belépés | regisztráció RSS

Nyomtat Archívum Elküld Hírek

2009. július 03., péntek - Battyányi Géza

Kincskeresők Csillaghegyen

"Kincskereső" napközis tábor a csillaghegyi gyülekezetben

A Budapest - Csillaghegyi református gyülekezetben hagyományosan a tanév befejezését követő héten rendezték meg a hittanos gyermekek napközis táborát.
A tábor hétfőn csak félgőzzel kezdődött, mert több iskolában még aznap tanítás volt. Keddtől a gyerekek már teljes létszámmal vehettek részt a színes programokon.
A gyülekezést követő énekléssel kezdődött a nap, amelyet áhítat követett. A tízórai után ismerték meg és dolgozták fel más-más formában a bibliai történetet.

A Kincskereső táborban Szabari Erika hitoktató vezetésével keresték és gyűjtögették napról napra a kincseket. Délután kreatív foglalkozás és kirándulás szakította meg a templomkertben a gyermekek önfeledt játékát. Somogyi Sándor presbiter az agyagozással, Skriba Melinda főiskolai hallgató pedig gipszbeton formák készítésével bűvölte el a kíváncsi és érdeklődő hittanosokat.

A közelben található Gőtés-tóhoz gyalogtúrával, és a Margit - szigeti vadasparkhoz tömegközlekedéssel sikerült eljutni.

A mindennapi finom ételekről a nőtestvérek gondoskodtak. Szombaton a szülőkkel közös ebéd zárta a tábori programot. Vasárnap az istentiszteleten a héten tanult énekekkel szolgáltak a napközis tábor résztvevői.

2021. június 23., szerda,
Zoltán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 883
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 49477660

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat