exrefis írta:
Károly írta:
exrefis írta:
Ezen a fórumon nem szeretik a jóléti evangéliumot.
A Bibliában hol szerepel egyébként a "jólét evangélium" szó,vagy maga a kifejezés?Értem ez alatt az Úr Jézust,és apostolait?Mikor is élték meg Ők a "jólétet"(mint siker,anyagi jólét,egészség,stb.mert gondolom Te erre gondoltál a "jólét evangélium"szó,és egyházai kapcsán).
A szegénység evangélium kifejezés sem szerepel a Bibliában mégis inkább az van itt preferálva.
De ezzel a kérdéseddel csak a lényegtől kanyarodsz el. A szentháromság szó sem szerepel a Bibliában mégis van.
üdv
ex
Hogy a Biblia igazolja-e a jóléti evangélium fogalmat,arról világosan tesz bizonyságot több igevers:"én még inkább, hiszen többet fáradoztam, többször börtönöztek be, igen sok verést szenvedtem el, sokszor forogtam halálos veszedelemben.Zsidóktól ötször kaptam negyven botütést egy híján,háromszor megvesszőztek, egyszer megköveztek, háromszor szenvedtem hajótörést, egy éjt és egy napot hányódtam a tenger hullámain.Gyakran voltam úton, veszedelemben folyókon, veszedelemben rablók között, veszedelemben népem között, veszedelemben pogányok között, veszedelemben városban, veszedelemben a tengeren, veszedelemben áltestvérek között,fáradozásban és vesződségben, gyakori virrasztásban, éhezésben és szomjazásban, gyakori böjtölésben, hidegben és mezítelenségben."(2 Kor 11,24-27)
Tehát azt írja Pál,hogy "éhezésben és szomjazásban, gyakori böjtölésben, hidegben és mezítelenségben."Ezt akárhogy is nézzük,nem a jóléti evangéliumot tükrözik.
Pál szavai,és élete Jézusét tükrözik:"A rókáknak van barlangjuk és az égi madaraknak van fészkük, de az Emberfiának nincs hova fejét lehajtania."(Mt 8,20)
De ezt is az Úr Jézus mondta:"A tanítvány nem feljebbvaló a mesterénél, sem a szolga az uránál."(Mt 10,38)
Tehát Jézus,és apostolai élete sem a jóléti evangéliumot tükrözik.Akik egyetlen saruban,és sokszor étlen szomjan járták az országot,és hírdették az evangéliumot.