nemosinex írta:
Drága Erika!
Értelek. Miközben én meg pont egy ilyen mindennapi kizárólagos sütést-főzést-mosást-takarítást-(és főleg!)-kertgondozást tudnék leginkább elképzelni magamnak. Tudod, a világban ezt már megoldották. Van hajgöndörítő vas az egyenes hajúaknak, hajegyenesítő a göndörhajúaknak, és van kreppesítő azoknak, akik nem tudják eldönteni, hogy melyik is a helyes út.
Meg Kierkegaard (nem pontos): Házasodj meg, meg fogod bánni. Ne házasodj meg, meg fogod bánni. Vagy megházasodsz, vagy nem - meg fogod bánni.
Nekünk meg - itt valaki mondta egyszer, hogy mi Isten egyedi költeményei vagyunk - az a legjobb, ha ott vagyunk, ahol vagyunk, és ebben kell (vagy inkább szabad) meglátnunk a végtelen lehetőségeket. Ami persze sokszor nagyon nehéz.
Az Úr áldjon meg és őrizzen meg!
Szeretettel
nX
Kedves Nemosinex!
A mosoly azért van, mert számítottam erre a válaszra. Valaki mondta egyszer,hogy olyan jól esik a favágás, miután egész nap valami szellemi munkát végez- tudod, milyen töltött káposztát főznék, ha lenne egy kis , párórás munkám, ami érdekel, a s ami szükséges?
Erre azt mondja a férjem: találj ki valamit...hmmm ahhoz zseninek kéne lennem,pedig én csak zsena vagyok/ ez szlovákul nőt jelent/
Igen,
"az a legjobb, ha ott vagyunk, ahol vagyunk, és ebben kell (vagy inkább szabad) meglátnunk a végtelen lehetőségeket"ez a járható út.Keresem is egyre tudatosabban a szépséget ebben a helyzetben, amiben vagyok.-ha közben-közben el is szontyolodom.- Hálás vagyok az Úrnak a nagy családomért, de néha azt gondolom, a gyerekeknek is jobb példa lennék, ha a való világban is elértem volna valamit- papírom bőven lenne rá.