belépés | regisztráció RSS

gyakran ismételt kérdések

  1. Ki működteti a Parókia portált?
  2. Hogyan támogathatom a portál munkáját?
  3. Regisztráció folyamata
  4. Saját honlapot szeretnék készíteni. Hogyan kezdjek hozzá?
  5. Hírek, programok beküldése
  6. Apróhirdetés. Mit tegyek, ha nem találok megfelelő kategóriát?
  7. Hogyan kell ZIP-fájlba csomagolni beküldéshez a képeket?

1.

Ki működteti a Parókia portált?

Portálunkat református egyháztagok alapították, önálló, független kezdeményezésként a magyar anyanyelvű reformátusság szolgálatában.

Egyházi és földrajzi kötődésünk szerint a Dunamelléki Egyházkerülethez tartozunk, de kezdetektől fogva egységes egészként tekintünk a magyarországi, Kárpát-medencei és a világban szétszórtságban élő magyar reformátusságra. Ezért szolgáltatásaink is határtalanul állnak rendelkezésre.

A PARÓKIA Portál reformátusok találkozóhelye, ahol minden betérő vendéget szívesen fogadunk.

Portálunkat az anyaországi, és a világban szétszórtságban élő magyar református gyülekezetek számára hoztuk létre, melyeknek hitvallási fundamentuma a teljes Szentírás, a Heidelbergi Káté és a II. Helvét Hitvallás.

A portálon igénybevehető szolgáltatások minden református gyülekezet, és a reformátussághoz kapcsolódó non-profit szervezetek számára díjmentesek.

A rendszer működtetésének költségeit - reményeink szerint - céljainkkal egyetértő támogatók segítségével kívánjuk biztosítani.

Fő támogatónk jelenleg a Dunamelléki Református Egyházkerület.
Szívesen vennénk további támogatók csatlakozását és örömmel fogadunk egyéni adományokat is szolgálatunk céljaira.

2.

Hogyan támogathatom a portál munkáját?

1. A portál tartalmának gazdagításával
- hírek, programajánlatok, beszámolók beküldésével

2. Felajánlott munkával
- számtalan szerkesztőségi feladatunk közül sokat örömmel megosztanánk, rábíznánk megbízható, gondos külső munkatársakra

3. Anyagi támogatással
Portálunk működtetését számottevő technikai költségek terhelik, és távlati céljaink szerepel, hogy munkatársainknak - akik jelenleg önkéntesként végzik munkájukat - legalább a McDonald's óradíjának megfelelő honoráriumot fizethessünk.  

3.

Regisztráció folyamata

Az oldalra regisztráló felhasználók igénybe vehetik a portál emelt szintű szolgáltatásait (pl.: hír és programajánló küldés, saját honlap vagy magazin létrehozás, karbantartás).

A regisztráció folyamatának részletes leírása (PDF)

Fontos megjegyezni, hogy a fórum az oldal részeként, ugyanakkor külön modulként üzemel, így a portál és fórumhozzáférések nem kerülnek összefésülésre. Jelen leírás a Parókia portálrendszerre történő regisztrációt mutatja be.

4.

Saját honlapot szeretnék készíteni. Hogyan kezdjek hozzá?

Honlapok a Parókia portálon.
Két oldaltípus létrehozására van lehetőség: általános honlap és magazin.

A holapok létrehozását, szerkesztését részletesen bemutató kézikönyvünk (PDF) innen letölthető

5.

Hírek, programok beküldése

A szerkesztőség szívesen fogad híreket és programajánlókat az oldal látogatóitól.A küldés folyamata egyszerű és nem igényel regisztrációt. 

A beküldés folyamatának részletes leírása (PDF) 

6.

Apróhirdetés. Mit tegyek, ha nem találok megfelelő kategóriát?

Új kategóriát csak az adminisztrátorok tudnak  létrehozni.
Helyezd el hirdetésed az "Egyéb" kategóriában!
Adminisztrátorunk majd létrehozza hirdetésed számára a megfelelő kategóriát. 

7.

Hogyan kell ZIP-fájlba csomagolni beküldéshez a képeket?

Legegyszerűbben a Windows Intézőben, a képeket kijelölve, majd jobb egérgombbal a gyorsmenü előhívása után a KÜLDÉS, TÖMÖRÍTETT MAPPA opció kiválasztásával.

Az így létrehozott, .zip kiterjesztésű állományt kell a cikkhez kapcsolni.

 

2024. április 18., csütörtök,
Andrea , Ilma napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 5405
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 57778135

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat