Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1333 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 89  Következő
 

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2010. jan. 23., szombat 20:55 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly: AZ IDŐ MADARAI
Mindig elérzékenyülök egy kicsit, mikor az idő madarai megjelennek falusi portámon, hogy gyötrő szomjúságukat és éhségüket nálam csillapítsák. Rám emelik fénylő gyöngyszemeiket, fáradt arcvonásaikat mindig áthatja a feltétel nélküli bizalom, s mikor elmennek, oly árván hagynak ott, oly magányosan, oly tétlen-roskatag, hogy szinte beleveszek a köröttem veszedelmesen burjánzó árnybozótosba. És bizony szinte azonnal magamra kell parancsolnom, hogy mikor újra eljön ez a éhes-szomjas kis madársereg: ébren leljenek, etetnem és itatnom őket - cselekvő szeretetemmel.
(internetről - GothArt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. jan. 30., szombat 13:50 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly: SZÍVEK FAGGATÁSA

Ha nem látod meg a kőzetek gubózásában
a redőzött arcokat,
ha nem hallod meg a virágok kelyhében
a parttalan mélységek zúgását,
ha nem érzed meg egyetlenegy vízcseppben
a gyötrő szomjúságot
és a hullámzó tenger szelídségét s vadságát,

akkor,
akkor az élet üzenetéből mit értettél meg?

*

Úgy jársz-kelsz, hogy nem
hagysz magad után, még egy borzongásnyi nyomot sem.
Oly befelé fordulva élsz,
álarc alatt krómacél tekintettel, hogy észre sem
veszed az őrzök csillagszemcséinél,
a megsebzett lelkeket.
Könnykalitkában az árnyék nélküli madarat.

*

Milyen tettek végett születtél a világra? Milyen
tettek végett?… És elsomfordálhatsz-e
macskaléptekkel cselekedeteid következménye
elől az idő hajlatában?

*

Miért nem figyelsz fel
a reménytelenség összegubancolódott hálóira?
Vagy csak a szenzáció érdekel.
Miért nem látod meg közvetlen környezetedben
az üres, kiégett, fénytelen szemeket?
Bezzeg, ha tévesen adnak vissza,
azt rögtön észreveszed.

*

Ha bántalom ér, földre terít.
De meghallod-e
a szenvedők felcsukló belső szívdobogásait?

Mit kezdesz azokkal
a rézsutosan alábukott életekkel, akik
az olvasztótégely szorításában
vergődnek, s mintha a tűzboglyok izzása
napról napra erőteljesebb lenne?

Áldozati szörnyeknek tartod-e őket?

*

Hogyan közelítesz azokhoz, akik az
ismeretségi körödben önmagukba bezárkóztak?
Azokhoz, akik a hallgatás köntösébe burkolóztak?
És a kapcsolataid miért hantolódnak közönybe?

*

Ismered-e igazi neved?
És van-e maradandó állampolgárságod?
Hol lesz majd egykor örökrészed?

*

Halkan kérdezem, az embertársaidat
meg tudod-e az Úr szavával szólítani?
És tudsz-e függőhíd lenni?
Átkelőhely. Vagy heg a sebeken?

A kegyelem bölcs híradója.

* * *

A szeretetet nem szabad a szív
oszlopcsarnokának homályában rejtegetni,
hanem kint a világban, a mindennapi
élet nehézségeiben, a cselekvő felebaráti
tettekben kell felmutatni,
mint egyedüli élő reménységet.

Ezért égi arccá formálja át
mindazokat, akik hű szívvel követik
az Ige útmutató, sürgető felhívását:
˝Szolgáljatok az Úrnak örömmel!˝
___________________________________
(internetről - GothArt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 01., hétfő 19:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Albert Schweitzer nyomán: HOL KEZDŐDIK A MENNYORSZÁG?

Élt valahol egy kicsi, hétköznapi szent, aki sok éve már igen boldog és megelégedett életet folytatott. Egy nap, amikor éppen a piszkos edényeket mosta el a kolostor konyháján, egy angyal jött hozzá és így szólt:
- Az Úr küldött engem, hogy megmondjam neked: itt az idő, hogy az örökkévalóságba költözzél.
- Hálásan köszönöm az Úristennek, hogy ennyire a gondomat viseli - válaszolt a szent -, ám látod, milyen halom mosatlan edény vár még rám. Nem szeretnék hálátlannak bizonyulni, de igen örülnék, ha a Mennyországba való menetelt kissé elhalaszthatnám.

Az angyal bólintott a szent kérésére, majd csöndesen és alázatosan eltűnt. A kis szent pedig folytatta a mosogatást, mintha mi sem történt volna. Aztán még sok mindent tett-vett heteken, hónapokon át, amikor egy reggel újra megjelent az angyal nála. A szent éppen a virágokat kapálta a kertben. Mindjárt mondta is az angyalnak:
- Látod, mennyi gaz van ebben a kertben! Az örökkévalóság biztosan tud még egy picikét várni rám!

Az angyal mosolygott és ismét eltűnt szótlanul. A kis szent befejezte a munkálatokat a kertben, de aztán rengeteg tennivalója akadt. Mind el kellett végeznie.
A kórházba betegek ápolására hívták. Éppen egy magas lázban szenvedő beteget itatott meg, amikor újra megpillantotta maga mellett az örökkévalóság angyalát. A kis szent kitárta karját a betegek felé, mintha azt akarta volna mondani:
- Látod, mit csináljak? Itt hagyhatom ezeket a szegény betegeket?

Amikor este a kis szent végre cellájába térhetett pihenni, s végignyúlt a kemény deszkákon, ijesztően öregnek érezte magát, sajgott a teste a fáradtságtól és így imádkozott:
- Ó Uram, most már igazán elküldhetnéd angyalodat, ha szívesen látsz a Mennyországban!
Még be sem fejezte a kérést, máris ott állt az angyal az ágya mellett...
Így szólt hozzá a kis szent:
- Kész vagyok, hogy hazatérjek a Mennyországba!
Az angyal erre is bólintott egy nagyot, és csöndesen megszólalt:
- Mit gondolsz, barátom, egész idő alatt hol voltál?
________________________________________________
(internetről)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 03., szerda 06:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Ezt ma kaptam ajándokba.
Gondoltam, nem tartom meg.

„Fél év is elmúlt a temetés után, amíg Dani rá tudta szánni magát, hogy édesanyja holmiját rendezgesse és ruháit szétosztogassa a nőrokonok között. Meghatva matatott anyja éjjeliszekrény-fiókjának jól ismert személyes tárgyai között. A Donnál elesett apja katonaképe is előkerült, s az ő diákigazolványába készült gyorsfotó is. Akkor még nem volt kövér, csak pufók. Később nőtt meg — valami hormonzavar miatt — széltében-hosszában akkorára, hogy mindenki Daginak szólítja azóta is. Egyetlen lány nevezte Dagikának, de amikor meg-kérte a kezét, az gyorsan férjhez ment más-hoz. Csak édesanyjának maradt Danikám.

A fiókból egy, a Reformátusok Lapjából kivágott „Istentiszteleti rend” is előkerült. Néhány templom címe s az istentiszteletek kezdési ideje alá volt húzva benne. Emlékezett, ezekbe a templomokba járt édes-anyja, aszerint, hogyan volt érkezése koráb-ban vagy későbben elindulni, mert mindig előre megfőzte kettőjük ebédjét.

Szombat lévén, úgy határozott, hogy másnap elzarándokol az egyik templomba, ahol korábban kezdődik az istentisztelet, és bibliás édesanyja emlékére nagyobb összeget tesz a perselybe. Ő maga nem volt temp-lomos ember.

Autóbuszra szállt, ahol két hely is akadt volna, de csak belül, az ablak mellett. Hogy odaférhessen, át kellett volna a külső ülésen terpeszkedőn lépnie. Ismerve saját térfogatát, erről inkább lemondott, pedig túlsúlya miatt szüntelen fájt a gerince, nem tudott sokáig állni.

Milyen önző! — gondolta a farmernadrágos ifjoncról, aki fölött kérően, szinte könyörögve tornyosult, hátha beljebb csúszik, de az oda se nézett. Így jutott el sajgó derékkal a templomig; amikor belépett, már jócskán tele volt, hátul néhányan álltak is. Dereka egyre jobban fájt, érezte, hogy nem tudja végigállni az istentiszteletet, ezért beljebb ment és úgy nézelődött. Észrevette, hogy jó néhány sorban van még hely, csak nem a szélső üléseken, ugyanúgy, mint az autóbuszon. Míg hely után kutatott, a lelkész felment a szószékre, s a gyülekezet felállva énekelni kezdett. Ezt a lehetőséget használta fel, hogy megálljon egy házaspárnak látszó férfi és nő mellett, azt remélve, hogy azok két hellyel arrébb mennek, és akkor majd ő is leülhet. Futólag valóban ránéztek, majd valamelyest hátrább húzódtak, hogy őelőttük átcsúszva leülhessen a harmadik, üres ülőhelyre. Dani tudta, ha megtenné, elsodorná őket. Néhány pillanatig mellettük topogott, szinte segélykérően nézve rájuk és az üres helyre, de azok áhítatosan maguk elé meredtek, majd leülve belekezdtek a főénekbe.

Dani előbbre ment, s még néhányszor próbálkozott, ahol a második, a harmadik vagy a negyedik hely volt üres. Amikor e sorok végén kérdően megállt, a legszélén ülők behúzták a lábukat, némelyik félig fel is állt, hogy Dani beszuszakolhassa magát, de senki sem ült beljebb. Az arcokon — a szent igére készülve — várakozó áhítat tükröződött.

Már a bibliaolvasás is elhangzott, s ő már a másik oldalon jött visszafelé, de a szélső ülések birtokosai úgy belemerültek az igehirdetés első mondataiba, hogy észre sem vették őt. Egyre zavartabban téblábolt, hogy leülhessen. Már csak a sorok közepén volt néhány hely. Végül kiért újra az előcsarnokba. Az egyik oszlopnak dőlve hallgatta egy ideig az önátadásról, önzetlenségről, samaritánusi irgalmasságról szóló prédikációt, de sajgó gerince nem bírta tovább. Hirtelen eszébe jutott, hogy az édesanyja másik templomában egy órával később kezdődik az istentisztelet. Kilépett a templomból, és egy éppen beforduló taxit leintve — amoda vitette magát. De ez a templom is igencsak tele volt már, és kezdődött minden elölről.

Hiába álldogált fél percig, egy percig, könyörgően nézve a szélen ülőkre, azok nem adták át a nagytermetű férfinek szélső ülőhe-lyüket. Már-már feltűnést keltett próbálkozá-saival. Mintha néhány másodpercre a lelkész is abbahagyta volna a prédikációt, ezért az-tán zavartan kisomfordált a templomból.

Odakint hirtelen magányosságot érzett és éhséget. A Metró felé ballagtában egy önkiszolgáló bisztróból kellemes ételszag párolgott ki az ajtón. Belépett. Vette a tálcát, kiválasztotta a megkívánt ételt, kifizette és helyet keresett. Mindenütt ült már valaki. Az egyik sarokasztalnál söröskancsójába fogódzkodó, csapzott hajú férfi könyökölt. Meredten nézett a poharába. Ám amikor Dani megállt mellette, révetegen végignézte, felmérte a helyzetet: gyorsan behúzódott a falig, és ezt mondta.

— Ülj ide, komám, csak elférünk valahogy! Dani lezökkent, kezébe vette kanalát. A sarokba préselődött ember leszívta söréről a habot és odaszólt Daninak:

— Jó étvágyat, testvér! Csuda jó a bab-gulyásuk!

Dani belekóstolt. Csakugyan jó volt, mégsem tudta lenyelni. Percekig fújta, mint-ha hűtené, pedig csak a torkát szorongatta valami, és arra gondolt, hogy legalább ebbe a bisztróba minden vasárnap betér, úgysem várja őt sehol senki, és legközelebb ta-lán már enni is tud majd.”
(Gyökössy Endre)

És egy kommentár hozzá Cseri Kálmántól:

Nem lehetne megtenni, hogy esetleg inkább itt érezze magát valaki jól? Itt találkozzék olyan irgalmas lelkülettel, hogy inkább odébbülök, csak a másiknak is legyen hely? Inkább odatartom a könyvet, még ha én nem látom is, csak ő örüljön neki. Rámosolygok akkor is, ha esetleg sírni lenne kedvem. Egyáltalán irgalmas szemmel észre vesszük egymást? Embernek, testvérnek tekintjük egymást? Lesz egy emberi, testvéri szavunk egymáshoz, s valami kicsit tudunk adni? Egy kicsi helyet ebben a hideg nagyvilágban, valakinek, jézusi lelkülettel.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 07., vasárnap 17:47 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
"Igen, Isten szeretete nélkül nincs élet. Az Isten szeretete sziklaszilárd, minden próbát kiáll. Ez az a alap, amire építeni lehet. "Mert örökké tart szeretete", így mondja az Írás.
Sokszor gondolok arra, hogy a nemzetünkben miért nincs ébredés. Talán azért nincs, mert az egyénekben nincs meg. Ha azt mondanánk: Uram úgy vagyok ráutalva a Te szeretetedre, mint a nélkülöző a segélyre; úgy vagyok rászorulva a Te gyógyító erődre, mert fertőzött vagyok, mint a TBC-sek vagy AIDS-esek; úgy szomjazom Rád, mint az alkoholista a napi adag pálinkájára... Irgalmazz nekem, mert bűnös vagyok! Ha így teszünk, akkor semmi és senki sem állhat közénk és Isten szeretete közé."
(Leleszi Balázs Károly)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 20., szombat 17:42 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Vianney Szent János:
"Aki szeretetben él, nem büszke,
nem akar másokon uralkodni,
nem halljátok soha, hogy hibáztatna vagy gúnyolna másokat.
Nem kutat mások szándékai felől,
nem hiszi azt, hogy ő jobban cselekszik, mint mások,
és soha nem tartja többre magát embertársainál.
Aki szeret, az amennyire csak lehet,
elkerüli, hogy fájdalmat okozzon."
(internetről)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 20., szombat 19:30 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
"A test boríték, a lélek a levél. Hiába nézed a borítékot, a levél a fontos.
Mindegyikünk egy levél. Egy levél, amely a születésünkkor van elküldve erre a világra...
ONNAN nem jönnek fölösleges levelek..."
---------------------------------
(Ismeretlen - Antenna 2010/1)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 22., hétfő 19:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Reménység fél lábbal?

A balerina könnyed szökkenésekkel kezdi a táncot, csak néhány másodperc elteltével tűnik fel, hogy a jobb karja hiányzik. Majd hangos kopogás hallatszik; táncpartnere mankóra támaszkodva érkezik a színpadra. Döbbent csend van a nézőtéren: Mihez tudnak kezdeni a balettelőadáson, ők, ketten egy-egy hiányzó kézzel és lábbal?
Aztán következnek a bravúros mozdulatok; a féllábú balett-táncos megmutatja, hogy nem adta fel. Mankójára támaszkodva könnyedén emelgeti, forgatja párját; társa is teljes odaadással azonosul szerepével, és lágy könnyedséggel libben a csodálatos zene ritmusára – majd a tánc végén a férfi, társára nehezedve lebiceg a színpadról. A darab címe: Reménység.
Hasonlít a hívő keresztyén élete is erre a sánta táncosra. Támaszték nélkül eldőlne. Segítség híján nem tudna előre haladni. Közösség nélkül kiszolgáltatott lenne. De társához is, akinek hiányzó kezét pótolta párjának erős karja.
Amikor úgy véli valaki, hogy most már közösség, gyülekezet nélkül, egyedül is jól boldogul, és nincs szüksége mennyei Atyjának naponkénti segítségére sem, akkor ne csodálkozzék, ha majd nagy esés lesz az elbizakodott magántánc vége. Jézus Krisztus, a vele és egymással való közösségre hívott el bennünket – csak ebben a kettős közösségben mutathatjuk be Isten dicsőségére életünk ’táncát’.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 23., kedd 06:25 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Gyökössy Endre: Hogyan böjtöljünk ebben a modern világban?



Böjt alatt mi rendszerint az étel–ital megvonását értjük. Szájunk megregulázását. Valóban. Jézus korában, sőt vagy másfélezer éven keresztül különös szükség is volt erre, mert gyakran a gyomor bűnei, az étel–falak zárták el tőlünk Isten halk és szelíd szavát.

Úgy érzem, manapság sokkal inkább a szemünket és a fülünket kell megböjtöltetni, hogy Isten halk és szelíd hangját meghalljuk, amely felülről és mégis belülről akar hozzánk szólni.

Mi a feladat, a „leckénk” a halk és szelíd szó meghallása érdekében? Mondjuk egy héten legalább egy nap ne nyissuk ki a rádiót, televíziót, ne olvassuk el az újságok szomorú, riasztó, keserves, rossz híreit – az anti– evangéliumot, az ellenörömhírt–, amelyek bajokról, háborúkról, gyilkosságokról, sikkasztásokról, gazdasági és hatalmi küzdelmekről szólnak; ehelyett csöndesedjünk el.

Tudom, nem kevesen vannak, akik azt mondanák erre, hogy ez szinte képtelenség. Ennél sokkal egyszerűbb egy héten egyszer a gyomrot megböjtöltetni – és ez így is van. Nekünk azonban fontos ezt a fajta böjtöt gyakorolnunk. Csak így, szemünket–fülünket böjtöltetve tudunk olykor–olykor lényünk alaphangjára hangolódni, hogy így megtudjuk, mi rejlik bennünk. Mit mond a csönd; Miről, kiről beszél lényünk mélye? Békés, tiszta hangok, képek jönnek–e elő, vagy zavaros, nyugtalanító, elintézésre váróak? Vagy éppenséggel a nagy semmi?…
Azért is szükségünk van hang–böjtre, hogy rezonáló–képesek legyünk a belső–felső hangra, a Lélek szavára. Csak elcsöndesedve, szemünket, fülünket böjtöltetve tudunk kapcsolatba kerülni Isten Lelkével.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. feb. 23., kedd 18:53 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Jézus Krisztus ezt is gyakorolta.

Abban a világba is ki kellett menni a pusztába, mert a világ ontotta magából a maga marketingjét akkor is. (igaz más eszközökkel)
Ott a kövek világában, az egyszínű pusztában, emberektől távol, éhség között küzdött meg a Sátánnal. Ott "tisztán" elé lépett a kísértő és ott nyílt rá lehetőség, hogy - mint egy ringben - ütközzön meg vele. (nagyon fontos, hogy a LÉLEK indítására ment oda)

Egy csendeshét is képes erre, amikor az ember TV nélkül, hírek nélkül, az Ige előtt küzd önmagával és a kísértővel az Úr oldalán.
Több győzelmet láttam már és éltem is át. :-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. márc. 03., szerda 20:23 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly:
EGY HAJLÉKTALAN BUJDOSÓ ALÁZATA


Uram, ma összetalálkoztam egyik szolgáddal, s papod azt kérdezte
tőlem: örököse vagyok-e Isten királyságának?
Tudom, Uram, akkor ott fenn a hegyen, a te Istened népére gondolhattál,
szorgalmas hangyasereg, ki ültet, ki nyes, ki öntöz, ki arat, -
menjetek ki a földjeimre és szőlőimbe, s szolgáljatok becsülettel:
szólt a Gazda, hisz´ jól tudjátok, az idő-lovak elnyargalnak.
És ők indultak. Kezeik nyomán fakadnak halk áhítat-rügyek.
Indultál Te is. Alázatosan, egyenest fel, magadra hagyatottan.
Seb a szíved, seb a vállad, homlokodon vadtövis szánt vérpatakokat -
és Te mégis minket oltalmazol.
S újra hangzott a kérdés: örököse vagyok-e Isten országának?
Uram, én tetőtől-talpig gonosz vagyok, megtagadtalak téged, hogy´
szegődhetnék el birtokodra, béreslegénynek!
Torkomig dobog sóhaj-szívem.
Hát meríthetek újból Isten kegyelméből? Hát igazán lehet nekem is
tiszta s gyógyult életem, szeretni akaró, élni akaró?
Uram, Te nem akarhatod, hogy aki belefáradt a bujdosásba, az elvesszen!
Jól ismered hajléktalan szívemet, hogy az nem ragaszkodik szennyéhez,
csak szólj, s én sietek, Uram, amikor Te azt kívánod, Hozzád, feledni
ezt a sivárságot, útmutatásod alapján: teljesen mezítelen. - -
Csak ne zárd be jöttmented előtt az eget!
_____________________________________________
(internetről - GothArt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. márc. 08., hétfő 18:24 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly: ÖSSZEKULCSOLT KEZEK

Minden erőm az imára kulcsolt kezemben van. Aprócska templom, az egyetlen immár, ami csak az enyém, amit a hústestem még nem rabolt el tőlem, a falánk ragadozó. Itt a boltozatokat betölti az alázat-lehelet, itt egy reszkető szív harangoz szakadatlan dobogásban. Majd vágyam kiáltássá válik, szörnyű kiáltássá, egeket ostromlón: Mi lesz velem, ha győz a bűn felettem, jaj, a lelkemmel mi lesz, Uram? Mert kialudt a lámpásom, a hit elvesztette reménységét, a békesség a szeretet örömüzenetét.
És ekkor hirtelen zúgó szélvihar támadt. Az ilyen szélviharokban szoktak a lelkek Isten trónusa felé fordulva könyörögni, és megértettem: valaki érettem esedezik, hogy ne kápráztasson el a csúf hamisság, a cifra világ; azért imádkozott, hogy megmaradjon még az utolsó lehetőség, az összekulcsolt kezek temploma, a végső menedék.
S jól imádkozott, mert éreztem: miként jár át az Isten kegyelme, a tiszta nyugodt erő; miként teríti szét rajtam, az elesetten, a bennem lakozó angyal, hálát adva, az Úr pásztorköpönyegét.
Aztán, egyszerre csak – a lámpa ég és sugárzik belőle a békesség s a remény… Ó, visszanyert világosság! Ó, visszanyert hit!
----------------------------------------------
(internetről - GothArt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. márc. 15., hétfő 19:11 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly: TANÍTVÁNYOK JUTALMA

Mert akiket a láthatatlan hív,
az Úr szava, a Messzeség,
azok egész földi vagyonkájukat
batyuba kötve hátukra vették,
s így járják szerte az országutak
vénségét, az éjszakák kékjét,
segítségre mindig készen állnak,
becsületesek, önfeláldozók.
És így szólt a Mester:
Gyertek, álljatok elém hűséges
tanítványaim, én, pedig kezeitekbe
adom az ország kulcsait.
___________________________________
(internetről - GothArt)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. márc. 21., vasárnap 15:07 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Leleszi Balázs Károly:
TAVASZI VAGY ŐSZI ESŐK IDEJÉN

Tavaszi vagy őszi esők idején,
alighanem el kéne olykor gondolkoznunk
az esőcseppek milliárdnyi és milliárdnyi seregén,
azon, hogy soha nem volt két egyforma
esőcsepp, és nem is lesz.

És időről időre eszünkbe kéne
jutnia annak is, hogy nincs életünkben két
egyforma Isten-áldás sem.
______________________________________
(internetről - GothArt)


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szj 2010. okt. 30., szombat 09:51-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2010. márc. 23., kedd 20:14 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2795
Tartózkodási hely: Magyarország
Balczó András:
"...A magamban való csalódást nem lehetett megspórolni. Amikor az ember csalódik magában, akkor leszáll a lelke mélyén lévő trónról. Isten pedig elfoglalja az egyedül Őt megillető helyet, és az a vágyott lelki állapot, amelyre teremtve vagyunk, és amit a sikertől reméltünk megkapni, azonnal megvalósul. Az ember lelke mélyén a dobogó legfelső fokán Istennek van helye, minden más csak Őutána következik....
Isten sokkal jobb, egészen más, mint amilyennek gondoljuk, és amikor Ő a helyére kerül az életünkben, akkor érezzük, hogy ez az, ezt kerestük!..."
(Híd magazin 2008/IV)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1333 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41 ... 89  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Bing [Bot] valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség