Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 95  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. márc. 15., vasárnap 11:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
Idézet:
Több mint 160 millió dollárnyi bónuszt fizet vezetőinek az AIG amerikai biztosító, amelyet az amerikai kormány 180 milliárd dolláros mentőöve mentett meg az összeomlástól - írta szombaton a Washington Post című amerikai lap.

Na ez az amiért nem nagyon lelkesedek az állami megsegítő akciókért.
ex


Igen, az ellenőrzött, államilag kézben tartott piacgazdaságnak az a feltétele, hogy legyen egy erkölcsi bázisa az adott ország vezető rétegének.

Erkölcstelen vezetőkkel, ezzel együtt részlehajló ellenőrzéssel, ezzel kontroll nélküli pénzlenyúlásokkal majdnem ott vagyunk a tervgazdálkodásnál, illetve a szabadjára engedett, erkölcstelen piacvezérelt társadalomnál. Ahogy mondják fejétől bűzlik a hal.

Ha Obamáék nem lesznek képesek a hasonló pénzlenyúlásokat megbüntetni, akkor ők is oda jutnak, mint a piacvezérelt, államzsugorító kapitalizmus. Legfeljebb nem vallják be a vezérek az önzésüket, hanem azt hazudják, hogy a nép érdekében tették a dolgukat. Rosszul!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 15., vasárnap 14:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
A banki vezetők nem a saját dolgukat végzik.
A pénzkezelés megszédítette őket és már politikusként és gazdasági szakemberként is jelen akarnak lenni (bevásárolnak ezekből sajnos), erre költenek vagyonokat, erre fordítanak rengeteg pénzt, aminek a fedezete nincs sehol.

Kálvin "Svájcában" megtért emberek kezelték a pénzt. Isten megmutatta, hogy lehet tisztességesen is pénzt kezelni, hogy Krisztusban az ember az egyik legnagyobb kísértés felett is győztesen túljuthat, lehet "egyszerű bankár", aki ezze Istent dícséri.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 18., szerda 22:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Ez egy jó írás, egyetértek vele.:
http://apenzszava.blog.vg.hu/2009/03/17 ... me-kisert/

üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 19., csütörtök 07:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Nem értek vele egyet.

A liberálisoknak és a szocialistáknak sose volt szívügyük a vidék.
Orbán Viktor a vidékben bízott és a vidék bízott benne, mint vezetőben és ezzel a kreativitás működött.
Bizalmatlan légkörben elvárni a kreativitást ez nagyfokú vezetői arogancia.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 19., csütörtök 23:32 
Offline

Csatlakozott: 2009. márc. 07., szombat 23:14
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Tiszakeszi
Paulernek teljes mértékben igazat adok a vezetői arroganciával kapcsolatban - sőt még az iskolával is foglalkozó fentebbi idézetre (cikkre) is visszautalhatok ezzel összefüggésben.
Itt Tiszakesziben a ref. gyül. "tart fenn" általános sulit (Lorántffy Zsuzsanna Ref. Ált.Iskola) - úgy, hogy működik (még) mellette a helyi önkormányzati suli is - és automatikus/természetes szegregáció szemtanúi vagyunk: romai testvérek az önk. iskolába, paraszt testvérek a ref. iskolába íratják gyermeküket.
Hozzánk is jönnek romaiak, de ha csak nem olyan ("tősgyökeres" - vagyis min. 300 éve betelepült romai családból) környezetből, akik beépültek már a parasztok közé (romai testvérek mondják így rólunk...) sikeresen vették fel a munka és a szorgalom "ritmusát" - akkor a következő történet zajlik: 1-2(-3) oszt. a gyerek még többé-kevésbé tudja venni az akadályokat...hacsak rögtön az elején meg nem akad a dolog a szülei(!) hozzáállásán. Aztán ahogy kicsit kezd kinőni a földből egyre nehezebb számára követni a RENDET - amit otthon nem nagyon követel meg tőle senki. Itt viszont elvárás(!) hogy legyem meg a leckéje, legyen meg a holmija, lehetőleg legyen rendben is...s ahogy a gyermeknek - más esetben a szülőknek(!) "nehézséget okoz" a mindennap megírandó házi, megtanulandó lecke, kifaragandó ceruza, kimosandó ruha...hát előbb-utóbb bejelenti a gyermek "megyek odaát a tesvíreimhe'" - vagy bejelenti(? sokszor csak szó nélkül viszi) a szülő.
S ilyen környezetben várná el nagyeszű kormányunk, hogy "innovatív" hozzállást tanúsítva csábítsunk ide annyi romai tanulót, hogy "kiegyenlítődjenek" a viszonyok, és egyik iskola se legyen "hártányos összetételű" a másikhoz képest.
Nos, ez talán nemcsak arrogoancia, de képmutatás is - mégpedig az agresszíven pimasz fajtából - s olykor annak a félig buta (a realitást a számításból kihagyó!) félig okos (a saját célját nagyon céltudatosen megtervező-számonkérő) oktatás-politikának és iskola-politikának a (keserű!) gyümölcse, amelynek egyik, s ma már egyre kevésbé titkolt célja az egyházi intézmények működésének lépésenként történő - ám végeredményében mégiscsak ELLEHETETLENÍTÉSE - hogy ne működjék a "természetes szegregáció" az önkormányzat alá tartozó (most legújabban pedig bizonyos körben "vissza-államosítandó!!!) és az egyház alá tarozó intézmények között, s ne vigye el az egyházi suli a gyermeket - s azzal együtt A NORMATÍVÁT (a pénzet!) a másik (az "állami") suli elől.
1 szóval: vérlázító(!) a jelenlegi vezetés arroganciája!

_________________
Salom aléhem - mijjószéf :roll:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 20., péntek 19:04 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 21., szombat 17:24
Hozzászólások: 337
Tartózkodási hely: Veresegyház
Böjte Csaba levele, a jezsuita fórumról...

Hogyan tovább?

Nemcsak a részvények esnek, meg az árfolyamok, hanem mintha a világ nagyhangú elöljárói is elcsendesedtek volna. A politikusok elbizonytalanodtak, a bankárok sokkal visszafogottabban nyilatkoznak. Talán ez nem is volna baj, az a szomorú, hogy az emberiség nagy tömege a holnaptól már nem a jót, nem szép álmaik beteljesedését várják, hanem reményvesztetten félnek az eljövendő napoktól, amely nagyon sokak szerint csak munkanélküliséget, háborút, összeomlást, anarchiát, pusztulást fog hozni.
Félünk, mert szinte kitapintható, ahogy napról napra párolog, vékonyodik el az embertársainkba, a közintézményeinkbe vetett bizalmunk, hitünk. Elillan az összetartozás kellemes érzése, az, hogy együtt jobb, könnyebb, szebb ez a világ. Elmagányosodunk, bezárkózunk, félünk egymástól, és sok mindenben megtorpanunk!!!
Igen, biztos, hogy a világunk GDP-ben mért rohanása megtorpant. De talán ismerős a kis nyuszi és a teknőc párbeszéde…
A nyuszi szalad, a teknőc ballag utána. A nyuszi nyüstöli a teknőcöt, hogy szedje már a lábát, de a cammogó teknőc egyre csak azt mondja,hogy:
— Te, nyuszi, milyen jó, hogy ilyen lassan haladunk!
— De miért lenne jó — kérdi a nyuszi - hogy lassan megyünk?
— Mert nem jó felé megyünk — jön a csendes válasz a teknőctől!
Megtorpant a világunk, de nem is baj — mondom fél szájjal —, mert talán nem jó felé mentünk. Nem hiszem, hogy nekünk még több autóra, és csillogó- villogó ruhára, lim-lomra, elektromos kütyüre lenne szükségünk.
Jó lenne most egy csendes, visszafogott séta. Úgy gondolom, hogy mindannyian arra vágyunk, amit a betlehemi barlang jelképez, arra, amit a Mária karjaiban simuló kisgyermek mosolya jelent: biztonságra, szeretetre, egymást átkaroló jóságra van szükségünk!
Mária figyelő, egy életre kimondott, alázatos igenjére, Szent József megbízható férfiúi hűségére, ki a nem vér szerinti gyermekére is gondoskodó jósággal tekint. Nekünk ma a család melegére, megértésre, elfogadásra, a ránk ragyogó tekintettel felnéző kisdedekre van szükségünk.
És mindezt miért csak fél szájjal mondom? Az biztos, hogy nem azért, mert nem hiszek a názáreti csendes, örömteli családi élet világot megújítani tudó erejében. Hiszem, hogy mindaz, mi igazán értékes az életünkben, ami az embert emberré teszi, azt nem tudja elvenni tőlünk a gazdasági válság, a pénzügyi összeomlás, amely országainkat érinti. Családod, barátaid iránti őszinte szeretetedet, azt, hogy gyermekeiddel vidáman elmenj kirándulni, vagy egy zimankós este leüljél sakkozni, römizni, nem tudja senki elvenni tőled. Azt, hogy egy jó sörre barátaiddal leülj, és egymást férfiasan ugratva elbeszélgessetek, gondolom megteheted, még ha nem is dübörög a gazdaság.
Azért vagyok visszafogott, mert a szabad akaratú ember félelmében, a pánik-hangulatban nem biztos, hogy ezt a csendes, visszafogott, a természethez, önmagához, családjához visszavezető utat fogja választani. A harmincas évek elején kipattanó gazdasági világválságra se ezt a választ adták a népek vezetői. A hatalomért, és annak megtartása érdekében, óriási kölcsönöket vettek fel, újból felpergették a termelést, a fogyasztást, és beindultak a hatalmas fegyvergyárak, a háborús gépezetek, és az emberiséget belesodorták a második világháborúba. Az anyagiak szorongatásából hihetetlenül gyorsan kinőttek a mindent elsodró, kegyetlen jobb és baloldalú diktatúrák.
Nem jó felé mentünk, a termelés, fogyasztás mókuskereke már nagyon gyorsan pergett. Hiába volt mindenféle szerződés a fenntartható világról, mi egyetlen gyárat sem állítottunk volna le, sőt egyetlen villanyégőt sem kapcsoltunk volna ki, ha lenne vevő, az előállított termékekre.
Megtorpantunk, hogyan tovább? Alázatos imádkozó lélekkel kérem az Urat, hogy a názáreti csendes élet mellett tudjunk dönteni. Krisztus mutatja nekünk a kétezer éves utat, a szeretet útját. Képesek vagyunk a mindannyiunkat boldoggá tevő szeretet mellett dönteni, vagy világunk újból a gonosz lélek játékszere lesz? Van megoldás, kiút, és lelkünk mélyén érezzük, látjuk is ezt az utat.
Merjünk külön-külön is, de együtt is a jó szándék által vezetett, őszinte szeretet útja mellett dönteni, nem feledve azt, hogy bármi is történik körülöttünk, az nem jogosít fel bennünket arra, hogy letérjünk erről az útról, amelyen kívül minden más csak pusztulás, szakadék.

Testvéri szeretettel, Csaba testvér

_________________
szerintem...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 21., szombat 16:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A Népszabadság írta:

Idézet:
Hitelkamat: röpködnek a Fidesz-százmilliárdok

Előre hozott választás, hiteles, többségi kormány és 300-400 milliárdos hitelkamat-csökkenés egy év alatt; a Fidesz szerint egyszerű a képlet.

Ha előre hozott választások lennének, egy hiteles kormány megalakulása után 300-400 milliárd forintot lehetne megtakarítani egy év alatt az államadósság, a felvett hitelek kamatfelárának csökkenésével - így vélik a Fidesz pénzügyi, gazdasági szakpolitikusai, akik állítják: a kockázati felárat, a "súlyos milliárdokat" azért fizeti Magyarország, mert a Gyurcsány-kormány hitelességi deficittel küzd.

Minderre Orbán Viktor is utalt az ország értékelése során, amikor arról beszélt, hogy "lassan minden egyes forintunk adósságszolgálatra megy el. A kormány pedig nem tesz mást, mint újabb és újabb hiteleket vesz fel, egyre rosszabb feltételekkel, egyre magasabb kamatra."

Varga Mihályt, a Fidesz szakpolitikusát arról kérdeztük: egy kormányváltással elmúlna-e a hitelességi deficit, s számottevően csökkenne-e a felvett hitelek utáni kockázati kamatprémium? Ilyen egyszerű lenne?

"Egy hiteltelen, kisebbségi kormány drágábban kap hitelt a piacon" - mondta az Orbán-kormány volt pénzügyminisztere. Emlékeztetett, a térségben Csehország helyzete a legkedvezőbb. Most irreálisan magas a felár, 400 bázisponttal (4 százalék) magasabb a kamatszint Magyarország számára. A lengyelekhez hasonló kamatfelárat fizetve valóban 300-400 milliárdot lehetne megspórolni. Varga Mihály hozzátette: a kormányváltás az első lépés lenne, aztán kellene egy olyan gazdaságpolitikai program, amit a piac is el tud fogadni. Arra, hogy egy kormányváltás után milyen hitelek esetén csökkenne a kamatprémium, azt válaszolta: az állampapírkötvények esetében.

Szapáry György (akit Orbán kért fel, hogy tartsa a kapcsolatot a Fidesz és a nemzetközi pénzügyi-gazdasági intézmények között) úgy nyilatkozott: ha a választások után hiteles, többségi kormány alakul, és hiteles programot tesz az asztalra, az valóban a kamatfelár csökkenését és a forint erősödését eredményezheti.

Matolcsy György, az Orbán-kormány volt gazdasági minisztere még a válság kirobbanása előtt azt mondta: "ma az államadósság utáni kamatfizetésből 400-500 milliárd az a kockázati felár, amit csak azért fizetünk, mert megrendült a magyar gazdaságpolitika hitelessége. Ha ezt a bizalmat helyre tudjuk állítani, az akár egy év alatt is több százmilliárd forintos mozgásteret eredményezne."

A Fidesz a Transparency International jelentése alapján 150-200 milliárdot remél egy korrupcióellenes programtól; több százmilliárdot a privatizációs szerződések (például a 4-es metró) felülvizsgálatától. Orbán az állami bürokrácián spórolna, GDP-arányosan 8 százalékról 6 százalékos uniós átlagra csökkentené a finanszírozást - ez 500 milliárdos megtakarítást jelentene.


http://nol.hu/belfold/lap-20090321-20090321_5-19


Vissza a tetejére
 Profil  
 

mindenkiferikéje
HozzászólásElküldve: 2009. márc. 21., szombat 18:13 
Offline

Csatlakozott: 2009. márc. 07., szombat 23:14
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Tiszakeszi
Sziasztok! - Most mondják a hírek, hogy "MindenkiFerikéjét" lemondatta saját pártja - vélhetően a szoci kormányzat túlélésének egyetlen esélyeként...
egyetlen - naiv(!) - kérdésem ezzel kapcsolatban:
drága-szeretett-magyar-népünk hülyeségét ki és mikor tudja lemondatni?!

_________________
Salom aléhem - mijjószéf :roll:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 21., szombat 20:11 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2007. okt. 25., csütörtök 20:49
Hozzászólások: 1814
.

töröltem.
L.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 21., szombat 20:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Hát sokan borúlátóan ítélik meg a helyzetet. Az azért nyilvánvaló, hogy a Gyurcsány egy tuti politikai forgatókönyv nélkül nem válik csak úgy meg a kormányfői széktől.

Idézet:
Bogár: Újabb elnyomó diktatúrát szabadítanak ránk!
Készen áll a nemzetellenes nagykoalíció?

2009. március 21. 18:16


MNO
Pontos stratégia mentén történik minden, Gyurcsány már útjában áll azoknak a globális erőknek, amelyek a jelenleginél is nagyobb fokozatba akarják állítani az erőforrás-szivattyúkat – állítja Bogár László, aki szerint csak egy szemfényvesztő trükköt láthattunk. A professzor szerint a Reformszövetség programját akarják helyzetbe hozni, ebben a játékban Bokros Lajos is csak egy statiszta. Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni és tiltakozni a most kibontakozó oligarchikus mutyizás ellen, az előre hozott választások mellett – állítja Bogár.

Semmiképpen nem szabad pozitív jelentőséget tulajdonítani Gyurcsány szombati lépésének – állítja Bogár László az MNO-nak. Könnyen lehetséges, hogy ez a bejelentés még elsődleges szinten is szemfényvesztő trükk, „meglehetősen abszurd, hogy Gyurcsány személy szerint vállalta a kezdeményezést” – mondja Bogár, hiszen szerinte ha ezek után sem tudnak a pártok megegyezni egy új kormányfőről, „Gyurcsány széttárhatja a karját, azt mondva: én vagyok az egyetlen megoldás.

A professzor szerint „nem tört meg a jég”, és szerinte a polgári oldal nem hiheti, hogy győzött, vagy hogy ez egy „önmagában jó lépés”. Sőt az is megtörténhet – állítja Bogár – hogy a magyar nemzet számára most jön az igazi fekete leves. „Nem arról van szó, hogy Gyurcsány Ferenc megtört”. Bogár úgy látja, hogy a globalitás erőinek és lokális kiszolgálóinak van egy pontos stratégiája annak érdekében, hogy a magyar társadalom ne legyen képes felszabadulni a jelenlegi, gátlástalan kifosztás alól. A cél nem más, mint a minden eddiginél durvább szivattyúk üzembe állítása, „ám az kétségtelen, hogy ennek most már, legalább is a jelenlegi státusában útjában állt Gyurcsány Ferenc” s ezért most egy pontosan megtervezett „trükkel úgy alakítják át az egész folyamatot, hogy szabad utat engedjenek annak a személynek és struktúrának, törekvésnek”, ami minden eddiginél jobban képes a társadalom további globális kifosztására.

Teljesen bizonyos, hogy olyan személyt keresnek, aki kíméletlenül végigviszi a Reformszövetség által elkészített programot – fogalmazott Bogár felvetésünkre, aki szerint egy, a kegyetlen megszorításokat előterjesztő grémiumot támogató figurában gondolkodhat-e a kormányzó elit. Bogár szerint a Reformszövetség a lokális kifosztók olyan közös konstrukciója, amelyben benne van maga Gyurcsány is. A Reformszövetség létrehozásának célja, hogy „egy intézményt alkossanak” annak a törekvésnek a szolgálatába, hogy „legyen egy nagy tekintélyű külső erő, amire Gyurcsány mutogathat”. A nagy tekintélyű tudósok, uralmi struktúrák nyomása alatt még nekem is meg kell hajolnom – nagyjából ezt próbálhatja meg ebben a dimenzióban közvetíteni Gyurcsány Bogár szerint. Azt próbálja meg elhitetni a társadalommal, hogy „nem én vagyok aki akarja ezeket a brutális reformokat” – folytatja a professzor.

Maga a Reformszövetség is egy cinikusan és pontos tervek szerint létrehozott konstrukció – állítja Bogár, amely szerinte nem hogy szembemenne Gyurcsánnyal, de a kollaboráns oligarchia „közösen létrehozott gyermeke”.

Bokros, a statiszta?

Bokros Lajos szerepére utalva Bogár úgy fogalmazott, hogy „ő egy olyan statiszta, akire lehet mutogatni, hogy az ő koncepciója ellenében a Reformszövetség programja sokkal emberségesebb. Lehet rá mutogatni, hogy ő az a kihallgató tiszt, aki össze-vissza rugdos, mi viszont kedvesen cigarettával kínálunk”. A Reformszövetség környékéről „elővarázsolt” kormányfő-jelölttel majd mindezt nemzet-mentésként tudják bemutatni, mint ami majd segít az országon – véli Bogár László.

Matematikailag valószínűsíthető, hogy az MDF és az SZDSZ teljes támogatásával áll az ügy mögé. Az MDF-SZDSZ-MSZP tandemnek elvileg többsége van a parlamentben; az országra rászabadíthatnak egy olyan újabb elnyomó diktatúrát, ami „a Bokrosnál mégis csak egy sokkal emberségesebb rendszer, ami mögött ott az értelmiség és az egymással szemben álló pártokat is összehozza”. Gyurcsány ezen lépésével a Reformszövetség és az általuk támogatott új kormányfő diadalmasan bevonulhat a parlamentbe. Bogár szerint Gyurcsány, ha ezt keresztül tudja vinni akkor győzött, a magyar társadalom azonban veszített.

Készen áll a nemzetellenes nagykoalíció

Jelentősen felgyorsulhatnak a negatív folyamatok – állítja a közgazdászprofesszor arra a felvetésünkre, hogy ezzel a lépéssel jelentősen gyorsulhat a társadalom lepusztítása és a nemzetállam további züllesztése. A „Reformszövetség nevében az MSZP-SZDSZ-MDF nemzetellenes nagykoalíció készen áll egy olyan embert a kormányfői székbe ültetni, aki könyörtelenül véghezviszi a teljes kifosztáshoz szükséges intézkedéseket”.

Bogár szerint Gyurcsány két legyet üt egy csapásra: bebetonozza magát MSZP-elnökként, és megvalósul az általa és a globális főhatalom összeállított nemzet és életellenes program. Teljes evidencia, hogy az egyetlen lehetőség az előre hozott választások megtartása, Bogár szerint minden eszközzel emellett kell kiállni. Azonnal óriási tömegben kellene az utcára vonulni és tiltakozni a most kibontakozó oligarchikus mutyizás ellen.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 22., vasárnap 06:38 
Offline

Csatlakozott: 2009. márc. 07., szombat 23:14
Hozzászólások: 222
Tartózkodási hely: Tiszakeszi
Dear Rosta!
Félek, több ez, mint borúlátás.
Egyre több "súgást" hallok arról, hogy a forint hamarosan "elszabadul" - 350/400 Ft lesz - akár rövidesen - az euro.
Ez pedig nem a nemzet stabilizálását, a magyar gazdaság megerősítését, hanem a "tőke(nyereség) szivattyú" turbó fokozatú üzemeltetését, meglévő rendszereink szétrázását, sok magyar ember éhen halását(!!) jelentheti/fogja jelenteni :~((
- vagyis a fenti elemzés másik oldali alátámasztása előbb-utóbb kézzelfogható lesz...

_________________
Salom aléhem - mijjószéf :roll:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 22., vasárnap 15:37 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
http://www.hirszerzo.hu/cikk.stumpf_ist ... 02039.html

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 23., hétfő 10:42 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
Az új miniszterelnök: ilyen ember nincs is
2009.03.23 09:35

Az új magyar miniszterelnök ne legyen "közgazdász-típus", de értsen nagyon a gazdasághoz. Ne legyen pártember, de lehetőleg legyen az MSZP-frakció tagja. Ne legyen bankember, de értsen a pénzügyekhez és fogadja el a nemzetközi pénzvilág. Értsen a válságkezeléshez, de ne legyen Bokros Lajos. Sokan szeressék az országban, de legyen véreskezű reformer és kegyetlen rendvágó. Ne kezdődjön B betűvel a neve, de legyen esetleg Bajnai Gordon. Az inforadio.hu összeszedte hogyan keres miniszterelnököt az MSZP.





Az MSZP megkezdi az új miniszterelnök személyéről a tárgyalásokat. Gyurcsány Ferenc szombati, az MSZP kongresszusán tett bejelentése után megkezdődtek a találgatások, ha valóban nem újabb gyurcsányi trükkről van szó, vajon ki lesz Magyarország miniszterelnöke néhány hét múlva. Az MSZP vezető politikusai nagyon higgadtan készülnek az egyeztetésekre: neveket nem mondanak, nehogy a tárgyalópartnerek úgy érezzék, hogy a szocialisták rájuk akarnak erőltetni valakit.

Komolytalanság kerülendő

Az MSZP soraiból sokan üzengetnek, milyen paramétereket kell beírni a miniszterelnöki "keresőbe". Három ember gondosan ügyel arra, hogy ne mondjon semmit: Gyurcsány Ferenc, Lendvai Ildikó és Simon Gábor. Őket bízta ugyanis meg az MSZP, hogy egyeztetéseket folytassanak az új kormányfő személyéről.

Gyurcsány Ferenc kijelentette: természetesen nem üzengetnek a partnereknek a sajtón keresztül, hiszen az komolytalan dolog. Az elmúlt 48 órában ugyanakkor rengeteg szocialista üzenet megfogalmazódott, az viszont tény, hogy a az MSZP kormányfőkereső trojkája nem nyilvánult meg ebben a témában. Gyurcsány Ferenc annyit azért mondott, hogy jobboldali tagjai is lehetnének a kormánynak.

"B-listák"

Az inforadio.hu összeszedte mi szűrhető le az elmúlt időszak üzeneteiből. Bokros Lajost nem akarják a szocialisták. Baja Ferenc szombaton úgy vélte, miniszter esetleg lehet Bokrosból, a Népszabadságnak nyilatkozva vasárnap pontosított: "nem azt mondtam, hogy mindenképpen szerepet kell neki adni".

Baja szerint az új kormányfő ne legyen "közgazdász típusú". (Nem ilyen "miniszterelnökben kell gondolkodni...") "A társadalmi többség irányába szervezetet építeni tudó és azt megjeleníteni képes emberre van szükség", Baja szerint. Ez azt jelentheti, hogy legyen népszerű, és szerettesse meg a szocialistákat a magyar néppel. Mint például Horn Gyula.

Igaz, Horn is közgazdász, diplomáját Rosztovban szerezte. Medgyessy és Gyurcsány is közgazdász. Bennük azonban csalódtak a szocialisták, negyedik miniszterelnöküknek tehát másik diplomája legyen. Az is elképzelhető ugyanakkor, hogy a közgazdász típus szinonimája annak, hogy ne B betűvel kezdődjön a jelölt neve, ez utóbbi is elhangzott ugyanis. Ez azt jelenti a szocialista virágnyelvben, hogy Bokros és Békesi szóba sem jöhet. Ezek szerint Bajnai Gordon sem lehet miniszterelnök, hiszen B betűvel kezdődik a neve és közgazdász.

Baja Ferencen kívül azonban mások is nyilatkoztak a leendő kormányfő jellemzőiről, ezek alapján az alábbi, kissé még homályos kép körvonalazódik.

Az új magyar miniszterelnök ne legyen "közgazdász-típus", de értsen nagyon a gazdasághoz. Ne legyen pártember, de lehetőleg legyen az MSZP-frakció tagja. Ne legyen bankember, de értsen a pénzügyekhez és fogadja el a nemzetközi pénzvilág. Értsen a válságkezeléshez, de ne legyen Bokros Lajos. Sokan szeressék az országban, de legyen véreskezű reformer és kegyetlen rendvágó. Ne kezdődjön B betűvel a neve, de legyen esetleg Bajnai Gordon.

A következő napokban többet fogunk tudni Magyarország leendő miniszterelnökének személyéről, hiszen az MSZP megkezdi a konkrét egyeztetést az SZDSZ és az MDF vezetésével. A fő céljuk olyan kormányfőt találni, aki széles társadalmi támogatottságot élvez (igaz, az MSZP, az SZDSZ és az MDF jelenlegi együttes támogatottsága is nehezen nevezhető széles társadalmi bázisnak), megteszi a szükséges reformlépéseket és szociálisan érzékeny.


http://www.inforadio.hu/hir/belfold/hir-265532


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 23., hétfő 12:29 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
Szavazás
Melyik kormányfő-jelöltet támogatná?
Bajnai Gordont 2%
.
Békesi Lászlót 1%
.
Bokros Lajost 5%
.
Gráf Józsefet 1%
.
Kiss Pétert 0%
.
Simor Andrást 1%
.
Surányi Györgyöt 4%
.
Inkább előrehozott választás döntsön 87%
.

NOL 2009.03.23


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Sajnos NEM vicc
HozzászólásElküldve: 2009. márc. 23., hétfő 15:26 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 21:08
Hozzászólások: 69
Álláshirdetés: kormányfő kerestetik!
A Magyar Szocialista Párt határozott időtartamú, 1 évre szóló munkaszerződéssel miniszterelnököt keres.
Feladat: az IMF elvárásainak megfelelő, látszólag saját program kidolgozása és végrehajtása, melynek célja további 1000 milliárd Ft. elvonása a lakosságtól a nemzetközi nagytőke megsegítése érdekében.
Alkalmazási feltételek: széleskörű társadalmi támogatottság (előrehozott választás kizárva!), nemzetközi elfogadottság, a neoliberális közgazdasági elmélet társadalomra történő rákényszerítésében szerzett gyakorlat.
Héber nyelv ismerete és az izraelita hitközösséghez való tartozás előny.
A feladat sikeres megvalósításához biztosítunk tízmillió feláldozható magyar állampolgárt, valamint szakértőket a saját sorainkból.

Az MSZP elnöksége


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 95  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség