Idézet:
Az írásból tudjuk, hogy Izsák leszármazottaira nem csak "is" igaz a terv.
Az Újszövetség, JÉZUS KRISZTUS - a testé lett Ige- , az "is"-ről beszél, de valóban nem "csak"-ról. (de én nem is írtam "csak"-ot, ezt már te érzed ki az írásaimból, vagy abból, ahonnan írok
)
Idézet:
Az ígéret földjét, ami nagyobb mint a mai Izrael csakis Izsák leszármazottai, azaz a zsidók kapták. Izmael leszármazottainak semmi köze hozzá
Ott a pusztában az Úr megígérte Háránnak, hogy nagy néppé teszi a fia leszármazottait, olyan ígéretet kapott, mint Ábrahám ebből a szempontból.
Ennek a nagy népnek valóban nem ígért földet, ugyan akkor Ábrahám leszármazottainak földet ígért, sokat.
Izmael leszármazottait vad népnek ígérte, míg Izsák leszármazottait Isten papjainak.
Ezután kellene összerakni, hogy akkor hogy lesz ebből a "féltestvéres" megoldásból mindenkinek föld?
Szerintem pont ezért jött Jézus Krisztus.
Idézet:
Ezért az Úr visszajövetele előtt nem lehet békében reménykedni.
Világbékében nem lehet reménykedni, hiszen maga az Úr Jézus tanított erről és arról, hogy ez próba, hogy kinek tart ki a hite arra nézve, hogy még is csak "jól alakulnak a dolgok". Így igaz, világ béke nem lesz, de ez nem az Úr hibája.
Ugyan akkor Isten Országa már MOST jelen van a közelkeleten is. Ebben pedig olyan békességben élnek zsidók és arabok, amiről a világ semmit sem ismer (olyan szinten, mint a Ferrari-s példa). És ezt rombolja, támadja a "békeaktivisták" provokációja, az izraeli katonák lövöldözése.
Idézet:
Az igében, Isten beszédében hívő ember nem állhat az arabok mellett ebben a konfliktusban.
De a zsidóság mellett sem, hanem CSAK
is Jézus Krisztus oldalán, az Ő megoldását elfogadva, az Ő útját tartva egyedül járható megoldásnak.
Idézet:
Ez nem jelenti azt, hogy a zsidók mint nép ne követhetnének el menet közben ostobaságokat és bűnöket, de jelenleg a mérlek elég egyértelműen egyik irányba billen.
Mint ember előtt, nekem össze vissza billen ez a mérleg. Néha egyértelmű, hogy az arabok "megérdemlik", hogy le legyenek lövöldözve, aztán meg felháborít, hogy a mérleg egyik oldalán százasával vannak izraeli áldozatok és ezresével palesztínok (vegyesen, gyermekekkel mind két oldalon)
De jó, hogy nem nekem kell majd ítélkezni ebben az ügyben! Az katasztrófa lenne.
Ugyan akkor ami nekem ítéletes, hogy lehetne másként is, lehetne nagyban ugyan az, ami kicsiben a megtértek között.
És ez lesz az ítélet mindenki számára, hogy
nem kellett volna, hogy így alakuljon, mert Jézus Krisztus elhozott egy újat, de az nem kellett sokaknak.