Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 170 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 08:44 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
FM írta:
Kedves Cilla nem gondolod, hogy ez a megállapítás nem a másik emberfelé való itélkezés, hanem a Teremtőm kritizálása?
Miért érzem én ezt annak?

Mint Jób könyvében a :twisted: mikor értékítéletet közöl Jóbról.


Habár Cilla-hoz intézted gondolatod, had mondjam el sajátomat. ahogy én hiszem és látom.
1Móz 3:12 És monda az ember: Az asszony, a kit mellém adtál vala, õ ada nékem arról a fáról, úgy evém.

A tökéletes ember, ahogy evett a gyümölcsből máris tökéletlen lett. Látszik ez ebből a versből. Tudjuk, hogy Ádám nem lett megkisértve. 1Tim 2:14
Ez az ember ahogy evett a gyümölcsből eveszítette tökéletességét. Már nem Istenre hasonlít. Isten nem tesz gonosz dolgokat. A hazugság, és másrakenés pedig az.
Ádám ezzel próbálkozott: A nő, akit mellém adtál...
Itt megpróbálja az asszonyra hárítani a dolgot, és a felelőséget arra terhelni. Tökéletlenné lett Ádám, amit gyermekei örököltek. Ebben az állapotban vagyunk jelenleg. Emberből vagyunk. :)

Habár a lélek kész. Tudjuk mi a jó, és mi nem. Elfogadjuk a megváltást, és reménykedünk abban, hogy annak hatása ránk is érvényes. De, jelenleg még mindig azon eltérést = bűn hatása alatt vagyunk, amit Ádámtól átörökitettünk.
Nem Isten ellen való. Nem Istent kritizálom, amikor pl. én használom ezen kifejezést. Isten nagyszerűt alkotott. Ami így a tökéletlenségben is megmutatja Isten határtalan nagyszerűségét.
De, ettől a tények még tények maradnak.
Ez természetesen az én véleményem. Így gondolom, így hiszem, és vallom.
Ha pedig mindezt rosszul teszem, akkor tudatlanságom idejét elnézi Isten.
Mert ami ismét nagyszerű és csodálatos Istenben, az az igazságossága, és a megbocsájtó készsége azoknak akik kérik.
Amire azért van szükség, mert emberből vagyunk. :)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 08:52 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Jn 3,7 Ne csodáld, hogy azt mondám néked: Szükség néktek újonnan születnetek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 11:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
FM írta:
Kedves Cilla nem gondolod, hogy ez a megállapítás nem a másik emberfelé való itélkezés, hanem a Teremtőm kritizálása?
Miért érzem én ezt annak?

Mint Jób könyvében a :twisted: mikor értékítéletet közöl Jóbról.


Kedves FM!
Szó szerint, ezt írtam.Én magam is emberből vagyok, sajnos hibázom, és ISTEN kegyelme ami megtart, és segít újra a helyes irányba.Tehát, ha egy testvérem hibázik, Ő is emberből van, nincs jogom ítélkezni felőle.
Ezt arra a kérdésedre írtam, hogyan érted, azt hogy, Ő is emberből van?
Én így értem, és tényleg nem tudom, miért érzed, hogy én a Teremtőt kritizálom?Eszembe se jutott, ilyet tenni.Testvérek, segítsetek, hogy megértsem, mit gondoltam rosszul?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 11:42 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Van még egy szomorú olvasata is a topic címét adó mondatnak!

Amikor valaki ezzel mentegetőzik , akkor van egy olyan mellékzöngéje amivel nem a bűnbánást és bocsánatkérést , hanem az ítélet alóli felmentését igyexik kieszközölni! :oops: :cry:

Tehát amikor valamiben vétkezem az Úr előtt, akkor ahelyett hogy megbánnám és kérném imáimban a bocsánatát (ha ember felé követem el akkor tőle is),és igyekeznék a szokástól, vagy a vétekre csábító indulattól elszakadni,ehelyett a mások előtt mentegetés eme gyakorlatát használom a mondattal! :? Ezzel másokat is erre bíztatva csábítok az eféle cselekedetre,és ezt a mondatot használja ami nincs az Igében , azaz nem az Istentől való!
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 12:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
cilla írta:
Testvérek, segítsetek, hogy megértsem, mit gondoltam rosszul?


Cilla, nem tudok segíteni,mert én sem értem, h. hogyan kapcsolódik ide a Teremtő kritizálása? :shock:

Magda?kifejtenéd légyszi bővebben,mire gondoltál?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 12:51 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tamás12 írta:
Van még egy szomorú olvasata is a topic címét adó mondatnak!

Amikor valaki ezzel mentegetőzik , akkor van egy olyan mellékzöngéje amivel nem a bűnbánást és bocsánatkérést , hanem az ítélet alóli felmentését igyexik kieszközölni! :oops: :cry:
....


Kedves Tamás12!

A magam részéről, és a magam értelmezésében tudok erről beszélni.
A két dolog nem zárja ki egymást. A megállapítás, hogy jelenleg még mindig a tökéletlenség rabságában vagyunk. És a bűnbánat, azaz a bűnbocsánat.
Egyik nem zárja ki a másikat.
Hogy ki gyakorol bűnbánatot, azaz őszintén Isten előtt megvallja a maga bűneit. Az egyedül rá, és Istenre tartozik.

Bizonyára benned és másokban is felmerült az a gondolat, amit úgy fogalmazol meg; ’mellékzöngéje’ De ez olyan mintha azt mondanám 43-as cipőt hordok, és abból következtetsz a balon-kabátom méretére. :)

Nem tudom, hogy ki hogyan értelmezi, és használja a topik címében lévő gondolatot. Ismét csak egy formula, ami arra mutat, hogy emberből vagyok. Sokakat meg lehet vezetni, és akár becsapni. Mivel nem látunk át, és nem ismerjük egymást olyan közelségből, hogy valóban tudjuk ki, mikor és miért használja ezt a formulát. Ezért becsaphatóak vagyunk. Ide sorolom magamat is.
De! Nem úgy Isten. Ő látja, tudja, hogy kit mi motivál, és ki miért használja. És Ő az, akinek ezen alapján joga van dönteni. (Ezért mondja, hogy ne ítélkezzünk.)

Nem dönthetjük el, hogy valaki csak álcából, felmentésből, kifarolásból. Vagy komoly megfontolásból mondja. (ami nem zárja ki, hogy feltételezés lehet.)

Kizártja-e a tökéletesség, hogy az ember bűnt kövessen el?
Egy robot készítője elvárja, hogy a gép pontosan azt tegye, amire beprog¬ramozták. A tökéletes robot azonban nem tökéletes ember. A lényeges tulajdonságaik nem azonosak. Ádám és Éva emberek voltak, nem robotok. Isten felruházta az embereket azzal a képességgel, hogy választani tudja¬nak a helyes és a helytelen, az engedelmesség és az engedetlenség között, valamint erkölcsi kérdésekben döntsenek. Mivel az emberek így lettek megalkotva, a döntési képtelenség (de nem az értelmetlen döntés) a tökéletlenség jele lett volna. (Vő. 5Mózes 30:19, 20; Józsué 24:15.)

Tökéletes teremtésük alapján Ádám és Éva minden döntésének helyes¬nek, és igazságosnak kellett volna lennie? Ha így lett volna, nem dönthet¬tek volna szabadon. De Isten nem automatikusan engedelmes lényeknek teremtette meg őket. Megadta nekik a választás jogát, hogy ezáltal szeretetből engedelmeskedhessenek neki. Ha viszont önzést táplálnak szívükben, nem engedelmeskednek. Mit becsülsz meg jobban, ha kényszer¬ből, vagy ha önként tesznek meg érted valamit? (Vő. 5Mózes 11:1; 1János 5:3.)

Hogyan válhattak az ilyen tökéletes emberek önzőkké és ennek követ¬keztében bűnösökké? Bár teremtésük alapján tökéletesek voltak, testük mégsem működhetett volna folyamatosan tökéletesen megfelelő táplálék híján. Ha értelmüket romlott gondolatokkal táplálják, az ugyancsak erköl¬csi megromlásukhoz, szentségük elvesztéséhez vezet. A Jakab 1:14, 15 kijelenti: „Mindenki próba alatt áll, amikor vonzza és csalogatja őt a saját kívánsága. Azután a kívánság, miután megfogant, bűnt szül.” Éva esetében a helytelen kívánság megfogant és megerősödött, amikor érdeklődéssel odafigyelt Sátánra, aki közvetítőként egy kígyót használt fel. Ádám engedett felesége unszolásának, hogy csatlakozzon hozzá, és egyen a tiltott gyümölcsből. A helytelen gondolatok elutasítása helyett mindketten önző kívánságokat tápláltak. Ez vezetett a bűn elkövetéséhez (1Móz 3:1-6).

Szellemben az ember elfogadja Jézus megváltását, hiszi, vallja, hogy úgy van. És minden úgy lesz, ahogy Isten azt előre felvázolta és közölte.
De, jelenleg a szellemi újjászületésnél toporgunk (emberiség, akik hisznek a Biblia Szavában.) De, a bűn naponta elhat ránk. Mat 26.41

Maga pál mondja ki; a test erőtlenségét. (Ergo utal Ádámtól örökölt tökéletlenségre.) Gal 4:13,14
1Tim 1:13: „Irgalmasságot tanúsított irántam [írja Pál apostol], mert tudatlan voltam és hit hiányában cselekedtem." (Amikor azonban az Úr megmutatta neki a helyes utat, nem habozott a továbbiakban azt követni.)
Kell a beismerése annak, hogy elismerjük, nem vagyunk tökéletesek. Mert ekkor léphet be az ember életébe az Irgalom.

Hogy miképpen szabadulhatunk meg bűnös állapotunktól, az pedig már a váltságdíj kérdéskörébe tartozik, és külön témakör lehetne.

Nos; a magam részéről senkit nem ítélek meg ha azt hallom; emberből vagyok, vagy emberből vagyunk. Nem tételezek fel hátsószándékot. Mivel célom nem az, hogy xy- megdöntsek a saját szavaiban (habár időnként elkerülhetetlen, amikor az szemben áll egyértelműen Isten Szavával. De, ekkor is tanúsítani kell a megértést. [Tényleg érdemes elolvasni admin bevezető szavait a köszöntőben. Ami a keresésről szól.] És ha fel is merül a gondolatom, hogy xy talán farol, hárít, mentegetőzik… Akkor kell a keresztényi szeretetnek előtérbe lépnie és elhessegetnie azon gondolatokat. Mert kivagyok én, hogy kimondjam; ez és ez, meg az. Stb. Isten látja az ember szándékát.
Zsid 4:12 Mert az Istennek beszéde élõ és ható, és élesebb minden kétélû fegyvernél, és elhat a szívnek és léleknek, az ízeknek és a velõknek megoszlásáig, és megítéli a gondolatokat és a szívnek indulatait.

Ennek szellemében érdemes másokhoz viszonyulni.
Én így látom, hiszem és gondolom. :)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 13:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Tökélete = amit Lucius tökéletesnek mond :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 13:13 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Kedves Lucius!
Amennyiben valaki a mondat elmondását, mint mentegetőzést arra használja:
Értsd meg , hogy azért nem jobbulok meg az állapotomban mert "emberből vagyok csak", az bár az írgalomra számít, de elveti a maga életében a megszentelődés folymatát mint szükségszerű és az Igében leírt folyamatot. És ezzel az Igében nem található felementéssel, felmenti magát, az erre irányuló saját erőfeszítéstől!
Hogyan veszi fel a kersztet akkor minden nap?
Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 13:30 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 17., kedd 20:55
Hozzászólások: 1721
Tamás, Lucius világosan kifejtette, mit gondol arról, hogy emberek vagyunk. Aki meg akarta hallani, az meghallotta. Úgy érzem, hogy amit te most felvetettél, az belemagyarázás.
Az előző fórumon éppen ti érveltetek azzal, hogy a megtéréssel az ember nem válik tökéletessé...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 13:50 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
tavasz írta:
Tamás, Lucius világosan kifejtette, mit gondol arról, hogy emberek vagyunk. Aki meg akarta hallani, az meghallotta. Úgy érzem, hogy amit te most felvetettél, az belemagyarázás.
Az előző fórumon éppen ti érveltetek azzal, hogy a megtéréssel az ember nem válik tökéletessé...


Nagyon jó szöveg, figyelemre méltó, nekem tetszik

Tökéletes az amit a tökéletlen ember a tökéletességről gondol.
Róka fogta csuka, csuka fogta róka. :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 13:55 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 17., kedd 20:55
Hozzászólások: 1721
Hát rajtatok eligazodni....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 14:03 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nem is azé van az ;)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 14:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 17., kedd 20:55
Hozzászólások: 1721
na ezt most így, ebben a fomában nem értettem :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 14:12 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Kedves Tavasz !

Lehet , hogy épp ezért nem vagyok már a régi fórumon? :D

Szeretettel Tamás

_________________
Mert Istennek kell inkább engedni, hogysem az embernek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 27., hétfő 14:51 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Na, most akkor én is beleokoskodom :)

Én aikidóztam. És a mestert, akihez jártam, egy interjúban megkérdezték, hogy az aikdio balesetveszélyes-e, és ha igen, mennyire.
Azt mondta, hogy az aikido egyáltalán nem veszélyes, teljesen szelíd dolog. (tényleg az). Amitől veszélyes tud lenni, az az, hogy ilyen hülye övfokozatok vannak benne. És akinek alacsonyabb fokozatja van, az meg akarja mutatni, hogy azért ő is tud valamit, akinek meg magasabb, az azt, hogy nem véletlenül kapta meg azt a magasabbat, és mikor így meg akarják mutogatni egymásnak, na, abból lesznek a balesetek.

És szerintem ezt tökjól ki lehet terjeszteni. Balesetek abból lesznek, amikor az emberiség egyik felének azt akarom bebizonyítani, hogy miért vagyok jobb nála, a másik felétől meg félek. És ez a mondat ebből lehet kijárat. Az elején írtam, hogy azt jelenti, hogy 'nem vagyok jobb fej senkinél', és közben rájöttem, hogy azt is jelenti, hogy 'nem kell félni senkitől'. Hihi.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 170 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség