Re: IGEFÉNYEK,- ahogyan bevilágitanak a szivünkbe.
Szerző |
Üzenet |
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 03., csütörtök 14:49 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 3012 Tartózkodási hely: Magyarország
|
János ev. 5:6b
"Jézus megkérdezte tőle: - Akarsz-e meggyógyulni, egészséges(sé) lenni?"
Szerintem ez a kérdés nekünk is szól. Mindenkinek szól: akarok-e megtisztulni, szentté lenni? Az Úr akarja.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 05., szombat 17:22 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 3012 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Máté ev. 1:20-23
"Megjelent Józsefnek álmában az Úr angyala és így szólt hozzá: - József, Dávid fia, ne félj attól, hogy feleségül vedd Máriát, hiszen a benne fogant élet a Szentlélektől van. Fiút szül, akit Jézusnak nevezel el, mert Ő szabadítja meg népét bűneitől. Ezek azért történtek, hogy beteljesedjék, amit az Úr a próféta szavával mondott: Íme, a szűz fogan méhében és fiút szül, és Immánuelnek nevezik majd, ami azt jelenti: Velünk az Isten." . Miben van velünk az Isten? Elsősorban és egész biztosan abban, hogy megszabadítson minket bűneinktől. . I.Péter 1:8b-9
"Mivel hisztek, ujjonghattok a megdicsőültek kimondhatatlan örömével, mert elértétek hitetek célját, lelketek üdvösségét."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 23., szerda 04:48 |
|
Bentlakó |
|
|
János ev. 8:11-12 (részlet)
Jézus mondja: "Ne vétkezzél! Aki Engem követ, nem járhat a sötétségben!"
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 26., szombat 20:41 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 26:12 és 29:20
"Láttál olyan embert, aki bölcsnek tartja magát, aki elhamarkodott beszédű? A balga felől több reménység van, mint afelől!"
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 27., vasárnap 03:35 |
|
Bentlakó |
|
|
Ézsaiás 29:20b-21
"... a hamisságnak minden őrei, akik az embert elítélik egy szóért, és tőrt vetnek annak, aki őket a kapuban megfeddi, és elejtik csalárdul az igazat."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. aug. 31., csütörtök 19:41 |
|
Bentlakó |
|
|
Máté ev. 18:20 "Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." . Aki keresztyén összejövetelt szervez, programot csinál az Úrnak (is).
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. szept. 30., szombat 05:58 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 28:14
Károli ford.: "Boldog ember, aki szüntelen retteg; aki pedig megkeményíti szívét, bajba esik."
Prot. új ford.: "Boldog ember, aki mindig istenfélő, de a kemény szívű bajba esik."
Kat. ford.: "Jóljár az az ember, aki mindig résen van, aki megkeményíti a szívét, az elbukik."
Egysz. ford.: "Boldog és áldott, aki tiszteli embertársait, de aki makacs, bajba kerül."
Saját parafrázis: Istenfélő alázat, ami boldogít. Kemény szívem előbb-utóbb tönkretesz.
Megj.: összefüggést látok az előző, 13. verssel, mely így szól: "Aki takargatja vétkeit, annak nem lesz jó vége, aki pedig megvallja és elhagyja, az irgalmat nyer."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. okt. 02., hétfő 17:47 |
|
Bentlakó |
|
|
II. Mózes 7:20a (egysz. ford. nyomán)
"Mózes és Áron mindent úgy tett, ahogy az Úr mondta."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. okt. 13., péntek 11:53 |
|
Bentlakó |
|
|
Királyok I. könyve 19:11-13
"... Az Úr ezt mondta Illésnek: - Jöjj ki a barlangból, és állj a hegyre az Úr színe elé! És amikor elvonult az Úr, nagy és erős szél szaggatta a hegyeket, és tördelte a sziklákat az Ú előtt; de az Úr nem volt ott a szélben. A szél után földrengés következett, de az Úr nem volt ott a földrengésben. A földrengés után tűz támadt, de az Úr nem volt ott a tűzben. A tűz után halk és szelíd hang hallatszott. Amikor Illés ezt meghallotta, palástjával eltakarta az arcát, kiment, és megállt a barlang bejáratánál. Egy hang pedig így szólt hozzá: - Mit csinálsz itt, Illés?"...
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. okt. 27., péntek 10:22 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 27:6
"Jószándékból valók a barátságos embertől vett sebek; és temérdek a gyűlölőnek csókja."
(Becsüljük meg a testvéri kontrollt. És legyünk óvatosak, ha dicsérnek.)
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. okt. 30., hétfő 19:44 |
|
Bentlakó |
|
|
Ézsaiás 55:7 "Hagyja el útját a bűnös, és gondolatait az álnok ember! Térjen az Úrhoz, mert irgalmaz neki, Istenünkhöz, mert kész megbocsátani." . Mikeás 7:18 "Kicsoda olyan Isten, mint Te, aki megbocsátja a bűnt, és elengedi népe maradékának büntetését? Nem tartja meg haragját örökké, mert abban telik kedve, hogy kegyelmet ad." . Lukács ev. 15:10 "Mondom nektek, így fognak örülni Isten angyalai egyetlen megtérő bűnösnek."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. nov. 09., csütörtök 04:19 |
|
Bentlakó |
|
|
Jób könyve 9:24b, 32-33
"Kicsoda hát Ő? Nem ember Ő, mint én, hogy neki megfelelhetnék, és együtt perbe állanánk. Nincs is közöttünk igazlátó, aki kezét közbe vethesse kettőnk között!"
Van egy Kezesünk:
I. Timóteus 2:5
"Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. nov. 10., péntek 06:05 |
|
Bentlakó |
|
|
Prédikátor könyve 3: 1, 4
"Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje mindennek az ég alatt... Megvan az ideje a sírásnak, és megvan az ideje a nevetésnek. Megvan az ideje a gyásznak, és megvan az ideje a táncnak."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. nov. 17., péntek 03:54 |
|
Bentlakó |
|
|
Jób könyve 42 :1-6 (egysz.ford. nyomán)
"Ezután Jób így válaszolt az Úrnak: - Most már tudom, Te bármit megtehetsz. Nincs aki szándékod keresztezné, vagy terved meghiúsítaná. Azt kérded: "Ki fecseg itt terveimről össze-vissza?! Ki beszél ilyen ostobán és tudatlanul?!" Uram, bevallom: én vagyok az! Mert olyan dolgokról beszéltem, amelyeket nem értek, amelyek túl csodálatosak, sőt fölfoghatatlanok... Uram, eddig csak hallottam Rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért hibáztatom és elítélem magam, s mindent visszavonok, amit mondtam. Bocsáss meg nekem, aki porban és hamuban heverek..."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2023. dec. 04., hétfő 04:53 |
|
Bentlakó |
|
|
Máté ev. 24:12. (egysz. ford.) "Sok hívő emberben kihűl az isteni szeretet."
Máté ev. 25:8 "... lámpásaink kialszanak..."
Jelenések könyve 2:4 "Az a panaszom ellened, hogy nincs meg már benned az első szeretet."
|
|
Vissza a tetejére |
|