A hit igazságok azért hit igazságok, mert a tapasztalatot megelőzi a hit.
Nem tapasztaltam meg soha, hogy pl. valaki visszajött a halálból, vagy vízen járt volna, így ez az igazság hamisság az öt érzékszervem használata által.
Igazsággá akkor válik, amikor Jézus Krisztus SZEMÉLYESEN mond nekem valamit az Igéje által, aminek EGYIK formája az írott Ige.
Ha ennek a Szónak engedek, akkor megtapasztalhatok valami olyat, ami előtte nem volt, ami teremtés, mert nem a láthatókból állt elő, hanem Isten szavára.
(a halott Lázár is Isten szavára vált élővé és Péter is Isten szavára járt a vízen, ezért a Biblia nem csupán egy történelmi könyv, vagy egy pszichológiai értekezés, hanem a HITET teremtő Isten írott szava)
Szóval én nem azokra a hit igazságokra gondoltam most, amit teológus professzorok állítottak össze, hanem azokra, amiket a MEGÉLT Ige kapcsán MEGTAPASZTAL a hívő.
A megigazulásról meg sokat lehet beszélni, sokan sok félére hivatkozva emelik fel magukat mások fölé, mint igazak, "árják", stb.
Isten egyetlen utat adott az embernek, hogy igazzá váljon Ő ELŐTTE!
Ez pedig nem egy teológiai értekezés, hanem egy élő személy, Jézus Krisztus és a belé vetett bizalom, hit.
Természetesen ez jelenti azt is, hogy ismerem Őt. Ismerem a földi életének azt a három évét, amiről a Biblia beszámol. Tudom, hogy Ő hogyan reagált eseményekre, mit tett és mit nem tett. Ismerem a parancsait (hú de csúnya szó
) és ismerem azt, hogy ezek a parancsok, utasítások az Életet védik bennem és körülöttem. Engedem, hogy Ő parancsoljon nekem, hiszen az életem Urának fogadtam el elméletileg valamikor. Sőt kérem, hogy vezessen, irányítson a Szent Lélek és az Ige által.
Még egy gondolat az igazságról és arról, hogy milyen távol élünk Tőle.
Pilátus azt hitte, hogy birtokában van az igazságnak, vagy abban hit hogy igazából nincs is igazság.
Számára az a központi igazság, amiről Rosta írt, a MAGA HATALMA volt. Az, hogy ő dönt emberi életek felett, hogy kezében vannak azok, akik fölé rendeltetett. Szabad döntése van emberi életek sorsának alakulásában.
Ez omlott össze, ez tört ezer darabra a Jézus Krisztussal való találkozásában és ez adott neki így lehetőséget arra nézve, hogy megláthassa az előtte véresre verten álló Igazságot!