Eeyore írta:
pauler írta:
A mérleg egyik serpenyőjében ott egy bűn, erre mi a másikba teszünk egy "nagyobbat" s így tovább.
Pauler, nem értem. Ha a hvg cikk arról szólt, hogy a ker. egyházak szigorúan szabályozzák a hívek nemi életét, ez miért nagyobb bűn, mint valami más. Sőt - miért bűn egyáltalán? (Szerintem nem kellett volna miatta ennyire megsértődni.)
pauler írta:
Nem sértődtem meg.
Ex szerint az a bűn, hogy ezt a szabályozást kigúnyolta egy cikk a HVG-ben, mire az evangélikusok ezt feltették a honlapjukra, ezzel kívánva lejáratni a HGY-et.
Szerintem is gáz volt az a cikk és az evangélikusok reagálása se megnyugtató. (egyébként maga Isten "szeretné" szabályozni a hívők nemi életét is, egyszer mondta egy lelkész, hogy úgy szeretkezz, mint ha Jézus ott ülne az ágyad szélén, így közeledj a feleséged/férjed felé, vagy a nemi életedbe nem engeded be az Urat? De ez nem ennek a topicnak a témája)
Amire én utaltam, hogy úgy vagyunk együtt, hogy ha valamelyik oldalon előjön egy hiba, vétek, bűn, akkor gyorsan előrángatunk a másik oldalról valamit (ez sajnos rám is jellemző, de nem kéne ennek így lenni).
Ez "normális" a politikában, a világban, de nem normális egy keresztyén közösségben, mert ez nem üdvözít.
A bűntől ilyen formában nem lehet megszabadulni.
Erre gondoltam....
Gyerekek!
Tényleg ennyire nem értitek? Mi ez a tök mellébeszélés?
Ki beszél itt kissebb-nagyobb bűnről? Ki beszél itt szabályozásról?
Nem a szabályozást gúnyolták ki, hanem azt mondták, hogyha valaki szexuális területen Isten útján jár az egy szerencsétlen lelki kripli lesz.
Ez egy sértés és ehhez képest a "jöjjön el az én országom", az kismiska.
Nem egy súlycsoport. És nem érzékelitek. Nincs semmiféle serpenyő egyet ide- egyet oda. Mindkettőt hitetlenek követték el keresztények ellen, csak a fajsúlyuk más.
üdv
ex