Legyetek békességben!
Habár sok dolgom van, és olvasni ugrottam be, kv. Mellett elmélázok kicsit…
Mégsem bírom szó nélkül. Igyekszem rövidre fogni.
Ez egy református portál, ezt senki sem vonja kétségbe.
Viszont nem gyülekezeti hely. Értem alatta az imádat helyét. Hanem a gyülekezettől függő, de tágabb értelemben helyt kapnak témakörök. Mint ahogy J.T. Tantételei.
Pusztán azért, mert voltam bátor kijelenteni, hogy vannak dolgok, amikkel egyetértek J.T. Valamint, hogy tanulmányozok is velük. De, vannak más hitekben, más gondolatok, pozitív tanítások is, amikkel épp annyira egyetértek. Pl. Hiszem, hogy Jézusban van a megváltás. A Reformátusok is hiszik. Ahogy pl. J.T. is. Tehát van közös gondolat.
Azt pedig külön kiemelném, hogy mindig arról beszélek; ahogy én hiszem és látom. (És nem azért hangsúlyozom, mert én az ember határozom meg. Hanem azért, hogy kiemeljem, és eltávolítsam a konfliktus helyzeteket. Természetes, hogy a Biblia alapján hiszem, és gondolom úgy.) Szóval köze sincs szavaimnak gyülekezetekhez. Ezzel együtt, elviselem, ha valaki mégis máshová sorol. Joga van hozzá. Véleményt alkotni. Aztán egyénenként, és vérmérséklet szintjén közli is.
Viszont sok esetben önmagam megismételve, mondom: nem célom téríteni. Nem az én dolgom. Nem célom képviselni sem J.T. Gyülekezet, sem pedig más szervezetet.
Szrobcsekkel nincs semmi bajom.
Ami zavart elmondtam; Ha egy link adott weblapra nem elég szerinte. (merthogy fáradtak szegénykéim… ) akkor hozhatja az egészet, akkor sem lesz hatása a dolognak. Persze ez ismét csak az én meglátásom.
Mert úgy van annak értelme. Vagyis lenne.
Pl. J.T. több esetben is megjövendölték a világvégét… dátum, folyóirat, szöveg stb. érvek. Mindezek pedig nem jöttek be. Hozzáfűzve a saját meglátását, és máris van egy élő működő fórum, ahol valóban beszélgetések, gondolatcserék történnek. Viszont Szrobcsek ezt választotta; gépies másol, illeszt. Ő így oldja meg, és amíg a portál vezetése nem tesz, addig nekem, mint vendégnek, magamra nézve duplán dolgom, hogy tudomásul vegyem.
De, akkor lenne kivel beszélgetni, és nem mivel.
Adott témában 1Pét 1:10, és környéke. (Érdemes figyelmesen olvasni.)
1kor 13:9,10; Péld 4:18; Ján 21:22;
Vagy ott van Nátán, aki Dávidot buzdította, hogy tegye, amit szíve diktál Isten imádati helyének megépítésével kapcsolatban érez. Később Mégis helyre lett igazítva, hogy Nem Dávid lesz az aki felépíti. 1Kron 17:1- 4 Ezekből én azt látom, hogy vannak tévedések, és hozhat egy, vagy több ember téves következtetést. Mind amilyen a vég napjai.
De, ha most felteszem magamban a kérdést, és ki-ki önmagában. Vajon ezek a napok (amikben élünk) a vég napjai?
Jézus jövendölései, és más írásrészek alapján én eljutok egy igen válaszhoz. Igen, ezek a vég napjai. Aztán amikor különösen közelről érzem a világ hatását, magamon és családomon. Akkor ez az érzés egész erősen tör fel belőlem. És egész nap arról fogok beszélni, mert az jár a fejemben. Hogy bizony nagyon közel van az idő.
Aztán ezen hatásra még élénkebben figyelek oda az írásokra. Luk 21:24; Dán 4:10; Luk 21: 7-36; a jelek értelmezése nagyon is rá illik napjainkra, és rá illett azokra a napokra is, amikor Őrtorony Társulat (J.T.) közre adták nézeteiket, hogy szerintük az lesz az az idő. De, mit mondtak? 5Móz 13:1-4. Emlegettek más Istent?
A Reformáció egyik alapgondolata, hogy kijelenti, az emberek tévedhetnek, ezzel önmagára is kijelenti a tévedhetőséget. Mit mondanak J.T.? Ők pedig kijelentik magukról, hogy nem állítják, azt, hogy ők ihletett próféták. Elismerik, hogy voltak téves következtetéseik.
De, akkor hol a lényeg? Mi a mozgató erő? Én a Máté 24:42-ben látom.
És lehet táncikálásnak tűnik, de, vannak napok amikor egész közel érzem, és úgy beszélek. És vannak napok amikor nem érzem annyira, ezért nem is hangsúlyozom, De, jól tudom, hogy akár megérem, vagy sem. Valóban közel az idő.
A világvége jóslatokból van sok száz, van amelyik nagy port kavar, van amelyik kisebbet. Isten szándékén semmit sem módosítva. De, ez csak példa volt. Egy Kopi/pészt-tel nincs mit megbeszélni, ahogy mondtam is.
Ami J.T. illeti, és a jogot. Nem állhatnak elő semmivel. Hova tovább, mintegy bizonyítványt mutatják fel. „Ime! Ismét egy internetes oldal, ahol minket bántanak. Érdemes nekünk szenvedni a Krisztus nevéért….” És azon bibliai idézetek, amiket Jézus hagyott, hogyan fogják üldözni tanítványait, máris kellő bizonyságot nyer. Számukra mintegy bizonyíték. (ezért mondtam; nem azt mondják, hogy Ki, hanem azt, hogy Hol, a hol-t pedig azonnal társítják a gyülekezettel.)
Jogilag a portál üzemeltetői tovább hárítják, hiszen egy könyv, vagy írásból megszületett irat van idézve. Ergo nem az ő szellemi termékük. És mindenki felelős a saját beírásaiért. Lázítónak lázító, ha onnan nézzük, vagyis J.T. Szemszögéből, Ha innen szemléljük, akkor pusztán a védelem köntösének gondolata alá tett, másolás. (Nem a szándék mozgatóját az egyénben. Vagyis Szrobcsek szeretné megvédeni hittársait, vonom kétségbe.) de, a felkészületlen, és tájékozatlan, kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét….
Én személy szerint nem látok érdemi értelmet a másolgatásban…
A szabad véleménynyilvánítás pedig immár alkotmányban foglalt tétel. Tehát ezzel szerintem nem is érdemes foglalkozni. Hiszen senki sem lett meggátolva,
(leszámítva azt a pár kizárási esetet, de ott meg egyénnek vannak jogai. Ilyen, pl. ha már regisztrált, és vannak privát üzenetei a portálon, akkor kizárva onnan, a privát üzenthez sem jut hozzá, ergo korlátozva. amit korábban privátban kapott. Nah, ez már korlátozás, személyes információjának szabad hozzáférésében. De, nem szándékom szítani a parazsat. És nem is erről van szó.)
Viszont más irányú következményei a dolognak;
Elsőrendű dolog a szeretet. Mert mint ilyen, ennek a portálnak valahol türköznie kellene, az egyének által ezt az alap bibliai gondolatot.
Veszek egy szélsőséges esetet.
Valakit érdekel J.T. Tanítások. El kezd kutakodni, és ide talál. Aztán nem, pro-kontra lát dolgokat. Nem látja a szeretetet, tiszteletet stb. Meghoz magában egy véleményt, ami lehet, hogy nagyban befolyásolja a döntését. 5Móz 10:19; 1Pét 1:22
Hogy J.T. Véleményt alkot más hitekről? Igen. Ahogy más hitek egyenként ugyancsak véleményt alkotnak más hitekről. J.T. Nagy Babilonnak nevezi gyűjtő fogalommal, vagy más Bibliai jelképpel.
Addig a másik hit, szelektálva ugyan, de mégis hoz ugyancsak elitélő véleményt. Pl. Nem alakult volna meg a Reformáció, ha nem lett volna a korábbi tévedéseknek felismerése. Ha pedig megtörtént az elvállás, akkor ezzel megtörténik a vélemény alkotása is. Onnantól kezdve pedig két szervezet, részlegesen eltérnek egymástól. Márpedig egy hit, egy keresztség…
De, én úgy gondolom, hogy Mindezeket nekünk kéne, kell. (hitünk, vallásunk szerint) megmutatni, a toleranciát, megértést, a szeretetet, és egyenként bizonyságot tenni arról, ahogyan hitünk diktálja.
A magam részéről igyekszem, tiszteletben tartani, hogy ez egy református portál.
Ha pedig valakit megbántanék, tegye szóvá! És megkövetem.
De, a tiszteletről tudjuk, hogy nem egyirányú. (Magam azt szoktam mondani, hogy annyi tiszteletet kapjak, amennyit én adok.)
’Félve merül fel bennem, és’ tisztelettel kérdem; Te, Kedves Fony, vagy akár mások. (És ez itt ismét nem a parázsnak szitása.) mennyire tartod tiszteletben, hogy ez egy református portál?
J.T. nincs fóruma. Talán nem tartják fontosnak. Nem ismerem az okot.
De, jelenleg nem találkoztam ilyesmivel. Van egy hivatalos oldaluk.
http://www.watchtower.org/ És szerintem ennyivel be is érik. Ami az internetet érinti.
(Az pedig, hogy mégis feltűnnek, az az egyén elhatározásán múlik, nem a gyülekezet mondja; „vegyétek birtokba a fórumokat, és e-maileket..” )
Mert inkább a személyes kontaktusra építenek. Így aztán, ha mégis telefonon hívnak valakit, vagy kéretlen levelet kap. Annak az a vége, hogy javasolják egy személyes tanulmányozást.
Ami a néma gyermeket illeti…
Egy anya nagyon jól tudja, hogy mikor, és mire van szüksége a gyermeknek.
De, értem miről beszélsz.
Nagyon sokan, nem tudják azt sem, hogy mit keresnek, vagy azt, hogy eleve kéne keresniük.
A dolgokat előbb meg kell mutatni, és miután megmutatva. Akkor merül fel a vágy annak megszerzésére. Ez egy kétélű dolog. De, maradok a hitnél. Valóban, ahogy Tiv azt felhozza, én is úgy gondolom.
Jézus példát adott szolgaságból. A példa alapján tudjuk, hogy mi a helyes. És eldönthetjük, hogy óhajtjuk-e.
(szómenésemről; Ismét bocsánat, mert látom a 3. oldal vagyok…. [pedig rövidre fogtam] De, örömmel és szívesen veszem azon időt, amit ide szánok, nem sajnálva a klaviatúrát, hogy elmondjam, ahogy látom. Viszonyítva ezt a kimásolom/beillesztem eljáráshoz.) Még mondanám, de időm szorít, Estére meg már fáradt leszek…