Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 615 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 41  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. feb. 16., hétfő 08:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
MARADJ TANÍTHATÓ (3)


„Boldog az az ember, aki megtalálta a bölcsességet.” (Példabeszédek 3,13)


Az élet egyik paradoxonja, hogy azok a dolgok, amik kezdetben sikeressé tesznek, nem feltétlenül azok, amik fenntartják a sikert. Továbbra is nyitottnak kell lenned új ötletekre, és késznek új készségek elsajátítására. Dr.J.Konrad Hole mondta: „Ha nem vagy tanítható, a tehetség nem segít rajtad. Ha nem vagy rugalmas, nem segít az, hogy van célod. Ha nem tudsz hálás lenni, a bőség mit sem ér. Ha nem vagy tanácsolható, nem számít semmit, hogy van jövőd. Ha nem vagy kitartó, nem sokat ér, hogy van egy terved.” Börtönbe zárva és biztos kivégzéssel számolva írt Pál Timóteusnak, és kérte, hogy hozzon neki: a.) pergameneket az íráshoz – „még van mondanivalóm” b.) könyveket – „még van mit tanulnom” (2Timótesus 4,13). A tanulásnak egész életeden át tartó törekvésednek kellene lennie. Cato, a római tudós, 80 éves korában kezdett görögül tanulni. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért vág bele ilyen nehéz feladatba az ő korában, azt felelte: „Ez a legfiatalabb kor, ami még megvan nekem.” Közülünk túl sokan, Cato-val ellentétben, inkább eseményként tekintenek a tanulásra, és nem folyamatként. Úgy becsülik, hogy a felnőtt embereknek csupán egyharmada olvas ki egy könyvet az érettségije után. Miért? Mert úgy tekintenek a tanulásra, mint az élet egy időszakára, és nem úgy, mint életmódra. A tanulás olyan tevékenység, amit nem korlátoz az életkor. Az élet minden szakasza szolgál megtanulandó leckével. Dönthetünk úgy, hogy taníthatóak leszünk, és tovább folytatjuk a megtanulásukat, vagy lehetünk bezárt elméjűek, és akkor megállunk a növekedésben. A döntés a miénk.


2009. február. 16. Mai Ige (Buzdító üzenetek minden napra).

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 17., kedd 06:16 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
J. Fraser (misszionárius) gondolataiból:

"Döntésünknek összhangban kell lennie az Írás irányvonalával és Istennek az életünk körülményeiben megmutatkozó vezetésével."

"Meg fog őrizni bennünket olyan munka elvállalásától, amely jó ugyan, de nem Isten terve velünk."

"Kérd Istent emberekért, akiket Hozzá vezethetsz, és kiválogatja őket neked."

"Csak Ő teremtheti meg azt az új gondolkodást, mely a szolgálatot és az áldozatot kiváltságnak tekinti."

"Minden tanítást beható imádság kell, hogy megelőzzön és állandóan kísérjen. Mert az a légkör, amelyben élünk, ellenáll Istennek."

"Azt gondolom, Isten munkája emberekben, vagy egy-egy helységben már sokkal az igazság Igéjének odaérkezése előtt elkezdődik."

"Az Istennel átélt magányosság mindig a kiteljesedett élet közbenső állomása csupán."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 18., szerda 07:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Nagyon gazdag volt

Egy evangélistáról, aki családjával együtt nagyon szerényen és egyszerűen élt, az a hír járta, hogy nagyon gazdag. Mikor egy nap a faluban járt, találkozott vele az adószedő és megkérdezte:
- Igaz, hogy ön nagyon gazdag, uram?
- Igen – felelte a prédikátor -, valóban gazdag vagyok.
- Úgy – figyelt fel a tisztviselő, és előhúzott egy zsebkönyvet -, és mekkora a vagyona?
- Elsősorban van jó egészségem, és az egészség többet ér, mint a gazdagság.
- Nagyon helyes – mondta a másik -, de mit mondhat még tulajdonának?
- Jó feleségem van – felelte a prédikátor -, és ez többet ér, mint a drágakövek.
- Rendben van – mondta az adószedő -, más vagyona nincs?
- De igen, vannak egészséges és engedelmes gyermekeim, és a gyermek Isten gazdag áldása.
- Jó, jó, de még?
- Ezenkívül polgárjogom van a mennyben, ott vannak eltéve legnagyobb kincseim, és Isten Igéjéből tudom, hogy Isten gyermeke vagyok. Ő az én Atyám.
- Más vagyona nincs?
- Nem, egyéb kincsem nincs!
- Uram – mondta az adószedő -, akkor ön valóban gazdag ember, de az ilyen vagyonért nem fizetnek adót.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 19., csütörtök 07:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"A lelkesülő, inspirált szeretet mindenütt tud remekelni; ha pedig ez a lelkesülés isteni, akkor istenileg remekel." (Prohászka Ottokár)

"Istent elbírni - ez a legnagyobb, s legmélyebb akció. Isten szeretete vigyen el másokhoz, az Ő szeretete vezessen ki magányunkból." (Prohászka)

"Elkötelezettség: az együttérző ember tevékenysége, hajtva az igazságosságtól, lelkesítve a szeretettől." (Lebret)

"Tisztelni kell az embert, sőt, szeretni is, mert méltónak tartotta Teremtője, hogy megváltására Jézus Krisztusban lehajoljon hozzá." (Boda László)

"Amíg az örömet keressük, nem leszünk becsületesek semönmagunkkal, sem azokkal szemben, akiket szeretünk." (Thomas Merton)

"Világosságunk mértékével együtt nő örömünk is, ha a világosság nem az ítélkező ismeretben, hanem a szolgáló szeretetben mutatkozik meg."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 20., péntek 06:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"A földön minden a felebaráti szeretet. Amilyen mértékben ezt gyakoroljuk, olyan mértékben szeretjük az Istent." (Lisieux-i Szt.Teréz)

"Az erő titka a szeretet, amely minden megváltó tevékenységhez hasonlóan töviskoronát visel." (Heinrich Auer)

"Ahol igazi hit van, ott Krisztus van. Ahol Krisztus van, ott van az Ő élete is. Ahol Krisztus élete van, ott van az Ő szeretete is. Ahol Krisztus szeretete van, ott van a Szentlélek is. Ha ezek közőül egy megvan benned, akkor minden a tied. Ha egy hiányzik, akkor mind hiányzik." (J. Arndt)

"A világ azt várja a keresztényektől hitelre méltó voltuk jeléül, hogy szeretetük minősége felülhaladja a közönséges mértékünket." (Suenens)

"Isten nem mindenható gyanánt közeledik felénk, aki összemorzsolja az ember szabadságát, hanem végtelenül sebezhető szeretetként, aki szabad feleletre vár." (Suenens)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 20., péntek 12:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
FIZESS A MAGAD MÓDJÁN!

„Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok!”(Róma 13,7)


Hálaadás ünnepén egy borbély, akinek jól menő üzlete volt, elhatározta, hogy a következő héten, minden nap ingyen fogja levágni az első vendége haját. Az első kedvezményezett egy pék volt. Másnap reggel megajándékozta a borbélyt egy tucat péksüteménnyel. A második napon az ingyen hajvágás élvezője egy virágárus volt, aki azzal köszönte meg, hogy egy csokor rózsát hagyott a küszöbnél. A harmadik napon egy lelkésznek vágta le ingyen a haját. Nem fogod kitalálni, mi történt! A következő reggelen egy tucatnyi prédikátor várt ingyen hajvágásra!
„Ingyen hajvágást” szeretnél? Ha igen, kinek kellene kifizetni a fodrászt? A Biblia arra tanít, hogy a gyülekezeteknek meg kell becsülniük azokat a lelkipásztorokat, akik jól szolgálják őket, és bőkezűnek kell lenniük velük (1Timóteus 5,17). De probléma adódhat abból, ha valakiben kifejlődik a „jogosultság érzése”. Azoknak, akik Isten Országában vezetésre hívattak el, a kiválóság mércéjét kell felmutatniuk. Úgy kell, hogy ismerjék őket, mint akik kifizetik számláikat, méghozzá időben. Nem helyes az, ha anyagi lehetőségeinket túllépve élünk, mivel egy bizonyos arculatot kívánunk bemutatni, a sikeres élet példáját felállítani. Isten ügyének ártunk, ha „hitben lépünk”, és megveszünk olyan dolgokat, amikről tudjuk, hogy nem leszünk képesek kifizetni őket, majd másokra hagyjuk, hogy elrendezzék. Úgy gondolod, hogy ilyesmi nem történik? Beszélj azokkal a környezetedben, akik azt mondják: „soha ne köss üzletet keresztyénnel!” Ha nincs meg a rávaló, akkor Isten nem rendelte azt!
Pál szolgálatában volt egy időszak, amikor hétvégenként prédikált, hétköznap pedig sátorkészítőként tartotta fenn magát (ld. ApCsel 18,3). És amikor a „fizess a magad módján” témája jött elő, nem kertelt: „Adjátok meg mindenkinek, amivel tartoztok!”


2009. február. 18. „Mai Ige” (Buzdító üzenetek minden napra)

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 20., péntek 12:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
ÖNURALOM

„Ne Uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben!” (Róma 6,12-13)


AZ önmérséklet, önmegtartóztatás – szerepel abban a listában, ahol a Biblia felsorolja a bizonyítékait, hogy Isten Szentlelke bennünk él (Galata 5,22). Az önuralom nélküli élet olyan, mintha egy autóból kiszerelnék a fékeket. Egy darabig talán izgalmas lenne, de elkerülhetetlen, hogy végül nagy árat fizessünk érte. Szereld ki a fékeket, és az életed, csakúgy, mint az autód, irányíthatatlan rakétává változik, amely a katasztrófa felé tart.
Lehetetlen erkölcsi tisztaságban élni anélkül, hogy helyesen kezelnénk bizonyos dolgokat test-vér vágyainkkal kapcsolatosan, amelyek állandóan kielégülésre éheznek. A Biblia azt mondja: „Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedelmeskedjetek kívánságainak. Tagjaitokat se adjátok oda a bűn szolgálatára, hogy a gonoszság fegyverévé legyenek. Hanem adjátok oda magatokat az Istennek…Nem tudjátok, hogy ha valakinek odaadjátok magatokat szolgai engedelmességre, akkor engedelmességre kötelezett szolgái vagytok annak? (Róma 6,12-16). Ha hagyod, akkor a tested eltérít az utadról. Nem arról van szó, hogy a tested gonosz, csupán arról, hogy sokféle olyan étvágya van, amelyek mindig készek reagálni a környezeti ingerekre, melyek mind roppant tetszetősök, és átmenetileg kielégítenek. Egy bibliatudós írja: „Életünk a Földön nem más, mint pillanatok láncolata, egyik a másik után. És én nem akarom, hogy a Jézus Krisztusról szóló bizonyságtételemet megrendítse egyetlen olyan pillanat, amikor a testemnek kedvezek. Nem akarom, hogy egyetlen pillanatnyi düh, büszkeség vagy parázna kívánság árnyékot vessen egész életemre, melyet Urammal járva töltök el. Őszintén félek ennek lehetőségétől. És tudod mit? Ha már nem félnék, komoly veszélyben lennék.”


2009. február. 20. „Mai Ige” ((Buzdító üzenetek minden napra).

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 21., szombat 06:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"Az a jó tanítás, ha az ember meg is teszi azt, amit mond." (Antiochiai Szt. Ignác)

"A hit nem ott kezdődik, ahol az értelem véget ér, hanem ott, ahol a dac és az ellenállás véget ér."

"Az igazi hit nem igazodik emberi ítéletekhez."

"A hit útján járni Istennel és Krisztusával való folyamatos belső kapcsolat nélkül nem lehetséges."

"Az Istennel való beszélgetés végtelenül fontosabb, mint az Istenről való beszéd." (Hans Asmussen)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 23., hétfő 08:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"Az imádság egy egyedülálló lehetőség: mert az imádság által képesek vagyunk embereket, dolgokat, szükségeket és kapcsolatokat átalakítani. Az imádság ereje végtelen."

"Áldott dolog az elismerésről és a világi dicsőségről lemondani."

"Az a szelídség, amelynek nem a gyengeség a gyökere, hanem a bűnbánat és a hála."

"Ha bármilyen közösséget vállaltál valamelyik bűnnel, akkor közös háztartásban élsz az ördöggel."

"Minél többet ajándékozott neked Isten, annál nagyobb a tartozásod az emberek felé."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 24., kedd 06:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"Ahol Isten megmutatja kegyelmének nagy tettét, ott az ördög mellé állítja a saját gaztettét."

"A növekvő élvezet csökkenő örömet szerez."

"A vitának tág tere van, a szolgálatnak keskeny ösvénye."

"Isten nekünk mindenből eleget adott - így a bajból is."

"Nem jó, ha a holnap terhét már ma felveszed csónakodba, hiszen akkor elsüllyed."

"Aki Istent elkerüli, az élet elől menekül."

"Kis előnyért hosszú utat tesz meg az ember. Az örök életért sokan a lábukat sem emelik fel." (Kempis Tamás)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 24., kedd 11:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
ÖNBIZALOM (1)

„Ne veszítsétek el bizalmatokat” (Zsidók 10,35)


Felfedezheted őket bármilyen csoportban. Van bennük valami különleges, ami elkülöníti őket. Mi az? A céltudatosságuk: az a bizonyosság, hogy tudják; hová tartanak! Hogy tudatában vannak képességeiknek! A nyíltságuk! A múltban elért sikereik! Hogy képesek a szemkontaktusra és tudják alkalmazni a testbeszédet! Egyszóval: önbizalom! Pálban megvolt. Hallgasd csak: „… én megtanultam /egy életen át Istennel járva/ annak a titkát, hogyan lehetek boldog mindig, bármi történjék is; amikor van elég ennivalóm, és amikor éhezem, amikor több van a szükségesnél, és amikor nincs elég. Mindent meg tudok tenni Krisztus által, mert Ő ad nekem erőt (Filippi 4,12-13 NVC*). Ezeket a verseket nem lehet különválasztani, mert határozott kapcsolat van az élet mélységeinek megtapasztalása és magasságainak élvezete között. Pál nyugalmat talált abban a bizonyosságban, hogy ereje egyedül Krisztustól származik. Ez a tudat tette képessé, hogy kezelni tudjon minden helyzetet, amivel találkozott! Az önbizalom elfogadja a jelenlegi helyzetet, bármilyen nehézséggel nézel is szembe, bármilyen korlátok között vagy kénytelen élni, bármilyen krónikus állapot készít ki, bármi törte össze álmaidat, az élet bármilyen tényezője próbál lenyomni; az önbizalom elismerheti, hogy nem tetszik, de soha nem mondja: „nem tudok megbirkózni vele”. Amint azt mondod, „nem tudok megbirkózni vele”: a.) ellentmondásba kerülsz Isten ígéreteivel; b.) nem tudod kiaknázni azokat az erőforrásokat, amelyeket Ő már megadott neked. Az önbizalom képessé tesz arra, hogy bármilyen próbában megállj, mert Krisztus hozzáférhetővé tette az Ő erejét számodra!


Mai Ige február 24. (Buzdító üzenetek minden napra)
*NVC = egyik angol nyelvű bibliafordítás

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 25., szerda 07:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
"Azok nevezhetők szent embereknek, akiknek élete által mások könnyebben tudnak Istenben hinni."

"Ha örvendezni akarunk az ígéretnek, akkor engedelmeskednünk kell a parancsnak."

"A bölcs elfelejti a sértéseket, a hálátlan a jótetteket."

"Az élet legfontosabb követelménye, hogy iránya az örökkévalóság legyen."

"Ne felejtsük el, hogy az egyetlen legális, az egyetlen törvényes módszer Krisztus birodalmában: gondozni, vigasztalni, ápolni, segíteni."

"A reménység: rendíthetetlen bizonyosság, hogy Isten beváltja szavát."

"Aki magára vállalja a mások terhét, nyomorúságát, többet ér el, mint az, aki csak tanácsot ad."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 25., szerda 20:26 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. júl. 11., szerda 11:56
Hozzászólások: 148
Boglárka írta:
"A félelemtől azért kell megszabadulnunk, mert elveszti tisztánlátásunkat, és eltakarja a segítség igazi forrását."

"A keresztyén embernek nem csak élete végére, hanem a hit kiteljesedésre is el kell jutnia."

"Isten szándékaiból annyit érthetünk meg, amennyi a javunkra válik."

Kedves Boglárka, nekem is tetszenek az idézeteid!!

_________________
Az Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek (Zsolt.18.31)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 25., szerda 21:15 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. júl. 11., szerda 11:56
Hozzászólások: 148
figyelő írta:
A Biblia arra tanít, hogy a gyülekezeteknek meg kell becsülniük azokat a lelkipásztorokat, akik jól szolgálják őket, és bőkezűnek kell lenniük velük (1Timóteus 5,17). De probléma adódhat abból, ha valakiben kifejlődik a „jogosultság érzése”. Azoknak, akik Isten Országában vezetésre hívattak el, a kiválóság mércéjét kell felmutatniuk.

Hát igen!
Jézus sem úgy járt az emberek között, hogy nekem jogom van ehhez, nekem jogom van ahhoz.
Megszívlelendő szavak!

_________________
Az Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek (Zsolt.18.31)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 25., szerda 22:02 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2007. júl. 11., szerda 11:56
Hozzászólások: 148
Boglárka írta:
"Azok nevezhetők szent embereknek, akiknek élete által mások könnyebben tudnak Istenben hinni."
Ahogy az Ige is mondja: "úgy éljetek, hogy az emberek dicsőítsék Mennyei Atyátokat"

_________________
Az Isten útja tökéletes, az Úr beszéde színigaz. Pajzsa mindazoknak, akik hozzá menekülnek (Zsolt.18.31)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 615 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 41  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség