Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 27 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 20., péntek 05:26 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 14:44
Hozzászólások: 36
Cilla, köszi a kedves útmutatást. K.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. ápr. 20., péntek 18:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
kantemir írta:
Cilla, köszi a kedves útmutatást. K.


Kedves Kantemir!
Nagyon szívesen. :D
Üdv szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

ajánló
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 01., kedd 09:23 
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 19., kedd 11:54
Hozzászólások: 3
Sziasztok!

Mindenki figyelmébe szeretnék ajánlani egy honlapot, melyet olyanok írnak, akik Jézus követésére szánták oda az életüket. Ha érdekel, mit értettek meg eddig a Bibliából, Isten akaratából, és hogyan élik meg mindennapi közösségüket Jézussal és egymással, kattints oda.

http://www.ekklesia.hu/

Amiről olvashatsz:

Keresztények Jézus, a Biblia, és az igazság fényében
Keresztény témakörök
Biblia Isten Igéje az élet világossága
Világ világossága Jézus követői a világban
Igazság Jézus Krisztus által jelent meg
Szeretet Isten kinyilatkoztatott igazságán alapszik
Egység a szeretet köteléke Isten Szelleme által
Szent feddhetetlen élet Isten akarata
Hit és engedelmes élet Isten szeretete
Jézus Krisztus az igaz Isten és az örök élet
Megváltás által Isten szabaddá tett minket a bűntől
Keresztény az, aki mindenben Jézus Krisztus követője
Egyéb keresztény témák
Alázat Isten előtt egy keresztény ismertetőjele
A bűn elválasztja az embert Isten szeretetétől
Az emberi élet célja közösség Isten lényével
Feltámadás a halálból Jézus Krisztus által van
A halál felett győzhetünk Jézus által
Az imádság állandó kapcsolat Isten lényével
Isten országa az Egyházban valósul meg a földön
Isten tisztelete egy keresztény egész élete
Kik vagyunk
Keresztény témaletöltés
Keresztény oldaltérkép

Üdvözlettel:
Litta


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára keresztény 2008. máj. 22., csütörtök 22:14-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: ajánló
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 02., szerda 17:23 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 24., péntek 14:01
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: Budapest
keresztény írta:
Sziasztok!

Mindenki figyelmébe szeretnék ajánlani egy honlapot, melyet olyanok írnak, akik Jézus követésére szánták oda az életüket. Ha érdekel, mit értettek meg eddig a Bibliából, Isten akaratából, és hogyan élik meg mindennapi közösségüket Jézussal és egymással, kattints oda.

http://www.ekklesia.hu/

Üdvözlettel:
Litta


Kedves Litta!

Megnéztem az ajánlott honlapot, és nagyon érdekesnek találtam.

Egyrészt azért, mert sok szép dolgot írnak rajta, másrészt, mert akik írják, azoknak nincs neve. Se személy, se szervezet, se cím, se telefonszám, de még egy keresztnév vagy nicknév sem. (Megjegyzem, a teljes ismeretlenség homályába burkolózó szerzők azt azért nem felejtették el odaírni, hogy a copyright a honlap szerkesztőit illeti meg...)

Mivel ezt érdekesnek találtam, megnéztem a "Kik vagyunk" menüpontot.

Röviden idézek, tekintettel a szerzői jogokra ( a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. tv. 34§ (1) szabad felhasználásról szóló rendelkezéseinek megfelelően):

"Mi nem akarjuk magunkról bebizonyítani, hogy keresztények vagyunk. Túl sokan vannak azok, akik ezt fennhangon hirdetik, ám az életük mégsem bizonyítja ezt. Nem is akarjuk kiharcolni azt, hogy bárki ezt állítsa rólunk.

Jézus, Urunk, Istenünk és Megváltónk, akit minden pontban és minden helyzetben követni akarunk. Azt keressük, hogy Istennek mi a célja az életünkkel. Arra törekszünk, hogy Istennek tetsző életet éljünk. Jézussal való kapcsolatunk átformálta a gondolkodásunkat, más szemmel látjuk a világot, más értékrendünk alakult ki, és más célokért élünk, mint korábban, Jézust még nem ismerve." (forrás: www.ekklesia.hu)

Tehát az ismeretlen szerzők keresztények, Krisztus követői. Ezen felbuzdulva, megnéztem mindjárt a "Keresztény az, aki mindenben Jézus Krisztus követője" menüpontot is, ebből egy részlet:

"A téves tanítások hamis képet festenek Istenről, megakadályozzák Isten valódi megismerését. Akik megrögzötten ragaszkodnak egy téves tanításhoz, valójában éppen arról tesznek tanúságot, hogy nem készek alárendelni magukat Isten igazságának (2 Timóteus 4:3-4). Ha megnézzük a mai, magukat keresztényeknek valló különböző felekezeteket, azt látjuk, hogy a különféle tanítások sokaságát kínálják az embereknek. Ezzel egy olyan vallásos életre adnak lehetőséget, amelyben nem kell Istennek szentelt életet élni (2 Timóteus 3:5).

Jézus teljesen odaszentelte az életét azokért, akiknek segítségre volt szükségük. Azért élt, hogy kinyilvánítsa Isten szeretetét, és Istenhez vezesse az embert. Ugyanerre hívja azokat is, akik követni akarják Őt. A Szent Szellem betölti a keresztények szívét Isten szeretetével (Róma 5:5), ezért szeretni tudják testvéreiket és azokat is, akik még nem ismerik Istent. A keresztények teljes odaadása és szolgálata tehát Isten lényének megismeréséből fakad.

"aki pedig nem szeret, az nem ismerte meg az Istent; mert Isten szeretet." (1 János 4:8)

Aki megismerte Isten szeretetét és elfogadva azt, Jézus követőjévé lett, mások iránt is felelősséget érez abban, hogy a szabadság törvénye általi életet hozzájuk is eljuttassa. Isten szeretete készteti a keresztényeket arra, hogy az emberek elé tükröt tartsanak, szembeállítva őket tévedéseikkel, és változásra hívják őket. Csak ezáltal lehetséges valódi segítséget adni azoknak, akik még a sötétségben vannak. Ebben is Jézust tekinthetjük példának magunk előtt, hiszen ő mindig világosan rámutatott azokra a dolgokra, amelyek az embereket távol tartották tőle (Máté 19:19-22).

Ma azonban azt látjuk, hogy sokan úgy próbálják vonzóvá tenni a kereszténységet mások számára, hogy kiszolgálják azoknak vágyait és kívánságait. Aki például szereti a szórakozást, a kikapcsolódást, megkaphatja keresztény köntösbe bújtatva a koncerteket, filmeket, táncot. De miért keresné egy keresztény a kikapcsolódást másban, mint Isten jelenlétében, az igéről való közös elmélkedésben, a testvéri közösség szeretetteljes légkörében? Azt látjuk, hogy a "misszió" célja többek számára már nem az, hogy rámutassanak a bűnre mások életében, hanem rávenni őket arra, hogy tagjai legyenek egy csoportnak, részt vegyenek közösségi programokban. Ezáltal becsapják őket. A megmenekülés biztonságát adják számukra, miközben nem kérik számon az életükben jelen lévő hazugságot, paráznaságot, pénzsóvárságot, csalást...

Isten gyermekei csak olyan emberek lehetnek, akik engedelmeskedni akarnak Neki. Azokat tehát, akik nem készek változtatni az életükön, nem nevezhetjük keresztényeknek, ők nem a testvéreink.

"Ki az én anyám, és kik az én testvéreim? Erre kinyújtotta (Jézus) kezét tanítványai felé, és így szólt: Íme, az én anyám és az én testvéreim! Mert aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát, az az én fivérem, nővérem és az én anyám." (Máté 12:48a-50)
"Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát." (Máté 7:21)

A Biblia szerint nincs kétféle keresztény, élő hitű és alvó. Valaki vagy keresztény, és követi Jézust, vagy nem az. Egy keresztény elhatárolódik a világi lelkületű emberektől és nem vállal velük közösséget szent dolgokban, hiszen ha nem ezt teszi, azzal hamis képet mutat a keresztény közösségről a kívülállóknak, és becsapja azokat is, akik magukat keresztényeknek gondolják.

A keresztények egysége csakis Isten Szellemének munkája által jöhet létre. Minden olyan próbálkozás, amely az egységet felülről, vagy kívülről, valamilyen szabályozás által igyekszik létrehozni, kudarcra van ítélve. Hiszen éppen a tökéletes egység az, amely a világ számára jelül szolgál Isten jelenlétéről egy közösségen belül.

"Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk: én őbennük és te énbennem, hogy tökéletesen eggyé legyenek, hogy felismerje a világ, hogy te küldtél el engem, és úgy szeretted őket, ahogyan engem szerettél." (János 17:22-23)

Sokan akarják ezt leutánozni merev szabályokkal, ceremóniákkal, külső jelek viselésével, de az életük megmutatja, hogy milyen úton járnak valójában.

Az egyház tehát azoknak az embereknek a közössége, akik életük minden területén és minden pontban követik Jézust, egymás felé azzal a szeretettel szolgálnak, amellyel Jézus odaadta az életét, és megvalósul köztük a Szellem általi tökéletes egység. Ez az egyház i. e. 30-ban jött létre.

Létezik ma is ez a testvéri közösség? Te ilyen közösségbe tartozol?

"Ezek pedig kitartóan részt vettek az apostoli tanításban, a közösségben, a kenyér megtörésében és az imádkozásban. (...) Mindazok pedig, akik hittek, együtt voltak, és mindenük közös volt..." (Apostolok Cselekedetei 2:42-47)" (forrás: www.ekklesia.hu; kiemelés tőlem)

Elgondolkodtató írás, amely határozott kritikát fogalmaz meg az egyházakkal kapcsolatban, és a valódi keresztény közösség szükségességére hívja fel a figyelmet. Ebből én arra következtetek, hogy a szerzők úgy gondolják, a különböző felekezetek valójában nem megfelelőek, az a közösség (?) azonban, ahová ők tartoznak, az egyházakkal szemben valóban keresztény, működő alternatívát jelent. Azonban ebben az értelmezésben nem vagyok biztos, mivel az "Egyház" menüpont még kidolgozás alatt áll.

A rövid nézelődés alapján azonban a legérdekesebb, amit találtam, a következő: "az egyház tehát azoknak az embereknek a közössége, akik életük minden területén és minden pontban követik Jézust..." Ez azt jelenti, hogy az írók nem tartják magukat keresztényeknek, vagy meg vannak győződve arról, hogy valóban minden pontban követik Jézust? (A téma címe ez utóbbit támasztaná alá...) Vagy a "követés" csak a szándékot jelenti, és nem a megvalósulást?

Mivel ezt nem tudtam eldönteni, tőled kérdezem, kedves Litta, hogy tudod-e, kik szerkesztik az oldalt, amelyet ajánlottál, ismered-e őket személyesen is, és ha igen, tudod-e esetleg, hogy melyik értelmezést fogadják el.

Őszinte érdeklődéssel várom a válaszod!

Shannon


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 02., szerda 18:39 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Kedves Testvérek!
A honlap mögött, hogy kik vannak, azt hiszem nem kell titkolni.
Egy igen erőszakos kommunákban élő kereszténynek mondott csoportról van szó. Speciálisan a hívők rendezvényein, konferenciákon, MEKDSZ találkozókon stb bukkannak fel. Kiszurják a kicsit magára maradottakat, melléjük csapódnak és beszélgetésbe elegyednek. Ha pozitív a reagálás, megkérdőjelezik azt az egyházat, gyülekezetet ahová járnak, és lassan finoman elkezdik bevezetni a kommunájukba. A végén követelik a családdal való szakítást és a régi barátokkal. Fejmosáson, minimális alvás, egész napos okítás, majd missziózás. Az illető általában kicserélődik, lerombolják a személyiségét. Sajnos egy barátomnál volt alkalmam ezt megtapasztalni. www.apologia.hu foglalkozik velük is. Tőlük másolok be egy írást.
------------------------------------------------------------------------------

A "keresztények”


1. Háttéradatok
A gyülekezet, amely önmagát csak "kereszténynek" hajlandó nevezni, Ausztriában jött létre. Egyik elindítója Gottfried Holic (1943-). Katolikus teológiát tanult, de végül nem szentelték fel. Egy megtérési, elhivatási élménye után 1978-ban, Bécsben két másik szeminaristával együtt megalapították lakóközösségüket, amelyet az ősegyházi közösség mintájára (Csel 2:44) igyekeztek kialakítani. Holic a közösségben ma sem központi figura, csak az osztrák sajtó kritikai cikkeiben jelent meg 'alapítóként'. Amint egy magyar képviselő nyilatkozta: "A mi közösségünk bibliai példán alapuló gyülekezet, amelynek nincs neve, nincs vezetője és nincs székhelye. Egyszerűen keresztények vagyunk." Elvből kerülik az intézményesség minden formáját, elítélik az elintézményesedett, elvilágiasodott és hitelét vesztett egyháziasságot, a hitvallásokon alapuló felekezetiséget. A hozzájuk csatlakozók automatikusan kilépnek addigi egyházukból. A mozgalom létszáma Kelet-Európában kb. 150, nálunk kb. 60 fő. Német nyelvterületen Holic-csoportnak nevezik őket (Holic-Gruppe). Mo-on 1989 óta vannak jelen, első lakóközösségük Dunaföldváron volt (innen régi ragadványnevük: "a dunaföldváriak"). Ma fő találkozóhelyük Oroszlány, Kisbükk, egy átalakított transzformátorállomás.


2. Sajátos tanok és kritikájuk


a) Az egyház
Igazi keresztények a különböző vallásos csoportokban lehetnek, de egyik felekezet sem nevezhető Isten egyházának (Mt 7:14). Az egyház alapvető jellemzője a szeretet (Jn 13:35) és az egység (Jn 17:17-23). A gyülekezet tagjai csak megtért, üdvözülő emberek lehetnek (1Kor 5:1,11, 1Tim 3:14-14, Ef 2:19-22). Igazi, szent életet élő, teljes egységben levő, újszövetségi mintára épülő egyházat vagy gyülekezetet a sajátjukon kívül még nem találtak. Aki valóban keresztény és üdvössége van, az a Szent Szellem segítsége által egységre jut velük, és közösségük tagjává lesz.
Az igazi kereszténység próbája nem egy teológiai véleménylista, hanem a megváltozott szív (Gal 5:6,24, 6:15, 2Kor 13:5). Ennek gyümölcseit kell megfigyelni (Mt 7:16, 1Kor 13:4-8, Gal 5:22-25), és észrevenni (1Jn 2:29). Az, hogy pár tucat ember nem lát maga körül más keresztény közösséget, nem azt jelenti, hogy az evangélium ennyire erőtlen lenne, hanem hogy csak pár tucat ember nem látja, milyen óriási Krisztus Teste. Sajátos, szűk mércéjüknek (az keresztény, aki velük mindenben egyetért) eleve nagyon kevesen felelhetnek meg, illetve felelhettek meg az egyháztörténelem során, pedig Isten népe megszámlálhatatlan sokaság (Csel 5:14, Jel 7:9)


b) Missziójuk
Elsősorban a keresztény egyházakban igyekeznek téríteni, keresztény diákrendezvényeken és ifikben, bár újabban az utcán is találkozni velük. A rendezvényeken nem vállalnak másokkal ének- vagy imaközösséget. A bibliai egység és közösség parancsát szembeállítják a felekezeti megoszlottsággal és egyes gyülekezetek száraz hitéletével, majd választásra szólítanak fel. A gyülekezethez való csatlakozás elutasítása Jézus elutasítása: aki nincs velük, Jézus ellen van (Lk 10:16).
Krisztus egyházát a sok hiba és bűn ellenére sem tudták legyőzni a pokol erői (Mt 16:1. Egyik Úsz-i gyülekezet sem volt steril, mind "építési terület" volt, akárcsak egyes tagjaik (ld. Korinthus, Galácia, Tiathira). Ha az 1. századi gyülekezetek Isten gyülekezeteinek számítottak (vö. 1Kor 1:2), a maiak miért ne lennének azok? Közösséget kell tudni vállalni azzal, akivel Isten közösséget vállal, osztozni kell tudni mások fájdalmában, gondjaiban, örömében és sikereiben (2Kor 2:2, 1Kor 12:12-13, Ef 4:16 stb.). Erre csak az képtelen, akit elvakított az elszigeteltség vagy az önhittség.


Copyright Apológia Kutatóközpont 2000-2007

Érdekes link:
http://vigyazz.freeweb.hu/index.html/

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 06., vasárnap 16:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Sziasztok!

Literaty hozzászólásával maximálisan egyetértek, személyes tapasztalatom tökéletesen megegyezik az általa vázolt "tanítványság szerzési metódusukkal". A családból való kiszakadás, kommuna stb is stimmel. Itt a fórumon sem az érdemi párbeszéd jegyében vannak jelen, hanem ugyanannak az oldalnak az ajánlgatásával.

Üdv:
Indu

Ui. Most néztem meg ezt a weboldalt, amit ajánlottál:
http://vigyazz.freeweb.hu/index.html

Nagyon jó hogy ide tetted, köszi!

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 23., szerda 15:48 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 12., vasárnap 21:08
Hozzászólások: 32
Tartózkodási hely: Budapest
cilla írta:
Sziasztok!
Ez a könyv hasonló ahhoz, amit Boglárka ajánlott.

Stan Telchin:Elárulva

Röviden, 50éves zsidó férfi, akivel 21éves lánya közli, hogy Jézus Krisztusban hisz.
Egy mai zsidó család választ keres az elődök tanítása és a felismert igazság között.A szerző lánya könyörgésére, kutatni kezd a múltban és közben olyan
kérdésekkel szembesül, amik döntésre kényszerítik.Közben mi is jobban megértjük a zsidóság és a kereszténység kapcsolatát.

Én is most olvastam ezt a könyvet.
Arról is szól, hogy Isten mindenkihez megtalálja az utat, csak el kell indulni feléje. A családfő szisztemetikus bibliatanulmányozás során jut el a felismeréshez, hogy Jézus a várt Messiás, a felesége és a lánya egy szerető, befogadó közösség álta.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 23., szerda 15:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Kedves Budapest!

Felkeltettétek az érdeklődésem, megnézem a CLC-ben.

Köszönöm:
Péter

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Ima
HozzászólásElküldve: 2008. aug. 05., kedd 20:07 
Offline

Csatlakozott: 2008. aug. 01., péntek 20:31
Hozzászólások: 1
A Kereszteny Club szeretettel meghívja. Legyen Önt is az E-Mail Ima hálózatunk tagja.
Kérem, írja meg E-Mail címét, ha szeretne részt venni Ima hálózatunkon.
lajos@gmx.at


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 05., kedd 20:29 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. júl. 23., szerda 15:57
Hozzászólások: 271
Hat ez eleg furcsan hangzik :) :)

_________________
Zsoltárok 103.
.."2. Áldjad én lelkem az Urat, .."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 06., szerda 05:17 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
az igefórumon van egy részletesebb vita a "begépelt imákkal" kapcsolatosan, azokat a köröket most itt nem kéne (gondolom) mégegyszer lefutni... (ja, az Ima Magyarországért topicban) ((igen, az IP-alapú tiltásomat feloldották (vagy lejárt, és macerás pár naponként megújítani :D), de továbbra is érvényes a "kérés", hogy ne írjak oda))

ezt a Keresztény Klubot meg volt szerencsém közelebbről megismerhetni (Szia Lajos! Mi a helyzet Angliában?), attól, hogy nekem nem jött be, lehet, hogy tetszeni fog sokaknak (sőt... lehet, hogy pont ATTÓL fog tetszeni, hogy mostanában nem járok arra :D)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 06., szerda 17:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
net2rist írta:
az igefórumon van egy részletesebb vita a "begépelt imákkal" kapcsolatosan, azokat a köröket most itt nem kéne (gondolom) mégegyszer lefutni... (ja, az Ima Magyarországért topicban) ((igen, az IP-alapú tiltásomat feloldották (vagy lejárt, és macerás pár naponként megújítani :D), de továbbra is érvényes a "kérés", hogy ne írjak oda))

ezt a Keresztény Klubot meg volt szerencsém közelebbről megismerhetni (Szia Lajos! Mi a helyzet Angliában?), attól, hogy nekem nem jött be, lehet, hogy tetszeni fog sokaknak (sőt... lehet, hogy pont ATTÓL fog tetszeni, hogy mostanában nem járok arra :D)


Megnéztem a topic-ot, és ott semmiféle email-es imahálózatról nincs szó. Pontosan 2006 október 23-án indul a topic, imádkozásra hív fel. Az imák mellett a lényeg a politikai, és bármilyen privát vélemény nyilvánítás tiltása, a pc beszéd fontossága. A Mária kérdés került kitárgyalásra, no meg a Gabrielllel való vitatkozás, gondolom az ima mibenlétéről, amiről már itt is bőven beszélgettünk Gabriellel.

Köszönjük, hogy beírtad a topicot. Nem fűzök hozzá semmit, csak azt, hogy tanulságos volt.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 27 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség