet érthető nyelvén (pl, angol, vagy japán) beszélek, ez a nyelvek nemei (I. Kor. 12/10)
Ez egy kivülállónak halandzsának tűnik, ettől van a sok elmebeli korlát, amiért nem kezdenek el nyelveken szólni, pedig más akadálya nem volna, hisz mondjuk betöltekeztek a Szellemmel.
Mert úgy hangzik, mint "akik édes bortól részegedtek meg", és ezt senki nem gondolná, ha egy létező, pl francia, angol, vagy akármilyen nyelven hallaná a hallottakat.
Hogy mit értek? Van hogy kapok belőle megértést, van hogy nem. De ezt nem lehet pontokba szedve elmondani.
Képzeld úgy, hogy mielőtt nem voltál újjászületve, mit gondoltál Istenről, a hitről stb. Nem megfogható, és nem érti előtte az ember.
Ha majd nyelveken imádkozol, meglátot, és nem lesz kétséged felőle, milyen szellemet vettél.
A negyedik kérdésem ,hogy ez a nyelveken szólás halkan vagy hangossan történik-e ?
Ahogy az értelemmel való imádságot szabályozni tudod, úgy ezt is. Csendes magányodban suttogva, vagy hangossan kiabálva, amit persze nem értek, hisz akihez szól, nem süket, de lelkük rajta.
Az ötödik kérdésem,hogy a nyelveken szólás alatt szaporább-e a légzésed vagy inkább lassabb mint normál állapotban.
Még nem mértem. Nem vettem észre ilyen élettani hatást az egyéni imaéletemben, de ha az ember közben megértést, kijelentést kap, az még is hat reá valahogy.
Ahogy mondjuk megértesz valamit az Igéből, és tudod, hogy nem egyszerű fifikázás, hat rád, sokszor az embernek szinte a lélegzete is eláll, mikor az Úr az Ő kegyelméből fel-fel kapcsolja egy egy területen a villanyt.[/b]
Köszönöm a kérdéseidet. Igyekeztem nem lükeségeket írni.
Legyen áldott napod.