Izgalmas
Mindjárt megnézem én is, és beszámolok.
Jó hétvégink vannak és ronda hétköznapjaink. Gyuri nagyon nehéz időket él át bent. Nálunk nincs semmi különösebb baj, de a főnökbácsi mindig rosszkedvű, akárhányszor látom, és ez sem jelenthet jót. Tündi első szülinapi buliját szervezzük gőzerővel, egyelőre ott tart a dolog, hogy gyönyörű meghívókat osztogatunk, és mindenki örül
. Reméljük, ez aznap estére is így lesz. Mármint, hogy mindenki örülni fog.
Tegnap Tündi megkérdezte Éva barátnőnket, hogy "Amikor még csak te és a férjed voltatok, akkor esténként sétálgattatok Istennel?" Szegény épp evett, és majdnem félreszaladt neki a falat. Aztán Gyuri megmentette a helyzetet azzal, hogy á, ez nem az az Éva, ő pár hónappal később született. Nevettünk.
Szombaton játszóházba menet találkoztunk a házból két kertészkedő nénivel, Tündinek mindkettejükhöz volt 15-20 kérdése fejenként, aztán a papírbolt előtt kint állt a papírboltos néni, akit gyorsan meghívott a szülinapjára - aztán találkoztunk a Nagyival is, aztán vidáman mentünk ugrálni. Az a lényeg, hogy ha találkozunk valakivel, Tündit a köszönéskor el kell kezdeni elrángatni, és akkor talán csak a fél lakótelepet hívja meg. Persze nem baj (reméljük, nem veszik komolyan).
Aztán a játszóházban még izgalom is volt: nem lehetett használni a mászófalat, mert a gyerekek felhúzták a karabínert a tetejére, és nem tudta senki lepiszkálni. Mit csinál ilyenkor egy magyar anya? Hálás, amiért végre van alibije mászni.
Vasárnap is volt egy aranyos momentum: mutattam Tündinek a tévében, hogy 'nézd, ez a néni Szabó Magda, a kedvenc könyveimet mind ő írta', erre visszakérdezett, hogy 'A Bibliát is ő írta?'
.
Aztán délután átmentünk Tündi nagy barátjához, akivel bölcsibe is együtt jártak, de már bölcsi előtt is rég ismerték egymást, és nagy volt az öröm. Jó volt látni, milyen udvariasan elbeszélgetnek már egymással:
(- Gyere, megmutatom, hogy működik - Én is kipróbálhatom? - Hát persze, tessék - Köszönöm - Nagyon szívesen!)
A következő hétvégénk még izgalmasabb lesz, mert színházjegyünk is van, táncház is lesz a kerületben, és még lehet, hogy családi délután is lesz, és kézilabdameccs, és még kitudja. És pihenni is kéne azért. Komolyan, mert egyre nehezebb fölkelni reggelente.