Erika írta:
Teljesen természetes, hogy a hitéletünk költségeit álljuk, de ez nem jelenti azt, hogy eltartunk egy többezerfős gyülekezetet, ahová tartozunk.
Kedves Erika!
Tök mindegy, hogy egy gyülekezet mekkora. Ahol többen vannak, ott több ember van a nagyobb költségekre. Nem jelent nagyobb terhet egy nagy gyülekezetet, és nem jelent kissebbet egy kicsi.
Idézet:
Megnyugtatlak egyébként, hogy nemsokáig fogja a mi egyházunk sem élvezni az állam támogatását..
Ezzel segítettél nekem megfogalmazni, hogy miért is járok én ide.
Szóval azért is, hogy ezeket a bebetonozott torz nézeteket lazítsam.
Nem nekem megnyugtató, ha ti nem fogtok állami támogatást kapni, hanem ti hallelujázhatátok azon. Ugyanis az állami támogatás nagyon káros, erőtlenítő, megkötöző dolog egy gyülekezetnek.
Ha most nálunk felszámolnák ezt, azonnal megerősödnének még a gyengélkedő egyházak is. Mit gondolsz ki nem szeretné ezt?
Kösznöm, hogy hozzászólásod nagy részében meg engem igazolsz, a bizonyságaitokkal.
Idézet:
Ex, ti eltartjátok a gyülekezeteteket, szép dolog,
Az a baj, hogy olyan világ van, ahol ezt külön szépnek kell tartani. Ezt természetesnek kellene tartani.
Idézet:
de talán vagyonközösség köztetek sincs, pedig az a bibliai példa, nem?
Az nem általános, hanem egyedi példa volt Jeruzsálemben, a spéci helyzet miatt. A többi közösségben nem volt vagyonközösség.
Idézet:
Mondok egy szomorú dolgot: időnként akad olyan megrendelőnk, aki elfelejti kifizetni az elvégzett munkánkat. Tavaly épp egy hozzátok hasonló gyülekezettel volt problémánk, mert vatikáni valutában gondolták a fizetést, pedig nem úgy egyeztünk..Most akkor ez alapján mondjak rájuk jelzőket, hogy nevetséges, meg hiteltelen az egész szolgálatuk?
Erika te félreértesz. Én szándékosan nem beszélek felekezetekről(bár mindig van, aki felekezeti vitává akarja deriválni az igei igazságokról szóló beszélgetéseket), én mindig bibliai igazságokról beszélek.
Annak a gyülekezetnek meg én üzenem, hogy ne játszanak Isten igéjével, mert átkot vesz magára az aki nem fizeti meg a jogosan járó bért.
Idézet:
A kiakadást az okozta, ...
Nem tudok mást mondani, hogy nem tudom komolyan vanni a nagy ogaadást azok szájából, akik a kicsi odaadásban leszerepelnek.
üdv
ex