Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Következő
 

Kettős mérce
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 23:34 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 21:08
Hozzászólások: 69
rosta írta:
Literaty írta:
A filoszemitizmus nem bűn, az antiszemitizmus egy sátáni ősbűn.


A filoszemitizmus akkor csap át bűnbe, amikor az elvakult filoszemita azokat az embereket, akiket nem érdekel egyáltalán a téma, akiket hidegen hagy az ő izmusuk, akik egyformán mérnek, nos azt megtámadják, és kényszeríteni akarják valami hozzájuk hasonló ájult egyetértésre. Ha nem, hát a másikat rögtön leantiszemitázzák. Merthát mérlegre merte tenni az ő imádatuk tárgyát.

A magyar emberre meg azt mondják, amikor kiáll a magyarság szeretetéért, hogy magyarkodik. Mély utálkozással, lesajnálással, és lenézéssel mondják ezt, míg amikor a filoszemita büszkén vállalja az effajta szeretetet azt jogosnak tartják, elfogadják.

Ezt úgy hívják tetszik tudni, hogy kettős mérce. Az amit én legjobban utálok. Az elsők között is elsőnek lenni, felsőbbrendűnek lenni, árjának lenni valakiknek, és előjogokat követelni ez alapján. Vannak bőven ilyen nemzetek. Adott esetben másokat legyilkolni az előjogokért. Nos nálam ez borítja ki a bilit...


Erre 1 cikk a Magyar Hírlapból: http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=159147
(Nem a gyűlölt kucu -ról. A 'bunkózás' miatt még be is emelem a cikket a hozzászólásomba. Utólagos kiemelés tőlem.)

Bayer Zsolt főmunkatárs a Magyar Hírlapban írta:
Bayer Zsolt, főmunkatárs:

Fehérfoszfor


Izrael elismerte, hogy a gázai emberirtás során úgynevezett fehérfoszforos bombákat vetett be.

Katonai szakkérdésekkel, fegyverekkel s egyéb emberi szörnyűségekkel nem foglalkozó egyén számára mindeddig teljesen ismeretlen fogalom volt ez a fehérfoszforos bomba. Miképpen – feltételezem – a csontig leégett húsú palesztin kisgyerekek sem tudták eddig, hogy mi is az a fehérfoszfor.

Most megtanuljuk mindannyian.

Ez a közös tudás pedig megint egy kicsivel közelebb hoz bennünket egymáshoz. Tisztességes ember úgyis a palesztinokkal szolidáris, velük érez együtt, velük vállal közösséget.

Szóval, Izrael elismerte, hogy bevetette azokat a bombákat. Azokat a bombákat pedig nem lehet bevetni civil lakosok ellen. Tiltja bevetésüket mindenféle egyezmény, törvény, konvenció, miegyéb.

Azzal, hogy Izrael ezt bevette, háborús bűnt követett el.

Bűnét pedig beismerte.


Majd mindjárt a beismerés után Ehud Olmert izraeli miniszterelnök bejelentette, hogy Izrael megvédi a gázai akcióban részt vevő minden katonáját. A nevüket nem adja ki, s hiába indulnak szerte a világon perek százai az újabb izraeli népirtás és háborús bűncselekmények elkövetése miatt, Izrael soha nem fogja kiadni egyetlen katonáját, tehát egyetlen bűnelkövetőjét sem.

S nem ez lesz az első eset, amikor Izrael így jár el.

Hallottak már Solomon Morelről? Még nem? Nem csodálom… Zsidó háborús bűnösökkel nem szokott tele lenni a média.

Nos, a háború után Lengyelországban koncentrációs táborokat üzemeltettek, amelyekben németeket, illetve a szovjetekkel együttműködni nem hajlandó lengyel hazafiakat kínoztak és gyilkoltak. Solomon Morel az egyik ilyen koncentrációs tábor parancsnoka volt. Morel németek ezreit kínoztatta és gyilkoltatta meg, s mivel egy eszement, szadista vadállat ez a Solomon Morel, hát előszeretettel kínzott és ölt a saját kezével is.

Morel kényelmesen éldegél Tel-Avivban. Az egykori tábor túlélői követelték a kiadatását, s hogy emberiség elleni bűntettekért állítsák bíróság elé. Mert hát az égvilágon semmilyen különbség sincs Morel és bármelyik náci bűnös között.

Aztán kiderült, hogy mégiscsak van. Izrael soha nem adta, soha nem adja ki Morelt. Hiszen Morel zsidó, és "csak" németeket kínzott és gyilkolt. Ez pedig, így együtt, maga a felmentés…

Nos, Morel ügye jut eszembe most, hogy a fehér foszfort bevető és ezzel háborús bűnt elkövető zsidó katonatisztek nyugodtan alhatnak, mert nem fogják kiadni őket soha. Izrael nem adja ki a zsidóit, még akkor sem, ha cégéres gazemberek, emberiség elleni bűntettek elkövetői vagy háborús bűnösök.

És a világ egyetlen országa, amelyik ezt nyugodtan megteheti: Izrael.

Izrael természetesen hősként tiszteli és ünnepli a gázai mészárosokat. Pedig, lássuk be, túl nagy hősiességre nem volt szüksége a világ egyik legerősebb hadseregének ahhoz, hogy legázolja a védtelen arab asszonyokat, véneket és gyerekeket.

De a fehérfoszforosok ott mégis hősök.

Csontig ég az elolthatatlan fehérfoszfor a palesztin csecsemők bőrébe, a zsidó állam pedig védőernyőt borít az övéire.

És hősként ünnepli őket.

Érdekes…

A horvátok hősként tisztelték és tisztelik Ante Gotovinát. Azt a horvát katonatisztet, aki megvédte hazáját a sokkal erősebb és jobban felszerelt szerb hadsereg ellen.

Ezt a hőst – Gotovina, mondtam már, tényleg az! – oda kellett vetniük a horvátoknak, mert megzsarolták őket. Ha nem adják ki a tábornokot, nem lesznek tagjai az EU-nak. (Mert az EU-tagság előfeltétele a nemzeti büszkeség és érzés és identitás szordínóra állítása – szegény horvátok, Istenem…)

S lám, Gotovina Hágában ül egy börtönben. Megjósolom: soha, egyetlen zsidó sem fog ülni Hágában, tárgyalásra, ítéletre várva.

Csak a fehérfoszfor ég bele lassan a bőrbe, elolthatatlanul.

Jelet hagy a fehérfoszfor, örökre megmaradó jelet. S aki túléli, az tudni fogja a leckét…

A kérdés pedig marad, és előbb-utóbb sokan fogják feltenni egyszerre: meddig tehet meg bármit a zsidó állam arra hivatkozva, hogy ők a holokauszt áldozatai voltak?

Ez a kérdés.


Válasz is van: már nem sokáig…
Bayer Zsolt, főmunkatárs


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 05:52 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Kedves Boan!
Izráelnek épúgy be kéne tartani a Nemzetközi háborús egyezményeket, mint bármely Nemzetnek. Ha ezt nem tette akkor felelős a vétkeiért.
Ha egy állam, avagy személy követ el egyértelmű háborús tiltott tevékenységet, az bűnt követ el. Mindkét oldalt felelőségre kéne vonni.
A Hamaszt is, azért mert élő pajzsként használt civileket, közintézményeket, gyermekkatonákat képez ki és alkalmaz stb.
Ha az Izráeli vezetésről van szó, mint amely tiltott dolgokat alkalmazott, akkor őket is.
Senki nem bújhat ki, a felelőség alól.
Egyébként a világ elég egyoldalú, csakúgy mint az embervédő szervezetek.
(Lásd. Kínai olimpia, mindenki odáig volt, pedig ismert volt, hogy títzezrek lakásait rombolták le, az olimpia helyén)

Sajnos ma ezeket az eseményeket nem nagyon lehet fekete-fehér alapon megítélni. A világ sajnos alkalmatlan az igzságtevésre.

Isten előtt mindenki felelni fog a bűneiért, legyen az Horvát, Szerb, Zsidó, Palesztin stb.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 10:43 
Site Admin
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 22., kedd 15:36
Hozzászólások: 301
Tartózkodási hely: Budapest
Kedveseim!

Köszönöm Sztalkernek az osztályzatot, amit a moderációra (annak hiányára) kaptam, és boldog lennék, ha ez lett volna a legkevésbé kiegyensúlyozott vélemény ezeken a lapokon...

Valóban szégyen, hogy néhány bejegyzés felkerült ide, de nem a fórum, vagy a portál szégyene. Meg kell tanulnunk mindannyiunknak a leckét: Ahol mi elmondhatjuk a gondolatainkat, megtehetik azt mások is. Legyen az agyament, gyalázatos, higgadt, hiteles, vagy az a bizonyos szelíd hang, néha-néha...
Így teljes a kép, vagy ne beszélgessünk (?)

És a kép persze korántsem teljes, és sokkal összetettebb, mint átlátjuk. Ebben csak az együgyű radikálisok látnak "tisztán", hiszen őket nem zavarják meg színek, árnyalatok, összefüggések.

Külön köszönöm Literaty "mederképző" készségét és képességét, és köszönet mindenkinek, akinek megszólalásában a krisztusi indulat erősebb volt az érveknél.

Eddigi hallgatásomban szokott okain túl az is szerepet játszott, hogy most tértem haza egy utazásról. Szíriában és Libanonban jártam. Higgyétek el, valóban összetett a kép...

admin


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 11:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
Idézet:
Kedves testvérek!
A haláltáborok szörnyűségeinek tagadása avagy szélsőséges revíziója, mélyen elitélendő.
Avagy mi a célja mindennek, nem is olyan szörnyűséges?
A fasizmus ideológiája és tettei szégyene európának és a keresztény egyházaknak.
Tisztelet a kivételnek, de ők a táborokba végezték többségében.
Ezt nem suvickolni kéne.


Kedves Literaty!

Soraid többi részével is teljesen azonosulok, csupán a hely takarékossága miatt nem idéztem mindet.

Kedves Rosta!

Én semmilyen bunkót, vagy bunkózást nem találtam fenti megnyilatkozásban. Adná az ÚR, hogy legyen Izraelben rokonod, aki kénytelen állandó készültségben, "sorkötelesként" élni, miközben épp úgy vágyik a békére, családi miliőre, mint te.
Mindannyiunknak meg kell állnia a Mindenható előtt. Elképzelhetően sok lesz akkor az én pirulnivalóm is. De nagyon nem szeretnék veled cserélni, amit te képviselsz a zsidók ügyében!ű
Egy kicsit áttelepülhetnél pl. Szerbiába, hogy ott légy öntudatos magyar...
Már csak a bővebb tapasztalat kedvéért is.

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 13:18 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Ha már a tanítók/megszólalók figyelmeztetésénél tartunk.

Kéretik a zsidóságot nem tévhitben ringatni, miszerint az Ábrahámtól való testi eredezettség, vagy az Úr által adott föld, vagy akár a templom meg tudja tartani az ember, vagy a zsidóság létét.
Akik ezt tanítják a zsidóságról, zsidóságnak, azok gondolkozzanak el a történelmen és az Úr Jézus szavain.

Más, nekem van arról ismeretem, hogy palesztín és izraeli földön is az óvodások 70-80% hősi halott akar lenni a nemzetéért.
Na ez nagyon nagy gáz!

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 13:29 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
pauler írta:
...

Más, nekem van arról ismeretem, hogy palesztín és izraeli földön is az óvodások 70-80% hősi halott akar lenni a nemzetéért.
Na ez nagyon nagy gáz!



már bocs, KOMOLYAN mondod az IZRAELI (zsidó-beduin-drúz) ovodásokat?

mert akkor komoly bajok vannak a forrásaiddal...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 13:44 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
pauler írta:
Kéretik a zsidóságot nem tévhitben ringatni, miszerint az Ábrahámtól való testi eredezettség, vagy az Úr által adott föld, vagy akár a templom meg tudja tartani az ember, vagy a zsidóság létét.
Akik ezt tanítják a zsidóságról, zsidóságnak, azok gondolkozzanak el a történelmen és az Úr Jézus szavain.

Kedves Péter!
Még eddig nem jöttem rá, hogy mi ez a visszatérő jelenség nálad, hogy valami nem létező dologra reagálsz vagy valami mellékvágányra viszed a témát. Nem bántásból mondom, csak kíváncsian figyellek. :)
Senki nem ringatta a zsidókat semmilyen testben bízós tévhitben, sőt, ők maguk sem ringatják ilyen be magukat. Már az ószövből is tudhatják, hogy nem az áldozatokat és ceremóniákat kedveli Isten, hanem a tiszta szivet, engedelmességet, hitet. A test körülmetélése nem sokat ér, a szív körülmetélése a valami.
Az evangéliumot az ószövetség alapján is el lehet nekik mondani egy az egyben, ha esetleg averziójuk lenne az újtól. :)
Csak téged nem értelek, hogy hogy jön ez ide, mert ilyet senki nem állított.

Idézet:
Más, nekem van arról ismeretem, hogy palesztín és izraeli földön is az óvodások 70-80% hősi halott akar lenni a nemzetéért.
Na ez nagyon nagy gáz!
Ez így nagyon maszatos. Az arab gyerekeket idomítják mártírságra és szikrázó gyűlöletre. És ez egy sokkal nagyobb és tudatos merénylet ellenük, még annál is, hogy kirakják őket élő pajzsnak. Ugyanis a gyűlölettel átitatott lelkű gyereknek nem sok esélye van máshová jutni mint a pokolra és ezt a szüleik okozzák nekik. Itt pedig ezekkel az emberekkel szolidaritanak sokan.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 14:06 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
pauler írta:
Kéretik a zsidóságot nem tévhitben ringatni, miszerint az Ábrahámtól való testi eredezettség, vagy az Úr által adott föld, vagy akár a templom meg tudja tartani az ember, vagy a zsidóság létét.
Akik ezt tanítják a zsidóságról, zsidóságnak, azok gondolkozzanak el a történelmen és az Úr Jézus szavain.


Így van, Üdvösség, megmenekülés egyedül az Úr Jézus Krisztusban vetett hit által adatik, aki meghalt és feltámadt a bűneinkért. Ezt személyesen kell felismerni és elfogadni. Nincs más út. Nem a nemzet,vallás, templom, törvény, ortodoxia stb.

Literaty: jan.09
Idézet:
A mai aliázás(bevándorlás) egyáltalán nem ad üdvösséget Izráel ma még hitetlen, világi állam keresztyén szemszögből.

Literaty: jan 14.
Idézet:
Az biztos, hogy maga a nemzethez való külső tartozás soha nem lesz garancia a megmentésre.
A zsidóknak is meg kell térniük, hinni kell Krisztusban, hogy új életük legyen, és üdvözüljenek.

Literaty jan.18
Idézet:
A Zsidók is bűnös emberek akik megváltásra szorulnak és számot adnak minden bűnökért, csakúgy mint mi.

Literaty: jan.29.
Idézet:
Most is így van részlegesen, ha egy zsidó megtér akkor Krisztus testének a részévé válik, az Eklézsia(szellemi. lelki egyház) tagja mindenkivel együtt aki Krisztust urának vallja, nemzettől függetlenül.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 14:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
11. És lesz ama napon: az Úr másodszor nyujtja ki kezét, hogy népe maradékát megvegye, a mely megmaradt Assiriától, Égyiptomtól, Pathrosztól, Szerecsenországtól, Elámtól, Sinártól, Hamáthtól és a tenger szigeteitől.
12. És zászlót emel a pogányok előtt, és összegyűjti Izráel elszéledt fiait, és Júdának szétszórt leányait egybegyűjti a földnek négy szárnyairól. 13. Megszünik Efraimnak irígysége, és Júdából a gyűlölködők kivágattatnak; Efraim nem irígykedik Júdára, és Júda sem támad többé Efraimra.
14. És repülnek a Filiszteusoknak hátára napnyugot felé, és kelet fiaiban együtt vetnek zsákmányt, és kezet vetnek Edomra és Moábra, és az Ammoniták engednek nékik.

Isten akarta, hogy összegyűjti őket.
A föld négy szárnyairól (tehát nem a Babilonból való visszajövetel).
repülnek a Filiszteusoknak hátára Vajon erről mit gondolhattak száz éve a teológusok? :)
Az ígéret földje sokkal nagyobb mint amit most Izrael birtokol.
Keresztényeknek legalább is nem okos dolog Isten szándékaival szembe menni, de ellendrukkernek lenni sem. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 15:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Kedves Net!

Olyan forrásól tudom, akik zsidók között él és szolgál.
Számomra ő egy hiteles ember.


Kedves Literaty, mindenben egyet értek veled.

Kedves Ex, őszinte leszek, ha a zsidóságnak a próféciákat hangoztatom, miszerint miden az övék lesz és az összegyűjtésre, a föld ígéretére teszem a hangsúlyt, mert így akarom őket megnyerni az Úrnak, ez negyon mellé viheti a dolgot.
pl.
ha megtérsz, nagyon gazdag és egészséges életed lesz

Szóval ez a bajom, kzdődik az óra, még írok.....

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 15:21 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
pauler írta:
Kedves Net!

Olyan forrásól tudom, akik zsidók között él és szolgál.
Számomra ő egy hiteles ember.


.....


kérlek, ismételd akkor meg, világosan, hogy a magamfajta háromlábú lőtéri is megértse:

azt állítja az ismerősöd, hogy az izraeli zsidó ovodások 70-80%-a meg akar halni a hazájáért?

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 15:37 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
pauler írta:
Kedves Ex, őszinte leszek, ha a zsidóságnak a próféciákat hangoztatom, miszerint miden az övék lesz és az összegyűjtésre, a föld ígéretére teszem a hangsúlyt, mert így akarom őket megnyerni az Úrnak, ez negyon mellé viheti a dolgot.
Na az ilyen ügyeket nem fejtettem még meg nálad. :)
Én keresztényeknek beszélek, hogy ne menjenek szembe Isten kinyilvánított akaratával azaz, hogy ne álljanak sötét antikrisztusi dolgok mellé.
Nem a zsidók, hanem a keresztények megnyeréséről van szó, hogy ne legyenek antiszemiták, mert annak csak rossz vége lehet, ráadásul még a nemzetünkre is átkot hoznak. Ha akarod értsd úgy, hogy nagyon önző okokból teszem, mert nem vagyok független a magyar nép sorsától. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 16:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
figyelő írta:
Én semmilyen bunkót, vagy bunkózást nem találtam fenti megnyilatkozásban. Adná az ÚR, hogy legyen Izraelben rokonod, aki kénytelen állandó készültségben, "sorkötelesként" élni, miközben épp úgy vágyik a békére, családi miliőre, mint te.
Mindannyiunknak meg kell állnia a Mindenható előtt. Elképzelhetően sok lesz akkor az én pirulnivalóm is. De nagyon nem szeretnék veled cserélni, amit te képviselsz a zsidók ügyében!ű
Egy kicsit áttelepülhetnél pl. Szerbiába, hogy ott légy öntudatos magyar...
Már csak a bővebb tapasztalat kedvéért is.


Kedves Figyelő!

Nem tudom miért kell megismételned Literaty-t. A hülyeséget lehet tupírozni, de minek. Attól még borzasabb lesz a hülyeség.

Az persze minden bizonnyal állítható, hogy a filoszemitizmus nem egyforma hőfokkal ég a beírók kebelében, de ez nem baj. Vannak még olyanok, akik Jézust imádják és nem a zsidó államot. Nem hazudják üdvtörténetnek a véres politikai játszmákat.

Ami a rokonságot illeti, hát vannak Erdélyben rokonaim, akik nagyon cudar dolgokat éltek ott meg. Nem kívánok a rokonaidnak rosszat, nem kívánom, hogy legyenek ők a palesztinok helyében, akiket a saját földjükről, a saját házukból kipenderítettek, és kilátástalanul tengetik az életüket a sivatagi táborokban, vagy éppen most lőtték szét a házát, netalán lőtték le a gyerekét.

Én is úgy látom, hogy lesz elég pirulnivalóm az Úr előtt. Ugyanakkor én meg veled nem szeretnék cserélni, amit te képviselsz abban, amit Jézus ránk bízott. "Irgalmat akarok, nem áldozatot!" És főleg nem gyilkosságot, vért, és könnyeket teszem én hozzá.

Nem kell áttelepülnie a magyar embernek Szerbiába, hogy az öntudatos magyarsága próbára legyen téve. Lealázzák azt itthon is eléggé. Eddig nem tudtam, hogy te is effelé igyekszel.

Ha a felesleges szájtépés nem lenne fontos számodra, akkor ne válaszolj... :cry:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 17:02 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Net, igen, ez a követendő példa. Életemet adni a hazámért, harcokban meghalni.
Tudod, mint Petőfi, én erről hallottam.

Idézet:
hogy ne legyenek antiszemiták


Ex, engem nem kell megnyerned, mert számomra a zsidóság a Messiás és az apostolok miatt áldott. Zsidó származású testvéreim vannak a gyülekezetben, akikkel Krisztusban egy vagyok.

És nem érzem úgy, hogy ellene megyek az Istennek, akit Jézus Krisztusban megismertem, amikor azt mondom, hogy ne gyártson a választott nép árvákat és özvegyket, sőt hiszem, hogy ez közelebb viszi őket a megtérésükhöz. Ha ez a "filiszteusok hátára mászni", akkor én ezt nem tudom így értelmezni.

És akkor sem érzem, hogy szembe mennék az Atyával, amikor elmondom, hogy nem minden izraelita üdvözül, aki Izraelbe költözik és hogy létezik lelki Izrael, aminek én is tagja vagyok, mint szelíd olajfa.

A zsidó nép olyan nép, aki Isten védelme alatt áll. Nem lehet elpusztítani! Sok diktátor, hatalmas ember esett abba a hibába, hogy ezt megpróbálta.
A nagy baj, ha ezt a zsidó nép nem hiszi el és kész aránytalanul nagyobb büntetést alkalmazni a környező népek felett, mint ami jogos lenne akár.
Ez a bajom velük és ez a bajom azokkal, akik őket erre ingerlik és ebben támogatják, mert így NEM PÉLDÁK, sőt rossz példák.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 03., kedd 17:20 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Idézet:
Nem hazudják üdvtörténetnek a véres politikai játszmákat.


Legalább három területen folyik a beírás.
Néha ezek némileg összeérnek, de nem biztos, hogy mindenáron következni kell egyikből a másikba.

Irásértelmezés, amely nem a napi politika befolyása alatt áll.
Történelem értelmezés.
Napi politikai események.

Ha mondjuk az Írásértelmezésből adódóan a napi politikában látok azt megerősítő avagy cáfoló érveket, ez nem szabad hogy befolyásoljon az írásértelmezésben, mert akkor ingatag talajra álltam.
Az írásértelmezésem pedig bizonyos hermeneutikai (bibliaértelmezési mód) függvény.

ha az Írásban megtalálom Isten üdvtörténetének a kibontakozását, akkor amikor a történelemhez vagy a napi politikához érek(annak, minden negatívumával) akkor csak azt tudom mondani, hogy végső soron Isten ezen is Úr. Az Ő terve nem valósul meg máshogy mint ahogy írva találtatik. Az egész világ része Isten üdtörténetének. Semi nem kerüli el a figyelmét, akaratát végső soron megvalósítja.

Ez mitsem változtat az ember jelenlegi felelőségén.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség