Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1143 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 77  Következő
 

Re: Magyar
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 14., szerda 08:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Idézet:
soha nem bibliai alapon közelítitek meg a kérdéseket, hanem antikapitalista, "antiimperialista", antimulti, antigazdag, antibank, antipolgári, marxista és népmesei világnézeti alapon.

Ha szabad annyit hozzátennem, hogy a te megközelítésedből gyakran kizárva látom azt, hogy bizony a bibliai gazdaságpolitika az csúnya szóval viszont gyakran elég balos. Amikor 50 évente el kell engedni az adósságot (ha kifizette, ha nem) mikor a vetés szélét nem szabad learatni, hogy a csóróknak is legyen valami, aztán Jézus ezt még tovább "durvította" a két köntös esetével, végül az apostolok már kommunkákban laktak - szóval azért ez sem az a vérkapitalista megközelítés...

Ezt csak arra modnom, hogy szerintem nem egyszerűen fekete - fehér ez a történet....

_________________
Várván ama boldog reménységet


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 14., szerda 11:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Rosta jelzőjét töröltem.
Az ok: - ilyen jelzők hatására Kertész Ákos és a "haveri köre" nem fognak sem megtérni, sem "beismerni, meggyónni bűneiket".


Igazából ironizálni akartam itt. Az egyik TV oknyomozó riporterének lebuktatására egy büntetett előéletű ember segítségével el akartak helyezni némi kábszert a riporter kocsijába, és mint a fő szervező mondta, ebben a pillanatban jöttek volna a rendőrök a "haveri kutyákkal" és kiszagolták, megtalálták volna a kábszert. Lebuktatták volna a riportert.

Lehet rosszul sikerült az ironizálásom ezzel a "haveri kutya" kifejezéssel, de nekem annyira vicces ez, hogy rendszeresen használom az életben.

Tanulságos különben, hogy ebben a rendszerben még a kutya is haveri tud lenni, ha egy feladatot el tudnak vele végeztetni....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 14., szerda 18:39 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Induval egyet értek a fekete-fehér témában, ezért egy linket küldök, ami fiatalságom kedvenc énekét tartalmazza. Laci, nézd el nekem, hogy nem Bibliai idézet és remélem ez nem erősíti meg benned azt, hogy semmi közöm az Igéhez!

http://www.youtube.com/watch?v=Aw3kZHPpsrA

Kertész Ákos ugyan arról az alapról indul, mint a fasizmus, hiszen a bűnt genetikához köti. Tudom ez durva gondolat, de ez van.

Ha nem új alapokon áll az életem, nem új szőlő tőbe van oltva, akkor ugyanabban vagyok, mint minden rossz.

Laci, itt válaszolok arra kérdésedre, hogy hol a lejáratás.
Ott, hogy te ide jöttél lejáratni a ref. felekezetet, amit a neved is hordoz. Nincs gyökered benne, elszakadtál ettől, így minden kritikád rombol és árt.
Én erre úgy reagálok, hogy lejáratom a HGY-it.
Te lejáratod OV-t, a Fideszt, mire én az SZDSZ-t és az MSZP-t.

A baj ott van, hogy ebből a szélsőségessé váló gondolkodásból egy valaki profitál. A Sátán, a Gonosz, akit nekem a Jobbik testesít meg.

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 19., hétfő 14:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Már annyi cikk és hozzászólás elemzi a Kertész jelenséget, hogy végül már mindnyájan tanácstalanok vagyunk. Mi is történt itt valójában? Megérdemli-e az író, hogy elvegyék tőle a Kossuth díjat? Valóban valami nagy disznóság történt itt? Miről is van itt szó?!

Ha az ember gyereke egy kicsinyt olvasgatja ezeket az internacionalista művészeket, rögtön szembesül azzal, hogy a normális világtól eltérő közegbe került. Olyan emberek vetélkednek írásaikban, akik egyrészt Lőrincze Lajos nyelvi finomságai szerint írnak saját köreikről, másrészt a "rák a tüdőd", "rohadjon meg a beled" kultúrkör mocskos szóhasználatával illetik a velük szemben állókat. Leginkább a jobbközepet, esetleg a radikális jobbot. A vetélkedés során azok a művészek nyernek, akik a fenti második kultúrkör átkozódását, rosszindulatát a lehető legütősebben tudják megfogalmazni. Úgy látom, hogy gyakran komoly versenyben vannak az eftársak, hogy ki tudja a legcirkalmasabban gyalázni a másik oldalt.

Kertész szegény azt hitte, hogy ebben a ballib mérkőzésben most egy igazán ütőset fogalmazott meg, szerintem máig is azt hiszi, hogy írói teljesítményt tett le az asztalra.

Gondolom a genetikailag alattvaló kifejezéssel az alattvaló fajt/nemzetet akarta volna féltudományosan megfogalmazni. Sajnos a középiskola nem volt elég ahhoz, hogy a Kertész legalább a biológiai alapfogalmakkal tisztába legyen, így egy genetikailag rendkívül összetett társadalomra (ránk) mondja azt, hogy egységesen genetikailag alattvalók vagyunk.

Aztán kiderül, hogy egy ütős cikkhez nem elég összeszedettnek lenni, de legalább az alaptételeknek utána kell járni. Kertész ugyanis nehezményezi, hogy a magyarság a holokausztért nem kért bocsánatot. Aztán valahonnan felhomályosíthatták szegényt, hogy volt időszak, amikor nem múlt el év a nemzeti bocsánat kérés nélkül. Így aztán vissza kellett vonnia ezt a tételét.

A magyar „sem dolgozni, sem tanulni nem akar, és irigy másokra” kitételt pont az után a statisztika megjelenése után írhatta, amelyben az EU megállapítja, hogy a magyarok dolgoznak a legtöbbet az unióban. Szóval, ha valaki hülye a biológiához, aztán kiderül, hogy a legalapvetőbb történelmi tényekkel sincs tisztában, az legalább újságot olvashatna, merthogy az legalább ilyen pofára eséstől megóvná őt. A "ha módja van, legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire” mondatrészt végképp nem tudom hová tenni, ez a honi neoliberális szöveg tényleg magáért beszél.

Itt már csak az a kitétele érdekes, hogy mi magyarok röfögünk és dagonyázunk a diktatúra pocsolyájában és zabáljuk a moslékot és nem akarunk tudni róla, hogy majd le fognak bennünket szúrni. No mégegyszer: és nem akarunk tudni róla, hogy majd le fognak bennünket szúrni!

Na számomra a Kossuth díjas író irománya innen kezd érdekessé válni. Kik fognak bennünket leszúrni?! Kiknek állunk mi az útjában, kik akarnak fizikailag megsemmisíteni bennünket magyarokat, Kertész papa?! Ez megintcsak a dolgok félreértése, vagy valóban véresen komoly dolog lenne?

Mint ahogy Kertész urat aggasztja az anyagi helyzete, hasonlóképpen aggaszt engem az ”és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni” jövőkép.

Az egy dolog, hogy a Kertész úr, mint a tisztátalan állatról ír a magyarságról. Mert hiszen amikor úgy beszél rólunk, mint röfögő, sárban hempergő, moslékot zabáló állatról, hát egyértelmű, hogy a zsidóság, iszlám világ számára tisztátalan disznóhoz hasonlít bennünket. Ez természetesen hozzátartozik ahhoz a fent említett ballib szellemi játokhoz, ki tudja a legjobban, legcizelláltabban alázni a nemzeti oldalt. A leszúrás viszont már komoly dolog!

Igazán fontos lenne tudni, hogy kik azok, akik le akarnak szúrni bennünket, magyarokat! Per pillanat gőzöm sincs, hogy kire gondolhatott a mester...!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. szept. 21., szerda 13:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az egészben az a kellemetlen, hogyha a főváros balliberális oldala kerül valamikor hatalomra, esélyes, hogy csakazértis újból megkapja ezt a címet a Kertész. :|

Idézet:
A főváros visszavonta Kertész Ákos díszpolgári címét
MTI|[origo]|2011. 09. 21., 10:48

Visszavonta Kertész Ákos író budapesti díszpolgári címét a Fővárosi Közgyűlés szerdai rendkívüli ülésén. Legutóbb márciusban töröltek neveket a díszpolgárok közül, köztük Sztálint és Haynaut. A közgyűlés Gergényi Péter volt budapesti rendőrfőkapitányt is megfosztotta kitüntetéseitől.

Húsz igen szavazattal, kilenc nem és két tartózkodás mellett elfogadta a Fővárosi Közgyűlés Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP-frakció vezetőjének az előterjesztését Kertész Ákos író díszpolgári címének visszavonásáról. A Fidesz-KDNP és a Jobbik képviselői igennel szavaztak, az MSZP-frakció és az LMP-s Kaltenbach Jenő nemmel voksolt, míg a másik két LMP-s képviselő tartózkodott.

Németh Zoltán, az indítványt benyújtó Fidesz-KDNP-frakció vezetője az ülés előtt ezzel indokolt az MTI-nek: "Kertész Ákos nem méltó arra, hogy továbbra is a főváros díszpolgára maradjon, érdemtelenné és méltatlanná vált azon magyargyalázó kijelentései után, amelyeket az Amerikai Népszavában megjelentetett."




http://www.origo.hu/itthon/20110921-a-f ... cimet.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 03., hétfő 17:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Be sem kopizom a Bartus új magyarokat gyalázó cikkét. Nem érdemes rákkatintani, merthogy erre utazik a szerencsétlen. Minél többen nézik meg az idiotizmusát, annál inkább megy a bolt.

A szokványos hülyeségét hozza, fasisztázik, meg hasonlók, semmi különös. Természetesen fenntartja a Kertész Ákos állításait.

Az írói gárdája a megélhetési neoliberálisokból áll. Vásárhelyi Mária, Andressew, TGM és mások itt tombolják ki magukat abban a reményben, hogy valaki olvasni fogja őket. Azt hiszem ebben tévednek... :|


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 03., hétfő 19:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Be sem kopizom a Bartus új magyarokat gyalázó cikkét. Nem érdemes rákkatintani, merthogy erre utazik a szerencsétlen. Minél többen nézik meg az idiotizmusát, annál inkább megy a bolt.

A szokványos hülyeségét hozza, fasisztázik, meg hasonlók, semmi különös. Természetesen fenntartja a Kertész Ákos állításait.

Az írói gárdája a megélhetési neoliberálisokból áll. Vásárhelyi Mária, Andressew, TGM és mások itt tombolják ki magukat abban a reményben, hogy valaki olvasni fogja őket. Azt hiszem ebben tévednek... :|

Megjegyezném, Bartusnak annyi köze van a neoliberalizmushoz, mint hintalónak a villanyzongorához.
Pl. Az egykulcsos adórendszer, egy tipikus neoliberális tétel, Bartus ezzel messze nem ért egyet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 04., kedd 09:40 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A neoliberalizmusnak azon makacs jellemzőjére gondoltam itt, miszerint bizonyos neoliberális közmegegyezésen alapuló dogmák mellett akkkor is kiállnak ezen ideában hívő, ebből élő emberek, hogyha azzal akár az ország lakosságát is kipusztítanák.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 04., kedd 14:21 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
A neoliberalizmusnak azon makacs jellemzőjére gondoltam itt, miszerint bizonyos neoliberális közmegegyezésen alapuló dogmák mellett akkkor is kiállnak ezen ideában hívő, ebből élő emberek, hogyha azzal akár az ország lakosságát is kipusztítanák.
Az a probléma, hogy az üggyel kapcsolatban felmerült emberek közül egy sem neoliberális.
Nálad a neoliberális fogalom tartalomtól függően szitokszóként van lőbe vésve és automatikusan alkalmazod azokra, akik más a világnézetük, mint a tiéd.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 04., kedd 18:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
rosta írta:
A neoliberalizmusnak azon makacs jellemzőjére gondoltam itt, miszerint bizonyos neoliberális közmegegyezésen alapuló dogmák mellett akkkor is kiállnak ezen ideában hívő, ebből élő emberek, hogyha azzal akár az ország lakosságát is kipusztítanák.
Az a probléma, hogy az üggyel kapcsolatban felmerült emberek közül egy sem neoliberális.
Nálad a neoliberális fogalom tartalomtól függően szitokszóként van lőbe vésve és automatikusan alkalmazod azokra, akik más a világnézetük, mint a tiéd.


Meg kell mondjam nem vagyok a gyóntatójuk ezeknek az embereknek, de a munkásságukat is csak felületesen követem. De ha már olvastál egy Vásárhelyi Máriát, akkor minden Vásárhelyi cikket olvastad.

Én mindemellett azt láttam, hogy ezek az elmúlt 20 évben főleg az szdsz holdudvarához tartozó megmondó emberkék voltak. Innen kezdve szerintem érthető, hogy erős kritikával fogalmazok.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 05., szerda 06:24 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Javítok: ...tartalomtól függetlenül....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 05., szerda 06:38 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Én mindemellett azt láttam, hogy ezek az elmúlt 20 évben főleg az szdsz holdudvarához tartozó megmondó emberkék voltak. Innen kezdve szerintem érthető, hogy erős kritikával fogalmazok.

Ezzel azt mondtad ki, amit eddig is tudtunk, hogy nem értékelvűen, hanem előítéletesen gondolkodsz.
Az SzDSz-t gyűlölted, ezért gondolkodás nélkül gyűlölsz és elutasítasz mindent, ami az szdsz-hez köthető, függetlenül annak tartalmától, értékétől.
Így lett a jobboldalon szitokszó és gyűlölt fogalom a liberalizmus. Ha megvizsgáljuk tételesen akkor viszont kiderül, hogy az szdsz-nek nagyon kevés és főleg nem lényegi köze van a liberelizmushoz.
A másik oldalon mindenki kommunistázik, miközben lényegileg balos szemüvegen keresztül nézik a világot. Ezt számtalan dologban megmutattam már itt is.
Az ilyen lényegében érzelmi alapú politizálás, az értékalapú helyett.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 05., szerda 10:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
Az ilyen lényegében érzelmi alapú politizálás, az értékalapú helyett.


No a fentieket megválaszoltam a másik topikban, erről csak annyi, hogy bagoly mondja verábnek, nagyfejű....! :|


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. okt. 06., csütörtök 17:55 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ezek a szerbek sosem bírnak magukkal. Emlékszem Milosevics azzel a gondolattal indította el a csapatait, hogy lehet kirobbantja a harmadik világháborút. Szerencsére az oroszok észnél voltak.

Idézet:
Marad a kollektív bűnösség

Hétfőn a szerb államfő mégis aláírta a törvényt. Ennek értelmében az egykori magyar honvédek és a német lakosság azon része, akik bármilyen módon segítették a bevonulókat – például házaikat elfoglalták, náluk szállt meg a tisztikar, kényszerítették őket, hogy ellássák a katonákat, tegyük fel: kenyeret süssenek nekik –, nem jogosultak a kárpótlásra. Örököseik sem kaphatják vissza a család vagyonát. A törvény ugyanis azzal nem foglalkozik, hogy követett-e el valaki háborús bűnöket vagy sem. Sőt a rehabilitálás lehetőségét is kizárja. Nincs mód arra, hogy az egykori magyar honvédek bebizonyítsák: 1942-ben Bácskában az egyetlen legális államhatalom parancsára vonultak be katonának, nem önként csatlakoztak a fegyveres erőkhöz.

Magyarország egyértelmű reakciója és Semjén Zsolt szabadkai üzenete, miszerint a délvidéki magyarság számíthat az anyaország támogatására, a szerbiai politikában indulatokat gerjesztett. A Vajdaság-barátnak számító Nenad Csanak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnöke azt nyilatkozta: talán csak nem hagyja Szerbia, hogy az Unió a fasisztákkal zsarolja. „Ha választani kell az Európai Unió és azok között, akik polgártársainkat a Dunába lőtték és a jég alá dobták, akkor nagyon el kell gondolkodnunk.” – mondta.

Goran Radosavljevity, a kárpótlási törvény egyik megalkotója azt mondta: Magyarország zsarolása, miszerint megtagadja Szerbia támogatását, igazságtalan, hiszen Belgrád még parlamenti eljárás előtt megküldte Brüsszelnek a tervezetet és onnan nem érkezett semmilyen negatív visszajelzés.

A szerb kormány kétmilliárd eurót szán a kárpótlásra. Az államosított vagyont részben természetben, részben államkötvényekben szolgáltatják vissza. Függetlenül az elkobzott vagyon tényleges értékétől egy tulajdonos legfeljebb félmillió eurós kárpótlást kaphat. Más országok tapasztalatából kiindulva szakértők szerint a szerbiai vagyon-visszaszármaztatás akár 10 évig is eltarthat. A Vajdaságban mintegy 300 000 embert érint a kárpótlás.




http://www.mindennapi.hu/cikk/tarsadalo ... 10-06/8163


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Magyar
HozzászólásElküldve: 2011. dec. 03., szombat 22:36 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A cikket olvasva azt kell mondjam, hogy ez maga a megtestesült önkényuralom! Ez egy beteg ország, vagy legalábbis betegek a politikusaik. Felháborító és kegyetlen, amit egyes népek, vagy politikusaik máig is művelnek!

Ezt a felvidéki magyarság 45-ben már átélte, amikor elvették mindenét, nem csak az állampolgárságát, de minden ingó és ingatlan vagyonát és kitoloncolták az ősei földjéről gyerekeivel együtt. Mert kellett azoknak a háza és a földje valakiknek.

Ebben még látok rációt, kellett a vagyon, hát elvették. De a mai vegzatúrának nincs semmiféle értelme azon kívül, hogy megalázzák, megfélemlítsék, másodosztályú állampolgárrá alacsonyítsák a felvidéki magyarságot az őseik földjén.

Ez a kisebbségi érzésektől gyötört szlovák társadalomnak, még betegebb politikusainak akciója. Rettenetesen szánalmasak! És rettenetesen sajnálatra méltó társadalom, ahol ilyet megenged a nép, az egyházak, a civil világ, ahol nincs az emberekben annyi kurázsi, hogy azt mondják, no ebből már elég! Van tisztesség is a világon! Isten előtt minden ember egyenlő, hagyják már végre abba a faji megkülönböztetést!

Sajnos úgy tűnik, hogy a szlovák társadalom nem csak hallgat, hanem bólogat is... :|


Idézet:
Magyar állampolgársága miatt hurcolják meg a 99 éves asszonyt

Egy kis nyugalomra vágyik családjával együtt az a felvidéki Rimaszombatba való 99 éves asszony, aki idén áprilisban vette fel a magyar állampolgárságot, s ezért megfosztják szlovák állampolgárságától.

A Rimaszombatban született és ott is élő pedagógus kétszer már elvesztette magyar állampolgárságát, így vette fel azt újból idén áprilisban. Az idős asszonyt az után szólította fel a szlovák hatóság, hogy adja le papírjait, hogy ő maga jelezte: felvette a magyar állampolgárságot. – Nyugalomra lenne szükség ahhoz, hogy végiggondoljuk, milyen lépést kell tennünk – mondta Fehér Csabáné, Tamás Judit. Hozzátette: hogy a politikusok miket nyilatkoznak „össze-vissza, az csak egy dolog, az élet az más”.

Tamás Aladárné szellemi frissessége teljében otthonában nyilatkozva azt mondta: ő tanári pályáján tanított magyart és szlovákot, Rimaszombatban magyar és szlovák mindig is otthon volt, a két nemzet között ellentét nem feszült. Mint mondta, ő a szlovák állampolgárságáról nem mondott le - „miért is mondtam volna le?” –, szlovákok és magyarok itt mindig békességben éltek, a városban is, az iskolában is, ez a procedúra azonban megviseli.

Elmondta azt is, hogy a helyi iskolában ő volt a kultúrfelelős, ugyanúgy volt szlovák, mint magyar műsor a rendezvényeken, „itt minden közösen ment”. A pozsonyi döntés ellen Magyarország élesen tiltakozott, Répás Zsuzsanna nemzetpolitikai helyettes államtitkár az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében kiemelte: Magyarország határozottan elutasítja ezt a magatartást, kész nemzetközi fórumok elé vinni az ügyet, és természetesen minden szükséges jogi segítséget megad az érintettnek.

MTI


http://www.mindennapi.hu/cikk/hirsor/ma ... 2-03/10343


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1143 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 66, 67, 68, 69, 70, 71, 72 ... 77  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség