Indu írta:
Kedves Rosta,
>Sajnálatosnak tartom, hogy szerinted az emberi társadalmaknak nincs joga kiválogatni az ocsútól a búzát.
Megfordítanám a kérdést. Lelkiismereti kérdéseben ki, melyik személy hivatott kiválogatni az ocsút a búzától?
Az életellenesség, a gazdasági célú "lelkiismerei kérdés", a destruktív, öngyilkos közösségek megítélése személy szerint a törvényekkel dolgozó szervezetek feladata.
Indu írta:
>nem ítélheti meg az állam, a társadalom a szceintológusok, jehovák, fehét táltosok, és más közösségek, szekták hasznosságát
Ha a hasznosság megítélése az anyagi támogatást jelenti, ítélje meg az állam. Ha a puszta létének korlátozását, arra hála az Alkotmánynak, nincs joga.
Én ennek nem örülök. Szerintem a szektákat nem szabad támogatni. Azért az Alkotmány szellemének eleg tesz az a törvény, amely azt hiszem 100 főnél vonja meg az egyházak határát, ha jól emlékszem. No ezen volt akkoriban vita, miszerint ez hány fő legyen. A baloldalnak 2 fő is elég lett volna szerintem, hiszen ez egy jó gazdasági kiskapu lett volna...
Indu írta:
>A mai világban elégetésről, pusztitásról, sátán szolgálatról beszélni több, mint aránytévesztés.
Az égetés, pusztítás jelenleg itt Európában valóban nem realitás, de a Biblia alapján sajnos tudhatjuk, hogy lesz még realitás. (lehet, hogy nem máglya, hanem kifinomultabb eszközök) - de pont amig az állam szét van választva az egyháztól, addig remélhetjük, hogy nem lesz máglya. Amikor összefonódik, és elkezdik szétválogatni az ocsút a búzától a hatalom segítségével - akkor a hívők elkezdhetnek félni. Bárcsak hinnél nekem Rosta. (vagyis ne nekem személy szerint)
Ex arról beszél, hogy miféle gyilkos következmények várnak manapság a polgári demokráciában a szerencsétlen szektákra. Én erre reagáltam azt hiszem korrekten.
Azt, hogy az állam védi magát a destruktívoktól, a gazdaságban utazóktól, és mindeféle beteges társulatoktól hát az nem egyház, és állam összefonódását mutatja, hanem éppen ennek az ellenkezőjét. Az állami önállóság jelét. Az állam nem hagyja magát bűnös csapdákba berántani, és ez így van jól.