pauler írta:
Isten nem az alapján ítéli meg az embereket, hogy mennyi pénz van a pénztárcájukban, vagy mennyi vagyonuk van.
Mind1, hogy valaki hogy néz ki, mind1, hogy valaki milyen pozícióban dolgozik.
Kedves Péter!
Kivel beszégetsz? Ki állított ilyet? A biblia fordítva írja, Isten áldása azzal van inkább összefüggésben, hogy ki hogy keresi Isten örszágát. Tudod! "Keressétek először Isten országát...."
Idézet:
Azt, hogy egy szegény, vagy egy gazdag is cselekedhet Isten akarata szerint, vagy ellene.
Igen. Ki mondott mást?
Idézet:
2.
Lehet valaki anyagilag gazdag keresztyén, de azt állítani, hogy ez általános a keresztyének körében IGE ELLENES! (nem is a tapasztalatokról beszélek, hanem arról, ami megiratott!)
Nos, hogy mi a tapasztalat, azzal én nem vitatkoznék, de azzal se, hogy mit ír az ige.
6. Azt mondom pedig: A ki szűken vet, szűken is arat; és a ki bőven vet, bőven is arat.
7. Kiki a mint eltökélte szívében, nem szomorúságból, vagy kénytelenségből; mert a jókedvű adakozót szereti az Isten.
8. Az Isten pedig hatalmas arra, hogy rátok áraszsza minden kegyelmét; hogy mindenben, mindenkor teljes elégségtek lévén, minden jótéteményre bőségben legyetek, Idézet:
A haszon maximalizásával viszont nem értek egyet!
Messze nem értek egyet, mert minden bajnak a gyökere a pénz szerelme!
28. Vegyétek el azért tőle a tálentomot, és adjátok annak, a kinek tíz tálentoma van. Tehát a a nyereségmentes pénzét a nyereség maximalizálónak adta. Ezt mondja az ige te meg azt amit Marx.
Mellesleg ahogy mondtam nem a nyereség maximalizálás a bűn, hanem a felhasználás, márpedig a sokból lehet sokat adni másoknak.
Idézet:
Tehát nem az a baj, ha a naplopókat elküldöd, vagy a tolvajokat kirugod, hanem az baj, ha a saját tetteid munka ellenessek, miközben te kikényszeríted a munkát másoktól.
Ezt csak nem értem. Talán egy példa...
Idézet:
A piacgazdaság hibáit összeírom, de segíthetsz benne:
- nem cél, hogy mások fejlődjenek, ha valaki megjelenik mellettem (konkurencia) a legjobb, ha bekebelezem, vagy elpusztítom (ez a hozzá állás magában hordozza, hogy a szabályokat az életben maradás miatt hamar feladja egy vállalkozó)
Ez nem igaz, a fejlődést a verseny hozza. És nem az elpusztítás a cél általában, de nem is szabad megengedni a monopol helyzetet, mert az már nem verseny.
Idézet:
- a piac nem foglalkozik a valós igényekkel, mert a marketing irányítja
A piacon csak valós igényeket kielégítő él meg, az lehet, hogy az az igény nem jó, de te nem határozhatod ezt meg, viszont te is marketingelhetsz a szerinted helyes dolgok mellet. Ezt a szabadságot Isten adta.
Idézet:
- a piaci törvények szerint a gyengéknek max. segély juthat, ezzel is jelezve a piaci szereplők "jóságát"
Nem, a piac beárazza a dolgokat és ez a legigazságosabb, aki pedig segélyre szorul az rád van bízva, nem másra, nem az államra.
Idézet:
- a piacgazdaság önmagában nem képes azokban az emberekben gondolkozni, akik valamilyen oknál fogva nem hasznosak
Viszont ezerszer jobban segít abban, hogy az illető hasznossá váljon mint a segélyezős állam. Vagyis ebben is jobb.
üdv
ex