pauler írta:
Ex, a politikai szerepvállalással együtt jár a hatalom.
A politikusoknak van hatalmuk és ha egy keresztyén közösség politizál, akkor politikai hatalmat gyakorol. (Te magad sem vonod ezt kétségbe, max. más irányba mutatsz, pl. zsidók védelme politikai úton)
Namármost azon gondolkodtam, hogy ha igaz az, hogy lehet politizálni, de nem lehet a hatalommal összefonódni, akkor egyértelmű, hogy a választások után a keresztyének mindig a vesztes párthoz húznak.
Ugye ezt te sem gondolod komolyan?
Kedves Péter!
A politikai szerepvállalás nem feltétlenül jár együtt a hatalommal. Főleg ha ez a szerep éppen a hatalommal szemben áll fel.
Amikor az egyház gyakorolja a föld sója és világ világossága elhívását, akkor politikai szereplővé válik, de ez nem jelent hatalmi politizálást.
Idézet:
Mi az, hogy vallás szabadság? (nincs is ilyen a Bibliában, nem fogsz találni ilyen kifejezést)
Ha jól értem az, hogy az ember ne szenvedjen hátrányt azért, mert gyakorolja a vallását? Ezzel az igénnyel lép fel a keresztyén közösség valamelyik párt felé. (Ti az SZDSZ-t találtátok meg)
A kérdés, hogy mit ad cserébe a keresztyén közösség? (mert a világba ez így működik, ha akarod, ha nem)
Remélem a vallásszabadsággal kapcsolatos kérdésedre az előzmények után már nem kell válaszolnom.
Ne szenvedjen hátrányt hite gykorlása és az evangélium hirdetése miatt.
Az SZDSZ-el kapcsolatos dolgokat már annyiszor elmagyaráztam és nem hiszem el, hogy érthetetlen voltam. Nem a HGy lépett fel igénnyel egy párt elé. Az a szervezet volt, aki természetesnek tekintette a vallásszabadság igényét akkor is ha maga nem volt vallásos. Ezért támogatta akkor a HGy nem fordítva.
Ezt akkor szerintem nagyon is jól tette, mert végül is vallásszabadság ügyben ezáltal nagyobb hatása volt a történésekre mint azt akkori ereje indokolta volna.
Idézet:
Nézd, nem kell, hogy anyagi támogatást kapjanak a keresztyének, elég nekik a vallás szabadság ígérete, hogy ne hirdessék az Evangéliumot.
Ez alatt nem tudom mit/kit értesz. Példa?
Idézet:
Milyen jó, hogy vannak, akiknek nem annyira fontos a vallás szabadság, mint pl. az, hogy ne menjenek el szó nélkül a Jézus Krisztus által tanított Ige megcsúfolása mellett. (Legyen meg az én országom)
Errefelé ne menjünk most, mert akkor én mondok ennél sokkal durvább igemegcsúfolást egyházaktól.
Idézet:
Ex, az Evangéliumot lehet szabadon hirdetni, a Fidesz is arra segíti az egyházakat, hogy tegyék! Olvastad a linket?
Ez most egy pillanatnyi állapot. Az elmúl 20 évben sem volt mindig így, és most sem lehet babérokon ülni, mert ez is bármikor megváltozhat, a magyar társadalomban nem alapérték a szabad hitgyakorlás.
Idézet:
Persze, ha az Evangélium hirdetésének egyedüli letéteményese a HGY, akkor lehet hogy igazad van 4 évre visszanézve, ugyan akkor 12 évig nekünk tettek keresztbe, ahol csak lehetett.
Ezt őszintén nem értem. Milyen 4 évről van szó?
És mikor lett nektek keresztbe téve az elmúlt húsz évben?
Egyébként a HGy nem egyedüli letéteményes, ilyet nem mondtunk soha.
üdv
ex