Jn 3,7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.
Jn 8,23 És monda nékik: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.
Jn 17,14 Én a te ígédet nékik adtam; és a világ gyűlölte őket, mivelhogy nem e világból valók, a mint hogy én sem e világból vagyok
A kereszt tövében Jézus Krisztus dicsősége ragyog!
Voltál már ott Lélekben? Megláttad már az Úr dicsőségét? Halálos sebet kapott már az evilágból született lényed, aki pontosan olyan Istenkáromló és törvény tipró, mint mindenki más lelke?
Megszülettél már onnan fentről az élő Ige, Jézus Krisztus által?
Ha igen, akkor hagyd, hogy növekedjen ez a "csecsemő", míg el jut a felnőtt korra, az érett férfiúságra!
Ef 4,13 Míg eljutunk mindnyájan az Isten Fiában való hitnek és az Ő megismerésének egységére, érett férfiúságra, a Krisztus teljességével ékeskedő kornak mértékére:
Növekedj a kegyelemben és az Úr Jézus Krisztus ismeretében!
Kedves Gabriell!
Kérlek írd le az újonnan születésed történetét, hogyan történt nálad, hogy új életet kaptál?
Az Isten adott neked is lelket és ez jó! Dícsérem Őt, mert ez által vagy élő!
A kérdés az, hogy új életet kaptál-e már Tőle?
Köszönöm:
Péter
Kedves Erika!
A fenti sorok alapján én abba a férfi körbe tartozom, akik onnan fentről újonnan születtek az Úr kegyelme és Igéje által.
Megláthattam magam és megláthattam az Istent Jézus Krisztus által.
Megláthattam, hogy miattam is szenvedett a kereszten az Úr és miattam és értem kellett neki a golgotán megcsúfoltatnia és meghalnia a bűneim büntetése képen!
Parázna és hűtlen férfiként éltem, aki nem sokat törődik felesége boldogságával, gyermekei nevelésével.
Munkahelyemen szintén parázna módra éltem, de ezekből szabadított és szabdít az én Uram!
Azóta pedig az Ő irgalma és jósága miatt a családi életem folyamatosan javul, Isten terve valósul meg a haázasságomban, azaz a feleségemmel egyre inkább egy testé válunk!
Mind ez kegyelemből van, az Isten jósága miatt, Isten egyszülött Fia érdeméért, hogy Ő dicsőittessen meg bennünk és általunk!
Egyedüli dicsőség és tisztelet a Báránynak, aki minden bűnünkért tökéletesen eleget tett és ezért bármilyen állapotban mehetünk a mi Mennyei Atyánk színe elé várva az Ő szavát és akaratát, ami JÓ a számunkra.
Szeretettel és testvérként gondolva rátok és sokunkra itt:
Péter