Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1316 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 88  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 25., péntek 20:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
net2rist írta:
barátom írta:



Őrültek vagyunk talán mindannyian. Van egy kardinálisod neked is testvér? Ott lebeg a szemünk előtt a végtelen távolságok végelláthatatlan újratermelődésében, és nem látjuk a véget, de a kardinális ott áll, rendíthetetlenül, de mégis maghatározhatatlan alakban, távolságban és minőségben.




----Azt ugyan nem lehet "tudni", hogy azért hoztad ide a barátodat,
mert tényleg a "barátod", akinek az eszmefuttatásával is azonosulsz,...
vagy csak be akartad mutatni a fórumon ? :)

-A kiemelt mondatra reagálnék csak.- Aki a "végtelen távolságok végel-
láthatatlan ujratermelődésében" gondolkodik, és az 'anyagi' világból
keresi a "véget",... az soha sem fogja elérni a kardinálist, sem a magáét,
sem a csillagokét.

-Aki rájön arra, hogy "több az élet" és az ÉLET valóságát keresi,- az előbb
utóbb megtalálja, ha hagyja magát megtaláltatni az ÉLET URÁTÓL.-


L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 25., péntek 20:56 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
figyelő írta:
Részemről a megnyilatkozás, "csatlakozás" általános érvényű volt. Nem kívántalak inge bújtatni, kinek-kinek magasztos feladata; felismerni, hogy övé-e a ruhadarab... Magam is gyakran hordok inget, no meg nem ritkán csalódok magamban.. :oops: :)



---Igazán örülök, hogy nem rám való az "ing", ti. én se vettem magam-
ra.

-Általánosságban meg egyet tudok érteni utolsó mondatod, utolsó felével ! :oops: :)


L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: A kezdeményező Isten
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 26., szombat 07:47 
Loisz írta:
.
nemosineX írta:
Ugyanis kevés embernek van kedve ilyen vastag gúnyán áthatolni, hogy eljusson a másikhoz
Szeretettel üdvözöllek:
n.



--Kedves nX !

-Úgy tünik, - két malomban őrölünk. A kiemelt mondatod bennem azt
az érzetet kelti, hogy Te két ember közti kapcsolatról, barátságról be-
szélsz.- És ebben az ember a legfontosabb.

-Én nem erre gondoltam, hanem a TÉMA központuságra.- Amikor az a
fontos, amiről -missziós esetben, Akiről- beszélget két ember.- Van egy
"Beszélgetős" topic, ahol szó esik a 'babfőzelék főzéstől-a madár csicser-
gésig',... de ott, ebben a barátságos, laza tere-ferében sincs szükség
semmiféle gúnyán áthatoláshoz....

-Egy netes fórum, amelyik nyilt,- nem igazán alkalmas meghitt kapcsolat
kialakitáshoz. Ahhoz a magánszféra kell.

-De semmiesetre sem szeretnék ezen fennakadni, vagy vitatkozni :)
lépjünk túl ezen, kérlek, jó ?

Szeretettel
L.


Kedves Loisz!

Nem a vita kedvéért válaszolok, de nem szeretem, ha valaki elmondja, amit akar, aztán még mielőtt a másik válaszolna, javasolja, hogy lépjenek ezen túl. Szóval, csak a rend kedvéért:
Nem két ember közötti barátságról beszélek. A TÉMÁról való beszélgetés közben is háromfelé figyel az ember: a TÉMÁra, a beszélőre és önmagára. Ha a beszélő valamiért (akár a vastag gúnya miatt is) hiteltelen, sajnos előfordul, hogy az embernek elmegy a kedve a TÉMÁtól.

Gyökössy Endrénél olvastam az igazi, Lélekkel átitatott barátságról.
„… ismérve, hogy az Úrért van.
A legtöbb barátságot, sőt lelkitestvérséget az rontja meg, hogy egymásra néznek. Előbb szimpátiával és szeretettel. Aztán ahogy telik-múlik az idő, egyre több hibát fedeznek fel egymásban. Ezt egymás tudomására is hozzák, és megkezdődik a barátság vagy lelki-testvériség romlása. Ezért nem vagyok híve az olyan közösségnek, ahol szüntelen egymással foglalkoznak a közösségi tagok. Az efféle közösség előbb-utóbb ’pletyka-közösséggé’ lesz.”

Ennek szép példáját láthattuk a hetekben itt a fórumon is.

Ami a csicsergős-babfőzelékes témát illeti, ahhoz én nem nagyon tudok hozzászólni, de nem azért, mert elítélem, (hiszen ha Isten legkisebb ajándékát is hálával vesszük, soha ki nem fogyunk az örömökből), hanem mert nálam ez egyféle alkati fogyatékosság, hogy nem tudok ilyenekről cseverészni.

Szeretettel:
n.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 26., szombat 08:14 
net2rist írta:
barátom írta:
A kardinális gyermekei

Haladsz utadon, arra gondolsz, hogy ahogyan haladsz, bizonyos dolgoktól távolodsz és más dolgokhoz közelebb kerülsz. Valahogy megvan az emberben az az optimista meggyőződés, hogy a haladás minden esetben 'előre' haladást jelent. Haladni vágyunk előre, olyan tájakra, amiket még soha nem tekintettünk, nem érzékeltünk, nem hajtottunk uralmunk alá. Vannak akik félnek az ismeretlentől és csak lassan haladnak, vannak, akik félnek de haladnak és a kezdeti nehézségeket követően civilizáltan bánnak az 'új világgal'. Vannak, akik mit sem törődve a táj szépségével, a hegyek, völgyek, erdők és alföldek csodálatos világával csak rohannak valami elképzelt cél felé, amit úgy neveznek: kardinális.

A kardinális az a pont, amikor minden átbillen egy új dimenzióba. Amikor a tér és az idő egy új értelmet kap, vagy mások szerint egyszerűen értelmét veszti. A kardinális a rögeszméjük a haladó gondolkodóknak. Bizonyos szinten nem mások, mint megrögzött monomániások, akik a kardinális látásáért mindent képesek feláldozni a haladás oltárán, csakhogy céljukat, a kardinálist elérjék, megközelítsék, megérintsék.


Azt mondják a mellettük haladók rájuk, hogy ők azok, akiket a világegyetem minden pontján az ősi nyelven úgy neveznek: őrültek. A kardinális úgy ragyog előttük, mint nap ragyog a keleti horizonton párás, terhes őszi reggelen, amikor látható a fény, de nem vehető ki, hogy pontos kontúrjai milyenek, csak találgathatunk.


Őrültek vagyunk talán mindannyian. Van egy kardinálisod neked is testvér? Ott lebeg a szemünk előtt a végtelen távolságok végelláthatatlan újratermelődésében, és nem látjuk a véget, de a kardinális ott áll, rendíthetetlenül, de mégis maghatározhatatlan alakban, távolságban és minőségben. Monomániánkat leküzdendő talán néha meginog a bizonyosság bennünk, hogy amit látunk az tényleg a kardinális-e, de abban soha nem inogunk meg, hogy haladnunk kell előre, mert a kardinális képe bennünk van, belénk van építve. Ott a távolban láthatsz valamit, szerinted az a kardinális, az a cél, az a telos, ahová el kell jutnod. A kardinális benned lakik barátom! Te magad vagy a kardinális, hisz mindenkiben más kardinális lakik és mégis ugyanaz a kardinális.


Mi hát a kardinális? Törekvés. Egy olyan cél felé való szüntelen törekvés, amit nem tudunk megnevezni, nem tudjuk kifejezni, nem tudjuk behatárolni, nem lehet emberi, de bármilyen más nyelven kifejezően elmondani értelmét, lényegét, létezésének valóságát, mert akkor elvesztené mindenét, mert a kardinális egyetlen támasza, létének oszlopai a kimondhatatlanban vannak.


Vannak a haladás útján balgák, olyan utazók, akiknek nincsen kardinálisuk. Úgy bolyonganak ők a mindenség világában, mint eltévedt gyermek a mezőn, ahol akárhová néz csak a messzeséget látja. Nincsen cél, nincsen lehetőség, nincsen múlt és nincsen jövő. A kardinális nélkül létezőket szánja a mindenség. Őket mindenki sajnálja, mert arra gondolnak, hogy hogyan is lehet kardinális nélkül létezni? Hogyan lehet olyan valami nélkül létezni, ami egész létezésünk lényegét meghatározza? Hogyan lehet létezés nélkül létezni? Retteg a végtelen a kardinális nélküli emberektől, mert a végtelen tudja, hogy saját létét is veszélybe sodorhatja valaki, akinek nincsen léte semmihez sem kötve és mégis mindenhez kötve van.


Kardinális nélkül utaznak a világban a szabad lelkek. Azok az utazók, akiket talán úgy neveznek a XIX. század gondolkodója, hogy a 'felvilágosult'. Ők a kardinális nélküli lényeket nagykorúsodott lelkeknek neveznék, tudom. Ezek a lelkek azonban mégsem nagykorúak, hanem a mindenség törekvő energiáját magukba szippantva ők a haladás egyetlen letéteményesei a mindenségben. Retteg a végtelen ezektől a létezőktől, mert tudja, hogy az idő véges, és ezek a haladók, ezek az utazók azok, aki tovahajtják a lét szekerét, akik nem állnak meg a kardinális tisztelete előtt, hanem törekszenek. Nem érti a mindenség a kardinális megvetőit. A végtelen érti csak őket, az a végtelen, ami tudja, hogy végessége ebben a dimenzióban egészen bekövetkezik akkor, amikor a 'lázadók' elfoglalják a mindenséget.


Valaki van minden felett. A mindenhol jelenlévő kardinális. A Végtelen végesség és a véges végtelenség találkozásánál ott a kardinális. Az a pont, ahol a véges végtelen beletorkollik a végtelen végességbe. A létbe, amiben semmi nem ismétlődik, és mégsem változik semmi. Ahol minden utazó folyamatosan utazik, de soha nem ér el a kardinálishoz és mégis a kardinális bennük van, minden lépésüket benne teszik és mégis örökké ugyanoda jutnak, noha nincsen múlt és nincsen jövő.


A tér és az idő korlátai ledőlni látszanak azoknak a lábai nyomán, amiknek nincsen kardinálisuk. Ahol véges végtelen a végtelen végesbe ömlik, ott lakik a kardinális, de őt senki nem látja és mégis némelyek azt hiszik, hogy látják. A kardinális öröklői azok, akik nem látják, nem vélik látni, de érzik, de egy új utat járnak. Ők a kardinális megtalálói.


Nincsen út, nincsen cél, nincsen mindenség és nincsen semmi, mert minden annak a függvénye, hogy a kardinális megtaláltatott-e. Addig míg a kardinális felé haladók uralják a mindenséget, addig nincsen béke, mert örök háború dúl az égben azokért a lelkekért, akik a kardinális nemtudásából nyerik a vezetést. Ők a kardinális gyermekei.


A barát képességei iránti minden elismerésemmel együtt is kérdezem, nem szebb, egyszerűbb és közérthetőbb:
"Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"?

Persze, mint tudjuk, nem értelem dolga.


Vissza a tetejére
  
 

Re: A kezdeményező Isten
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 26., szombat 20:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
nemosineX irta:

Nem a vita kedvéért válaszolok, de nem szeretem, ha valaki elmondja, amit akar, aztán még mielőtt a másik válaszolna, javasolja, hogy lépjenek ezen túl.

Kedves nX !

--Teljesen igazad van ! - Bocsáss meg ! - Nagyon rosszul sikeredett
fogalmazás, nem erre gondoltam... :)

Üdv.
L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 06:30 
Kedves Eeyore!

Ezt:
"Emlékezz Jóbra: az Úr a haragvó, dühöngő, hisztiző Jóbnak válaszolt, mert vele tudott beszélni, pedig Jób már semmilyen formalitást nem tartott be. Míg azok, akik ügyeltek rá, az Úr számára egyszerűen elérhetetlenek, érinthetetlenek voltak "

nagyon köszönöm.
Magam is azon gondolkodtam ma reggel, hogy a kegyelem és a törvényeskedés közötti hatalmas szakadékot talán legjobban úgy lehet megjeleníteni, ha elképzeljük egy alkalmazotti csoport viszonyát a vezérigazgatóhoz. Mennyi minden előírásnak kell megfelelni, ekkor hívni, akkor hajbókolni, így öltözködni, amúgy időpontot kérni. Ehhez képest milyen más, ha mondjuk a gyereke, akit nagyon szeret, beszabadul az irodájába, s ott akár törhet-zúzhat is. A gyermekség jogán.

Abban viszont már nem tudok egyet érteni veled, hogy az egymással való folytonos bíbelődésnek csak a közöny lehet az alternatívája. Tudjuk, hogy akik Isten Igéjét komolyan veszik, nem lehetnek közönyösek a másik ember iránt. De arra is figyelmeztet az Ige, hogy: „Amit pedig szóltok, vagy cselekesztek, mind az Úr Jézus nevében tegyétek, hálát adva az Atya Istennek őáltala”.

Nem az volt a szándékom, hogy az elmúlt hét történéseit bárkin is számon kérjem. Milyen jogon? Az ilyesmi kialakul, ahol emberek összejönnek. De ha felismerem a bűnt, nem hagyhatom szó nélkül, mert bűnöm lesz az nekem. Aztán, ha hagyjuk, az Úr gondoskodik arról, hogy ki-ki értsen a szóból.

Milyen jó lenne, ha Isten gyermekei valóban elhinnék, és ehhez tartanák magukat a fórumon is, hogy „Itt már nincs többé görög és zsidó, körülmetéltség és körülmetéletlenség, barbár és szkíta, szolga és szabad (még az Ige szellemében azt is hozzá tenném: férfi és nő), hanem csak Krisztus van.”

Szeretettel üdvözöllek:
n.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 08:02 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nemosineX írta:
net2rist írta:
barátom írta:
A kardinális gyermekei

....


A barát képességei iránti minden elismerésemmel együtt is kérdezem, nem szebb, egyszerűbb és közérthetőbb:
"Úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha valaki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen"?

Persze, mint tudjuk, nem értelem dolga.



...nos: BINGÓ, az illetőt 5 éve próbálják RÁVENNI, hogy fogalmazzon világosan, biblikusan, ne filozofáljon... ugyanis REFORMÁTUS TEOLÓGUS...

megvallom őszintén: TESZTként tettem be az írását, a leHamvasBélázás is egyfajta reakció, a MéNemTérInkábbMeg és a MéNemHirdetiInkábbAzEvangéliumot is...

köszönöm a válaszokat :)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 08:58 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
:D :D Kis ravasz, csőbehúzó!
Én azért nem szóltam hozzá, nem bírtam elolvasni. :)
üdv
ex
(ez Netnek szólt :) 9


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára exrefis 2008. júl. 27., vasárnap 09:21-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 10:40 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Én komolyan mondom, nem értem, mármint, hogy Ti mit értetek vagy nem.

meg ravaszság, meg ilyenek....ááá, én... á


Engem megindított, és nagyszerű írás!pont (nekem)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 13:05 
net2rist írta:

megvallom őszintén: TESZTként tettem be az írását, a leHamvasBélázás is egyfajta reakció, a MéNemTérInkábbMeg és a MéNemHirdetiInkábbAzEvangéliumot is...


Tudtam!!!!

Itt én köhögtem. (Csak aki nem tudja, annak írom: Trausch Liza kazettafelvételein ismerte fel egyik hallgató a saját hangját a közönség soraiból. Büszke volt rá!)
Üdv.
n.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 13:07 
cilla írta:
Én komolyan mondom, nem értem, mármint, hogy Ti mit értetek vagy nem.

meg ravaszság, meg ilyenek....ááá, én... á


Engem megindított, és nagyszerű írás!pont (nekem)


Azt hiszem neked van igazad. Végül.
Üdv.
n.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 13:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nemosineX írta:
net2rist írta:

megvallom őszintén: TESZTként tettem be az írását, a leHamvasBélázás is egyfajta reakció, a MéNemTérInkábbMeg és a MéNemHirdetiInkábbAzEvangéliumot is...


Tudtam!!!!

Itt én köhögtem. (Csak aki nem tudja, annak írom: Trausch Liza kazettafelvételein ismerte fel egyik hallgató a saját hangját a közönség soraiból. Büszke volt rá!)
Üdv.
n.


én is büszke vagyok rátok, de KOMOLYAN!!

SOKféle fórumon jártam, itt is elég régóta "rontom a levegőt", de mintha most mindenki "beindult volna", hogy TÉNYLEG több legyünk, mint egyfajta keresztény műveltségi vetélkedő...

higgyétek el, amit a JÓLFÉSÜLTségéből elveszít a fórum, BŐSÉGESEN visszanyerjük azáltal, ha VALÓS emberek VALÓS életén tudnak segíteni válaszaink, vagy akár csak KÉRDÉSEINK...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: A kezdeményező Isten
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 20:39 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
nemosineX írta:


Gyökössy Endrénél olvastam az igazi, Lélekkel átitatott barátságról.
„… ismérve, hogy az Úrért van.
A legtöbb barátságot, sőt lelkitestvérséget az rontja meg, hogy egymásra néznek. Előbb szimpátiával és szeretettel. Aztán ahogy telik-múlik az idő, egyre több hibát fedeznek fel egymásban. Ezt egymás tudomására is hozzák, és megkezdődik a barátság vagy lelki-testvériség romlása. Ezért nem vagyok híve az olyan közösségnek, ahol szüntelen egymással foglalkoznak a közösségi tagok. Az efféle közösség előbb-utóbb ’pletyka-közösséggé’ lesz.”

Szeretettel:
n.



--Kedves nX !

Köszönöm a magánban irt leveledet és örülök, hogy tisztázódtak a dol-
gok köztünk.-

--A fenti Gyökössy idézet nagyon jó,-- és egy az egybe leforditható az
éppen aktuális beszélgetésünkre. - Bizony igaz,- ahol a tagok egy közös-
ségen belül szüntelenül egymással foglalkoznak, ott előbb-utóbb meg-
kezdődik a barátság, vagy lelki testvériség romlása.- :( Teszünk róla,
hogy ne igy legyen !? :)


Szeretettel
L.

_________________
"A teljes Irás Istentől ihletett."
2.Tim.3,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: A kezdeményező Isten
HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 20:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
nemosineX írta:
Gyökössy Endrénél olvastam az igazi, Lélekkel átitatott barátságról.
„… ismérve, hogy az Úrért van.
A legtöbb barátságot, sőt lelkitestvérséget az rontja meg, hogy egymásra néznek. Előbb szimpátiával és szeretettel. Aztán ahogy telik-múlik az idő, egyre több hibát fedeznek fel egymásban. Ezt egymás tudomására is hozzák, és megkezdődik a barátság vagy lelki-testvériség romlása. Ezért nem vagyok híve az olyan közösségnek, ahol szüntelen egymással foglalkoznak a közösségi tagok. Az efféle közösség előbb-utóbb ’pletyka-közösséggé’ lesz.”


Minden tiszteletem a Gyökössy úré, de ugyanezt a fentebbi érvelést szoktam hallani azoktól is, akik a holtig tartó, hűséges házasság eszményével szemben lépnek fel. Kezdetben a szerelem vakká tesz a másik iránt. Majd egyre inkább megismerjük a másikat, annak rossz tulajdonságait. Egyre több rossz tulajdonságot fedezünk fel, lassan elhidegülünk. És mivel egy életünk van, már válhatunk is el, és mehetünk befelé az új kapcsolatba, ahol újra kiteljesedhetünk.

Nyilván jó lehet Gyökössy érvelése bizonyos körülmények között, ugyanakkor zavaró tud lenni amikor ezt olvassuk, ha eszünkbe jut, hogy ez az érvelés másra is használható...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. júl. 27., vasárnap 21:02 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
--

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1316 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 88  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség