Re: A Biblia. - Igetanulmányozás. - Morzsák
| Szerző |
Üzenet |
|
szj
|
Elküldve: 2026. máj. 08., péntek 05:58 |
|
| Bentlakó |
 |
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 4262 Tartózkodási hely: Magyarország
|
|
Róma 14:5b
Károli ford.: "Ki-ki a maga értelme felől legyen meggyőződve!"
Új ford.: "... mindenki legyen bizonyos a maga meggyőződésében."
Kat. ford.: "Kövesse mindenki a meggyőződését."
Egysz. ford.: "Mindenki a saját felfogásának helyességéről legyen meggyőződve.
*
Fontos az igei környezet. Itt nem üdvösség kérdésről van szó, hanem az egyéni hitélet külsőségeiről, földi dolgokról. A Kolossé levél erre figyelmeztet, hogy ezt a helyén kezeljük, ezek a dolgok nem tesznek kedvesebbé Isten előtt, nem befolyásolják a Vele való kspcsolatunkat és az üdvösségünket.
De most, kiemelve a környezetéből: elgondolkodtam ezen az Igén. Első olvasatra ez tűnt a legkönnyebb parancsnak: ez jellemző ránk, hogy tudjuk és mondjuk a tutit.
Aztán rájöttem, hogy ez nem is olyan egyszerű: hiszen ezek után már MINDEN FELELŐSSÉG AZ ENYÉM, ha saját meggyőződésem van, akkor nincs mentségem, nem mutogathatok másokra. Mindenki felel a maga felfogásáért, nincs mentegetőzés. Érett felnőttkor. Felelősség.
|
|
| Vissza a tetejére |
|

|
szj
|
Elküldve: 2026. máj. 18., hétfő 03:16 |
|
| Bentlakó |
 |
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 4262 Tartózkodási hely: Magyarország
|
|
II. Királyok 2:12b-13a
"Ekkor megragadta (Elizeus a saját) ruháját, és két darabra szakította. Majd fölemelte Illés leesett palástját..."
*
Illés palástja, Szentlélek jobb néktek, hogy Én elmegyek vetkőzzétek le az óembert öltözzétek fel az új embert
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. máj. 22., péntek 04:11 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Máté ev. 5:17
"Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem a törvényt vagy a próféták tanítását. Nem azért jöttem, hogy érvénytelenné tegyem, hanem hogy betöltsem azokat."
Zsid. 9:15
"Így tehát új szövetség közbenjárója lett Krisztus, mert meghalt az első szövetség alatt elkövetett bűnök váltságáért, hogy az elhívottak elnyerjék az örökkévaló örökség ígéretét."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. máj. 23., szombat 20:58 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
JÓB HÁROM NYILATKOZATA
1. Jób könyve 19:23-24 (egysz.ford.)
"Ó bárcsak feljegyeznék szavaimat! Bárcsak könyvtekercsbe írnák azokat! Vasvesszővel írják ólomtáblára, sziklába véssék, hogy fennmaradjon örökre!"
2. Jób könyve 40:4-5 (egysz.ford.)
"Most látom csak, milyen parányi vagyok! Mit is felelhetnék Neked? Inkább hallgatok és kezem a számra teszem. Szóltam egyszer, vagy kétszer, de most már elhallgatok, mondtam ugyan valamit, de többé nincs mit mondanom."
3. Jób könyve 42:3,5-6 (egysz.ford.)
"Mert olyan dolgokról beszéltem, amelyeket nem értek, amelyek túl csodálatosak, sőt felfoghatatlanok. Uram, eddig csak hallottam Rólad, de most saját szememmel láttalak! Ezért hibáztatom és elítélem magam, s mindent visszavonok, amit mondtam! Bocsáss meg nekem, aki porban és hamuban heverek!"
|
|
| Vissza a tetejére |
|