Idézet:
Ez nem emberi példálózgatás volt, hanem Isten kijelentése a jövőmmel kapcsolatban.
Egy ember által kijelentett Isteni akarat, amit megértettél, dicsőség az Úrnak.
Idézet:
míg a gyülekezet tagjai egy hajón ácsorognak és várnak az ébredésre, én egyedül evezek egy csónakban. Szóval nem vagyok a többiekkel együtt a hajón.
Az Úr adja meg, hogy meddig maradjon valaki olyan helyen, ahol nem ébredtek fel mellette az emberek, hiszen szolgálat a belmisszió is. Azt azért hiszem, hogy gyülekezet ott van, ahol legalább 2-3 Krisztusban felébredt ember van.
Idézet:
pauler írta:
Ja, és nem kerülöm ki a karizmatikus dolgokat, hiszen nekem is vannak karizmáim, pl. az Evangélium hírdetése.
Ez nem karizma.
Az Ige mást mond és én Rá hallgatok, mert Tőle kaptam....
Ef 4,11
És Ő adott némelyeket apostolokul, némelyeket prófétákul, némelyeket
evangyélistákul, némelyeket pedig pásztorokul és tanítókul:
Sokkal gazdagabb a Lélek ajándékainak a tárháza, mint sem gondolnánk.
Persze pl. az ördög elleni harc minden megtért keresztyén lehetősége (Efézus 6.)
Idézet:
pauler írta:
Nem lehet a Szent Lélek keresztség nélkül (hogy mi ez, azzal kapcsolatban Literatyval értek egyet) pl. ördögöket űzni, látomást látni, prófétálni, tanítani, bizonyságot tenni, hiszen Jézus Krisztus Lelke által valósulhat meg mind ez.
Tehát, ha jól értem, gyakorlod ezeket. Számomra ez túl félelmetes, mindig igyekeztem kikerülni. A bizonyságaid bátorítanának.
Igen, bizonyságot teszek és tanítok is, ill. legfőképpen evangélizálok.
De persze küzdök a bűneimmel, bűnnel és e világ fejedelmével az Úr Jézus katonájaként.
Idézet:
Igen, az Úrban van közösségünk, akinek engedelmeskedve megtapasztalhatjuk Őt. A belé vetett hitünk, a bizonyságaink egymást is építik, a közösségünket erősítik.
Igen.
Idézet:
pauler írta:
És még egy fontos Ige arról, hogy mi a célja a Lélek keresztségének az ÚR szerint:
Csel 1,8 Hanem vesztek erőt, minekutána a Szent Lélek eljő reátok: és lesztek nékem tanúim úgy Jeruzsálemben, mint az egész Júdeában és Samariában és a földnek mind végső határáig.
Erről is írhatnál.
A tanúságom az, hogy az Úr áldjon mindnyájotokat, akik együtt eveztek.