Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 367 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Következő
 

Re: Filmajánló
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 27., csütörtök 16:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
A globális tőke is csak profitot akar.
Meg ott is vannak intelligens fickók, akik nem azért ülnek le az asztal mellé,
hogy en bloc befűtsenek valakiknak. Aztán mégis befűtenek.
De ezzel nem a könyvet minősítem, csak az írástudás felelősségéről beszélek.
üdv


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 27., csütörtök 18:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az Eco tényleg egy remek író, egy igazán okos ember, aki valóban érdekessé tudja tenni a témáját, számos utalással képbe tudja hozni az olvasót. Merthogy van mivel képbe hozni, tudósa a történelemnek, Szent Tamásnak. Mindemellett jó vitakészségről tesz tanúbizonyságot. Olvastam a vitáját egy bíborossal nagyon visszafogott és szellemes, egyáltalán nem erőszakos a vitának nem is nevezhető párbeszédben.

Mindemellett a film már olyanra sikerült, amellyel ijesztgetni lehet a gyerekeket. Csupa jól vágottan, de határozottan előítéletes kép, csuhások, inkvizítorok, a cölibátus álszentsége, örömtelen élet kis boldogságokkal, sötét képek, kemény harcos pap detektív szemben a puhány gyáva papokkal és az igyekezet, hogy az újításnak az útjába álljanak ezek minden áron.

Voltaképpen a kaptafa ez a film, finomabban a kánon, amely szerint az ezután készült filmeket formálták....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 08., kedd 07:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Teljesen "véletlenül" bukkantam rá erre, de úgy láttam van még mit szemezgetn az oldalról:

http://www.eletadotv.hu/oldalak/lejatszo.php?v=11

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 13., vasárnap 21:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Sziasztok!

Ha van időtök, érdemes megnézni:

http://www.oromhirek.hu/kbgyifi/?p=135

Fireproof - Tűzálló házasság


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 15., kedd 09:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Eeyore írta:
Erika, megnéztem. Már csak azért is, mert más is többször ajánlotta már nekem.
A véleményem: hála Istennek jobb volt, mint amire számítottam. De sajnos így sem elég jó. Volt benne némi drámaiság és valódi feszültség a veszekedéskor, vagy amikor a feleség panaszkodik az anyjának, hogy mennyire megalázó számára, hogy a férje *ót néz. Meg nagyon bájosak voltak a mellékszereplők, főképp a recepciós nővérek tetszettek és az újonc a tűzoltóságon. Ők igazán üdére sikerültek.
Egyébként, sajnos, a film, hogy úgy mondjam: túl szemérmes lett. Ezt egyáltalán nem fizikailag értem - lelkileg maradt túl zárt a történet. Egy játékfilm ideje még kevés is ahhoz, hogy két ember közti kapcsolat drámáját, dinamikáját fel lehessen tárni. És az film készítői még ezt az időt sem használták ki, a fele tűzoltósági jelenetekből állt. Ami ugyan némi izgalmat és humort csempészett a sztoriba, ezek nélkül az alaptörténet siralmasan lapos marad. Talán leginkább egy mini szappanoperára hasonlított, még a jó és kedves orvos is feltűnt udvarló harmadikként, akárcsak az Esmeraldában. Vagy egy átlag amerikai romantikus filmre, mondjuk Jennifer Anistonnal a főszerepben.
De hogy a házaspárt mi köti össze, mit szeretnek egymásban és mi fáj nekik elviselhetetlenül, az nem lett világos.
Már az alaphelyzet furcsa: egy hitetlen házaspár, hét éve gyermek nélkül, és a konfliktusuk fő forrása az, hogy a férj *ót nézeget az interneten, emiatt a feleség ingerült, emiatt aztán a férj is ingerült és emiatt el akarnak válni - ez így, önmagában életszerűtlen. A férj nyilván azért lóg állandóan a szexoldalakon, mert függő. És a függőség nem merül ki abban, mint amit bemutattak. (Ld. hozzá: Anne Wilson Schaef: Menekülés a meghittség elől /"szeretet" függőségeink lélektana/ c. könyvét.)
Ráadásul, a házasok gyereket is szoktak akarni, máskülönben hitetlenül össze sem házasodnának, mert minek. Sokkal reálisabb lett volna, ha már két gyerek rohangált volna körülöttük, és a feleség ezek terhét vállalva akart volna szabadulni a férjétől. Kíváncsi vagyok, akkor a jó orvos milyen buzgón udvarolt volna neki. (Na meg hitetleneknél az udvarlás sem ilyen a 21. sz.-ban). Már csak azért is reálisabb lett volna, hiszen nyilvánvaló, hogy a gyerekvállalás mind anyagilag, mind érzelmileg, mind fizikálisan óriási próbatétel, teher és konfliktusforrás egy házaspár számára. Sokkal hitelesebb és drámaibb lett volna úgy a történet.
És borzongató volt az az amerikai tempó, amivel a főszereplő az anyagi javait kezelte. Valamint a szerelem végső bizonyítéka, amitől minden jég megolvadt - pffff.
Nah, szóval a fő hiányérzetem a következő: ugyan a feleség megemlítette, hogy magányosnak, társtalannak érzi magát a házasságában - és ez igaz is, ezt kellett volna érzékeltetni - nos, ez nem sikerült. Hogy mondjak rá jó példákat: Dühöngő ifjúság, (és hogy egy gyerektelen tűzoltós - pontosabban tűzőr - történetet is említsek) Fahrenheit 451. És persze a Bergman-film. Ez mindegyik a házasságon belüli magányt elemzi, intenzíven bemutatva a fájdalmat, amit okoz. Annyira, hogy amikor színházban a Dühöngő ifjúságot néztem, az első felvonás alatt alig vártam, hogy szünet legyen és hazamehessek. Végül persze maradtam, de maga az élmény sokkoló volt.
Ezért sajnálom, hogy a hitetlen műalkotások sokkal őszintébbek, mélyebbek és megrázóbbak, mint egy keresztény, ami csak néhány felszínesen sablonos jelenetig jut el. Hiszen pont az őszinteség hiányzik a rossz házasságokból. Egy azt gyógyító filmnek ennél őszintébbnek kellene lennie.
És végül, de nem utolsósorban: szívesebben végignéztem volna a tűzoltósági sztorik helyett a negyven ötlet megvalósítását. Végig, minden nap feladatát és a reakciókat, amiket kivált. A lelki átalakulást, amit okoz. A végső csavar nagyon tetszett, hogy az ötlet kitől származik és ki csinálta eredetileg végig. Az megható volt.


Szia Eeyore!

Most csak kutyafuttában annyit írok, hogy nem arról a linkről néztem meg a filmet, amit beírtam, azt utólag találtam meg,
hanem úgy, hogy a magyar felirat sokat késett,angolul kicsit értek, de kétfelé nem tudtam figyelni, úgyhogy nagyjából sejtem csak a történetet. Ezzel együtt mertem ajánlani, s hamarosan megnézem most már rendesen. Akkor majd bővebben írok.

még egy kérdés: melyik Bergman filmre gondolsz: arra a két részesre:1. ahogy a nő látja, és 2.ahogy a férfi látja ?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 15., kedd 13:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Eeyore írta:

És tudod, szerintem pont az a jó bizonyság, az az őszinte bizonyság, az a katarzis, ami kellemetlen, ami képes összeszorítani a gyomrot.



Na ugye,... mit is írtam a Szabadság útjairól, "nagyon felkavart"....

Erre a Bergman filmre gondoltam, én az első verziót láttam 1977-ben- sajnos már csak arra emlékszem, hogy megdöbbentő volt, .. egyedül mentem,.. délelőtt vetítették valami filmfesztiválon.

De mit találtam?

Jelenetek egy házasságból
előadás 2 részben, 180 perc


A MADÁCH SZÍNHÁZ előadása

Író: Ingmar Bergman
Rendező: Balatoni Mónika

Színész:
Détár Enikő
Rékasi Károly

Előadás időpontok:
MADÁCH SZÍNHÁZ - Budapest
október 16. (péntek) 19:30

október 21. (szerda) 19:30


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 16., szerda 06:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Élmény olvasni a filmelemzéseidet Eeyore, és ez most nem vicc.
---
Az Ádám almáiról csak jó véleményt hallottam, adták a tv-ben valamikor tavasszal, de nem néztem, na most már vadászni fogom..

és hasonítok az anyukádra:a vonatos jelenetnél számomra is meglepő módon kiborultam,és a Mr. Rudolphos jelentek is jók voltak

amit az anyagiakkal való bánásról írtál,- egyetértek- arra gondoltam: most miért veri szét a gépet, adná oda inkább valakinek, akinek szüksége van rá

Kérdés a többiek felé: más nem nézte még meg ezt a filmet?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 21., hétfő 07:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Sziasztok!

Senkit nem érdekel a Fireproof-a Tűzálló házasság?
Én rávettem a férjemet, hogy nézzük meg, és nagyon tetszett neki.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 21., hétfő 13:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Pár gondolat a filmről:

Az vitathatatlan, hogy Oscarra nem lehetne jelölni semmilyen kategóriában, de az, hogy kiutat mutat egy zsákutcába jutott házasságnak, az felér mindenféle díjjal.
Nekem is hiányzott, hogy nem láttam, egyáltalán mi volt eredetileg, ami összehozta ezt a párt- semmi szép emlék nem villant fel, semmi közös hobbi..
Hogy miért nem volt gyermekük: nem lehetett addig? vagy nem is akartak? /ma is vannak együttélő párok, akik nem AKARNAK gyermeket vállalni.
Azért sokkal jobb, hogy előbb összerázódtak, mert el bírom képzelni, milyen reakcióik lettek volna egy átbömbölt éjszaka után.

Személyszerint nekem elég nehéz elfogadni ilyen negyven napos recepteket..- történetesen ha a doktor úrnak még a fiókban sincs gyűrűje, és úgy lendül be, akkor talán el kellett volna fogadni azt a tényt, hogy ennek a kapcsolatnak vége.Persze egyáltalán nem mindegy, hogy a férj ebben a nehéz helyzetben eljutott a megtérésig, s akkor másként áll hozzá, ha számára kedvezőtlenül folytatódik is a történet.
A férj anyjában ráismertem az idegesítő aggódásaimra a gyerekeimmel kapcsolatban- talán ezért tudok meg róluk lényeges dolgokat utólag? :roll:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 21., hétfő 17:34 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Ádám almáit láttam. Rendes film, csak azt nem értem, miért mondják, hogy keresztyén gondolatokat hordoz. Talán valaki, aki látta, tud segíteni.
Sztem. éppen arról szól, hogy addig működik úgy-ahogy az élet a parókián, amíg tart a hazugság, aztán konyec mindennek. Nem nyiltan keresztyénellenes, de benne van az a gondolat, hogy ezek itt összehazudnak mindent, hogy valahogy működtetni tudják a földi életet, és működik is, amíg valaki szemükbe nem vágja, hogy ez az egész hazugság. Itt egy pillanatnyi elmezavar következik, aztán az, aki leleplezi a hazugságot, maga is beáll a hazugok közé, segítőnek. Elég abszurd. Azt sugallja ez a film, mintha másképp nem is lehetne.

De lehet, hogy félreértettem (ezt is).


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 22., kedd 19:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Eeyore írtad:

És végül, de nem utolsósorban: szívesebben végignéztem volna a tűzoltósági sztorik helyett a negyven ötlet megvalósítását.

tessék, itt legalább elolvashatod:

Szerelem kihívás

1. nap
Határozd el, hogy ma semmi negatívat nem mondasz a házastársadnak.
Ef 4:2

2. nap
Tegyél legalább egy váratlan kedves gesztust a házastársad felé.
Ef 4:32

3. nap
Vásárlásolj valamit a házastársadnak ami azt jelzi felé: "Gondoltam ma Rád."
Rómaiak 12:10

4. nap
Hívd fel a házastársad valamikor a nap folyamán és kérdezd meg : Tehetek Érted valamit?
Zsoltárok 139: 17-18

5. nap
Kérd meg a házastársad mondjon három olyan dolgot, ami zavarja vagy irritálja veled kapcsolatban. Cselekedj úgy, hogy ezeket a dolgokat ne vegye támadásnak.
Példabeszédek 27:14

6. nap
Dönts úgy, hogy a házasságod nehéz körülményei között is szeretetteljes módon reagálsz az ingerültség helyett.
Példabeszédek 16:32

7. nap
Egy papírlapra írj pozitív dolgokat a házastársadról. Valamikor a nap folyamán, emeld ki az egyik pozitív tulajdonságát a listáról, és köszönd meg a házastársadnak ezt a jellemvonását
Korintus 13:7
8. nap
Oszd meg a házastársaddal mennyire örülsz egy közelmúltbeli sikerének, ami őt boldoggá tette.
Énekek Éneke 8:6
9. nap
Találd meg a módját, hogyan köszöntöd ma a házastársad, úgy, hogy az a szereteted tükrözze vissza. Tedd ezt lelkesen és mosolyogva.
I. Péter 5:14
10. nap
Tegyél ma valami rendkívüli dolgot a házastársadért.
Rómaiak 5:8
11. nap
Mi az a mai szüksége a házastársadnak, amit teljesíteni tudsz? Példa: Válassz egy olyan gesztust, ami azt tükrözi, hogy „Szeretlek” és ezt mosolyogva cselekedd.
Ef 5:28
12. nap
Bizonyítsd a szereteted azáltal, hogy készségesen engedsz egy olyan területen a házastársadnak, ami nézeteltérést okozott köztetek.
Filippi 2:4
13. nap
Hozzatok létre olyan egészséges szabályokat, amiket a következő nézeteltérés során betartani és alkalmazni fogtok. Márk 3:25
14. nap
Szándékosan hanyagolj el egy rendszeresen végzett tevékenységedet,azért hogy minőségi időt tudjatok együtt tölteni.
Prédikátor 9:9
15. nap
A megszokott mód fölött mutasd ki a házastársad felé a megbecsülésed és tiszteleted.
I.Péter 3:7
16. nap
Imádkozz három speciális területért, ahol Istennek kívánsz dolgozni a hitvesed életében és a házasságodban.
János 3:2
17. nap
Határozd el, hogy őrzöd a társad titkait és imádkozol értük.
Példabeszédek 17:9
18. nap
Készíts egy különleges vacsorát otthon és ezúttal arra koncentrálj, hogy sikerüljön jobban megismerned a hitvesedet.
Példabeszédek 3:13
19. nap
Kérd meg Istent, mutassa meg neked, hogy hol állsz a Vele való kapcsolatban.
Kérj Tőle erőt és kegyelmet hogy rendezd az örökkévaló célodat.
I. János 4:7
20. nap
Merj hinni Isten szavában, és Jézus Krisztus üdvözítésében.
Rómaiak 5:6
21. nap
Szakíts ma időd imádkozni és Bibliát olvasni.
Ézsaiás 58:11
22. nap
Dönts úgy, hogy kész vagy szeretni, még akkor is, ha a hitvesed elveszítette az érdeklődése legnagyobb részét abban, hogy elfogadja azt.
Hosea 2:20
23. nap
Távolíts el mindent, ami akadályozza a kapcsolatodat, ellopja a szereteted és elfordítja a szíved a házastársadtól.
I. Korintus 13:7
24. nap
Azonosítsd a kéjvágy minden tárgyát az életedben ; és távolítsd el azokat.
I. János 2:17
25. nap
Ha van bármi, amit nem bocsátottál meg a hitvesednek, bocsásd meg Neki ma.
2 Korintus 2:10
26. nap
Kérd Isten bocsánatát a bűneidre, igazságtalanságaidra, és alázkodj meg annyira, hogy ezeket
megvalld a hitvesednek.
Rómaiak 2:1
27. nap
Gondolkodj el, melyik az a terület, ahol a hitvesed azt mondta, nagyon nagy elvárásokat
támasztasz vele szemben . Mondd el Neki, mennyire sajnálod ezeket.
Zsoltárok 25:20
28. nap
Határozd el, hogy minden tőled telhetőt megteszel ahhoz, hogy hitvesed életében fellépő szükségeket betöltsd.
I. János 3:16
29. nap
Mielőtt ma találkozol a házastársaddal, imádkozz érte név szerint és imákozz a szükségeiért is.
Ef 6:7
30. nap
Kérd meg az Urat, hogy tárjon fel mindent a szívedben, ami fenyegeti a házasságod egységét.
Ha lehetséges beszélj erről nyíltan, és keresd Istent az egységért.
János 17:11
31. nap
Kötelezd el magad Istennek és a házastársadnak arra, hogy a házasságod minden más emberi kapcsolatodtól fontosabb lesz számodra.
Mózes 2:24
32. nap
Ha csak lehet, próbálj meg házaséletet kezdeményezni ma a házastársaddal olyan módon, hogy ez elismerés legyen számára.
I. Korintus 7:3
33. nap
Mondd el a házastársadnak, hogy szeretnéd ha részt venne a döntéseidben, szükséged van a perspektívájára és tanácsára.
Prédikátor 4:11
34. nap
Dicsérd meg a házastársad egy olyan dologért, amiért a közelmúltban észrevehető módon megnyilvánult keresztény karaktere.
I. Korintus 13:6
35. nap
Keress egy keresztény mentort. Kérd Istent, hogy vezessen a döntéseidben, és ítélőképességedben.
Példabeszédek 15:22
36. nap
Kötelezd el magad a napi Biblia olvasásra. Ha a házastársad is nyitott rá, olvassátok együtt
37. nap
Kérdezd meg a házastársad, hogy el tudjátok e kezdeni a közös imádkozást.
Máté 18:19
38. nap
Gondold át, mi az amire a házastársad nagyon vágyik.
Készíts egy tervet arra vonatkozóan, hogyan tudod néhány vágyálmát megvalósítani.
Zsoltárok 37:4
39. nap
Tölts időt személyes imával, azután írd meg az elkötelezettséged és elhatározásod levelét a házastársadnak.
Hagyd olyan helyen, ahol a társad biztosan rátalál.
1. Korintus 13:8
40. nap
Írd le a házassági esküd megújítását és rakd ki az otthonodba. Ruth 1:16

Forrás: internet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 23., szerda 08:21 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Eeyore írta:
Nekem ugyan úgy tűnik, hogy ezt "normál üzemmódú" keresztény házasság számára találták ki, legalábbis azok is hasznosíthatják.


Gondolod?..hmm..kikopizom, suttyomban a férjem asztalára helyezem,...aztán majd számolom a napokat.. :D

Viccen kívül azt gondolom, hogy szabad a "normálisan" működő házasságokban is pluszban odafigyelni egymásra, apró figyelmességekkel is közölni: ugyanolyan fontos vagy , mint az elején-


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 23., szerda 18:27 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Idézet:
7. nap
Egy papírlapra írj pozitív dolgokat a házastársadról. Valamikor a nap folyamán, emeld ki az egyik pozitív tulajdonságát a listáról, és köszönd meg a házastársadnak ezt a jellemvonását...
9. nap
Találd meg a módját, hogyan köszöntöd ma a házastársad, úgy, hogy az a szereteted tükrözze vissza. Tedd ezt lelkesen és mosolyogva.
11. nap
Mi az a mai szüksége a házastársadnak, amit teljesíteni tudsz? Példa: Válassz egy olyan gesztust, ami azt tükrözi, hogy „Szeretlek” és ezt mosolyogva cselekedd.


Ezeken jót szórakoztam!
Mindazonáltal elég szomorú, hogy így kell dresszírozni a házasfeleket a törődésre! Meg a képmutatásra.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 27., vasárnap 19:01 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 21., szombat 17:24
Hozzászólások: 337
Tartózkodási hely: Veresegyház
a 24-essel egyszerűen nem tudok mit kezdeni, de a 40-eshez eszembe jut, hogy volt idő mikor egy kavicsra felírtam házassági eskünk egy részletét: vele megelégszem, vele szenttül élek, és az éjjeliszekrényemen tartottam. mondanom se kell akkoriban elég viharos napokat éltünk, a 22-es csapdája volt mert csak a pénztelenség tartott vissza a válástól, amit a pénztelenség miatti feszültség indukált volna... nem mondom hogy ez a kavics volt a megoldás, de nagyon jó volt látni és belekapaszkodni lélekben ebbe a pár szóba, visszaemlékezni arra mit is fogadtunk meg anno.

_________________
szerintem...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Filmajánló
HozzászólásElküldve: 2009. szept. 27., vasárnap 20:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Az jó, ha a 24-sel nem tudsz mit kezdeni.
A fimben enneka pontnak szenteltek egy jelenetet: a számítógép ezért került kidobásra.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 367 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 25  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség