Idézet:
Erika írta:
Csak azt tegyük, amit Isten megáldhat
" Áldást bocsát az Úr csűreidre és minden vállalkozásodra..." (5Móz 28,8).
Ha engedelmeskedünk az Úrnak, a mi Istenünknek, Ő megáldja mindazt, amit nekünk ad. A vagyon nem átok, ha megáldja az Úr. Ha az embernek több java lesz, mint amennyire szüksége van és elkezdi azokat raktározni, akkor a kapzsiság és a keményszívűség bűne könnyen eluralkodik rajta. Isten áldásával gazdagnak lenni egészen más. Ilyenkor a bölcsesség irányítja a takarékosságot, a nagylelkűség az adakozást, a hála Isten ügyének támogatására késztet, és Isten dicsérete édesíti meg az örömöt. Nagy kincs, ha Isten áldása van a pénztárcánkon és minden anyagi javunkon.
Kedves Erika!
Elárulom, ez maga a bővölködés teológia, ami itt vörös posztó.
Eddig megúsztad a torokharapást. Vagy nem vették észre, vagy csak akkor ingerel fel ez egyeseket, ha tőlem hallja.
Isten jó és a hétköznapi körülményekben is meg akar áldani. Aki nem hiszi, járjon utána.
Vagyis engedelmeskedjen Isten felszólításának és próbálja meg Őt!
...és ezzel próbáljatok meg engem, azt mondja a Seregeknek Ura, ha nem nyitom meg néktek az egek csatornáit, és ha nem árasztok reátok áldást bőségesen.
üdv
ex
--Kedves ex !
-Igaz, hogy az Erikának címezted, de nem állhatom meg, hogy pár mondatot ne mondjak a véleményedhez.-
-Nem vagyok olyan "régi" tag, mint Te,- így csak a saját belépésemtől számított időszakról beszélhetek.- Amennyit a "bővölködés teológiája" témában itt olvastam,
- a komoly hívő hozzászólások teljesen szinkronban vannak Spurgeon fenti soraival !
-Igy kezdi: "
Idézet:
Ha engedelmeskedünk az Úrnak, a mi Istenünknek, Ő megáldja mindazt, amit nekünk ad. A vagyon nem átok, ha megáldja az Úr.
-De így folytatja:
Idézet:
Ha az embernek több java lesz, mint amennyire szüksége van és elkezdi azokat raktározni, akkor a kapzsiság és a keményszívűség bűne könnyen eluralkodik rajta.
--Ehhez kell tartania annak magát, akinek bőven ad javakat az Úr!
---Az általad hangsúlyozott "bővölködés" nem mindig tükrözte ezt.-
-Úgy, hogy Erikát semmiféle torokharapás nem fenyegeti !
Üdv.
L.