Ez a főoldalbéli Csendes percekben olvasható
Róm 8,28-39. 28 Azt pedig tudjuk, hogy akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál, azoknak, akiket elhatározása szerint elhívott. 29 Mert akiket eleve kiválasztott, azokról eleve el is rendelte, hogy hasonlókká legyenek Fia képéhez, hogy ő legyen az elsőszülött sok testvér között. 30 Akikről pedig ezt eleve elrendelte, azokat el is hívta, és akiket elhívott, azokat meg is igazította, akiket pedig megigazított, azokat meg is dicsőítette. 31 Mit mondjunk tehát erre? Ha Isten velünk, ki lehet ellenünk? 32 Aki tulajdon Fiát nem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, hogyne ajándékozna nekünk vele együtt mindent? 33 Ki vádolná Isten választottait? Isten, aki megigazít. 34 Ki ítélne kárhozatra? A meghalt, sőt feltámadt Jézus Krisztus, aki az Isten jobbján van, és esedezik is értünk? 35 Ki választana el minket a Krisztus szeretetétől? Nyomorúság, vagy szorongattatás, vagy üldözés, vagy éhezés, vagy mezítelenség, vagy veszedelem, vagy fegyver? 36 Hiszen meg van írva: "Teérted gyilkolnak minket nap mint nap, annyira becsülnek, mint vágójuhokat." 37 De mindezekkel szemben diadalmaskodunk az által, aki szeret minket. 38 Mert meg vagyok győződve, hogy sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelmek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem hatalmak, 39 sem magasság, sem mélység, sem semmiféle más teremtmény nem választhat el minket az Isten szeretetétől, amely megjelent Jézus Krisztusban, a mi Urunkban. SEMMI SEM VÁLASZTHAT EL Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Jn 3,16) Kétségbeestem, amikor az orvos közölte, hogy a pocakomban növekvő kisbabámnak nem dobog a szíve. A szülést pénteken korán reggel indították be. A lelkipásztorom tanácsára a Róma 8-at olvastam aznap. Mégis távol éreztem Isten szeretetét, és könnyek között a kicsim elvesztése miatt szomorkodtam. Késő délután beengedték a szülőszobába a lelkipásztort. Közel húzta a székét, és halkan emlékeztetett: "Isten tudja, milyen nagypénteken szenvedni." Ekkor úgy éreztem, Isten arca jelenik meg előttem. Teljesen elfeledkeztem arról, hogy nagypéntek volt! Harminc perc múlva halva született meg a kisfiam. Zokogtam, de vigaszt adott a gondolat, hogy Isten az ő egyszülött Fiát adta értem, hogy a bűneim eltöröltessenek, és a mennyország részese lehessek. (Jn 3,16) Itt a földön fájdalmas helyzeteket élünk át, amik összezavarnak, elszomorítanak és kiábrándítanak. De a Biblia azt ígéri, hogy a mennyben Isten "letöröl minden könnyet a szemükről, és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak." (Jel 21,4) Húsvét vasárnap már arra emlékezünk, hogy semmi sem választhat el minket Isten szeretetétől.
Isten útjai milyen csodálatosak! Van akit úgy ölel magához, hogy elveszi a gyerekét, van akit úgy, hogy megtartja. Emlékszem, amikor nekem mondta lassan húsz évvel ezelőtt az orvos váll fölött, mikor már egy hete császármetszésre vártam: mit akar, ez a gyermek már nem él. Akkor én még messze voltam Istentől, de tudtam, hogy van, és segít, ha kérem. Erre már nem emlékszem pontosan, lehet, hogy akkor éreztem, lehet, hogy későbbről vetítem vissza, valamikor tehát úgy éreztem, bizonyos korábbi dolgok miatt minden joga megvan Istennek arra, hogy elvegye tőlem ezt a gyereket. Ezt viszont akkor kértem, olyan hitetlen-félén, nem is tudva pontosan, mit mondok: -Istenem, ha megtartod, én neked adom ezt a gyereket. Bármit jelentsen is ez. Most nézem ezt a gyereket (?), és megtelik hálával a szívem, amikor látom, hogy mit dolgozik az Úr rajta, hogyan növekszik napról-napra kedvességben, bölcsességben, Istennel járva. Nem semmi, mennyire komolyan vesz minket az Úr.
Áldott szép ünnepet kívánok Mindnyájatoknak az Úrral! Szeretettel: nX
|