nemosineX írta:
Rosta!
Miért dobod ilyen magasra a labdát? Ezek szerint, ha az Orbán mondja, hogy (TE akartad): "Jönnek a szarból a mélymagyarok", az OK?
Mondd már meg végre, szerinted mi az a rossz cél, amiért ezeket az idézeteket idehoztam! Csak nem az, hogy próbállak meggyőzni, hogy menj mélyebbre, mert ha elzárkózol a saját hagyományaid, sérelmeid, politikai meggyőződésed, gondolkodásod (ld: „Én végig ugyanarról beszélek”) börtönébe, soha nem lesz módod elvinni a jó hírt azoknak, akiknek szükségük van rá - pártállástól függetlenül? Arról a közösről lenne jó itt is beszélni inkább, de te gúnyolódsz a szavaimmal, megjátszod az értetlent, kinevezel Gyurcsány-imádónak, feltételezed, hogy ismerem a Spiró-verset, kétled, hogy igazat mondok, amikor azt írom, hogy nem, számon kéred, hogy mért nem azt elemzem.
Ne azt nézzem, hogy mit mondasz, hanem hogy ki vagy?
Ki vagy egyébként?
n.
Kedves NemosineX, szerintem sehol sincs magas labda, csupán értelmezési problémák vannak, de azok nagyon. A "fontos, hogy ki mondta" közmondás tartalma végtelenül könnyen értelmezhető, nem kell hozzá diploma, az egyszerű, tanulatlan ember mondása ez. Afféle közmondás. Lényege, hogy hiteles e valaki, vagy sem. Még két népi bölcsesség a fenti témával kapcsolatban.
Idézet:
Messziről jött ember azt mond, amit akar.
Aki egyszer hazudott, az máskor is fog.
Nekem kormányzása, erkölcse miatt Orbán hitelesebb nagyságrendekkel, mint a topic tárgya.
A rossz célod az szerintem, hogy el akarod teríteni azt a felelősséget, amely a balliberális oldalt nyomja több mint 6 éve, és kormányzó balliberálisok módjára át akarod terhelni a másik oldalra ennek az oldalnak a bűneit. Lehet, hogy a végén mint Vágónál még azt is megtudhatjuk, hogy erkölcsös, jól dolgozó kormányunk van.
Én valóban igyekszem élőn tartom a hagyományaimat, amennyire tudom, amely hagyományra büszke vagyok, de nem zárkózom el benne, ahogy te emlegeted. Például amíg Central szerint túl modern vagyok a vista, xp használatom miatt, szerinted meg avitt. Ha már itt tartunk a személyeskedésnél, te mi vagy, milyen vagy?
Valóban feltételeztem a Spiró hirhedt versének ismeretét tőled, mert látom a humán vénádat. Különben egy vitában én rá szoktam keresni a google-ban a forrásra, ha azt sokat emlegetik. Gondolom feltételezni rólad ezt nem bűn.
Részemről ezt a személyeskedésbe hajló, sehová sem vezető beszélgetést lezárnám, hacsak nem erőlteted.