Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Híreink, eseményeink

Kattintással érhetők el:

MAI NAPI BIBLIAI IGÉNK ÉS ANNAK MAGYARÁZATA

MAI NÉVNAPOK A NEVEK JELENTÉSÉVEL
ÉS A MAI NAPI NEVEZETES ÉVFORDULÓK


2020. november 29-én kezdődött idén az advent,
az Úr eljövetelét - a karácsonyt - váró lelki felkészülés négy héten át tartó időszaka. Szimbóluma a fenyőágakból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. Ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. Az első, a második és a negyedik gyertya színe a bűnbánatot jelképező lila, míg a harmadik az örömöt hirdető rózsaszín. A gyertyákat hetente egyesével növelve, a karácsonyt megelőző negyedik hétvégétől kezdődően, szombat esténként vagy vasárnaponként gyújtják meg. A gyertyák egy-egy fogalmat is szimbolizálnak a hit, a remény, az öröm és a szeretet sorrendjében.

2020. november 11-től a Magyarországi Református Zsinat Elnöksége a koronavírus járvány miatt a templomi összejövetelek - így az istentiszteletek és a bibliaórák - szüneteltetését ismét elrendelte. Ettől kezdődően honlapunkra újra felkerülnek a templomunkban hívők nélkül megtartott "zárt ajtós" istentiszteletek videófelvételei, amelyek a képernyő bal oldalán lévő "Igehirdetéseink videó- és hangfelvételei" menűpontra kattintva bármikor viszanézhetők.

2020. november 8-án, vasárnap, 11 órától a gyülekezeti teremben a Szent Mihály Szekere Vándorszinház művészei - Valter Ferenc a Magyar Állami Operaház magánénekese, Sas Dániel zongoraművész és Nagy Dániel színészhallgató - "Nemzetünk legtisztább áldozása" címmel költőknek, íróknak és zeneszerzőknek az 1956-os forradalomról szóló műveiből összeállított nagy sikerű előadást mutattak be. Az eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

2020. október 25-én, vasárnap, a délelötti istentisztelet végén az egyházközség gondnoka köszöntötte és méltatta Gergely Szabolcs lelkészt abból az alkalomból, hogy öt éve szolgál Isaszegen, majd a gyülekezet nevében Hohmann Péterné tiszteletbeli presbiter egy számára készített ajándékkosárral, míg Nemes István tiszteletbeli presbiter a feleségének, Eszter asszonynak, egy virágcsokorral köszönte meg eddigi munkálkodásukat. A méltató beszéd ide kattintva olvasható.

2020. október 10-én, szombaton, gyülekezeti kirándulás volt a Naszály-hegyen. Kisgombás parkolójához személygépkocsikkal érkeztek a túrázók, ahonnan mintegy négy kilométeres gyaloglással jutottak fel a csúcsra. Ragyogó napsütéses időben, egészséges hegyi levegőt lélegezhettek és csodálatos tájban gyönyörkődhettek a résztvevők. A Látó-hegyi keresztnél készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

2020. szeptember 20-án,  vasárnap, templomunk felszentelésének 71. évfordulóján, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten - a vírusveszély miatt pünkősdkor elmaradt - konfirmációra és úrvacsorára került sor. Az ünnepi esemény után Jegercsik Csaba színművész verseket és énekszámokat  adott elő, majd szeretetvendégség keretében baráti beszélgetések lefolytatására nyílt lehetőség a templom kertjében .


2020. szeptember 1-től
a koronavírus terjedése miatt a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a templomi istentiszteleteken és más rendezvényeken ismét elrendelte a kötelező maszkviselést. Kérjük gyülekezeti tagjainkat, hogy egészségük megóvása érdekében tartsák be ezt az előírást!

2020. augusztus 24-től 26-ig gyülekezetünk fiataljai kajak-, kenu túrán vettek részt a Holt-Duna melletti Gemenci erdőben. A szállás, étkezés és a túra költségeit egy pályázati támogatás fedezte, a résztvevőknek csak az utazási költséget kellett megfizetniük. Az első nap Baja főterének megtekintésével és a Duna mellékágában, a Sugovica folyóban történő fürdőzéssel telt el. Második nap a túra vezetője kenuzással kapcsolatos oktatást tartott, majd a Vén-Dunán, a Gemenci erdőben és a Dunán 11 kilométernyi vadregényes kenuzásra került sor. A két este énekléssel, áhítattal, játékkal és kötetlen beszélgetéssel került kitöltésre. Harmadik nap a Rezéti-Holt-Dunán és a Dunán 21 kilométeres kenuzás volt csodálatos környezetben, majd a hazautazás következett. A résztvevők egymást jobban megismerve élvezhették a túra közös örömeit. Istennek legyen hála mindezekért. A dr. Székelyné Opre Mária által készített fotók ide kattintva nézhetők meg.

2020. augusztus 16-án, vasárnap, a délelőtti istentisztelet végén, a közelgő augusztus 20.-i ünnep alkalmából, a Délvidéken született Jegercsik Csaba színművész - aki 2005-ben Isaszegen tette le magyar állampolgári esküjét - Wass Albert és Reményik Sándor verseiből szavalt, és az "István a király" című rockoperából énekeket adott elő.


2020. június 29-én kezdődött az egyházközség egy hetes napközis tábora a hittanos fiatalok számára. Az ebédet tartalmazó, környékbeli kirándulásokkal tarkított foglalkozások a templom gyülekezeti termében kerültek megtartásra, melyek témája a bibliai történetetekben előforduló állatok voltak. További fényképek ide kattintva nézhetők meg.

2020. JÚNIUS 4.-ÉN, A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN,  CSÜTÖRTÖKÖN, 16.30-KOR A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN HARANGZÚGÁSSAL EMLÉKEZTÜNK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM 100. ÉVFORDULÓJÁRA.

EGY VERS ÉS EGY DAL, AMELY EZZEL KAPCSOLATOS:

Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna: Magyar Hitvallás, előadó Szeleczky Zita

https://www.youtube.com/watch?v=5-hSQ2mkIyc

Varga Miklós: Van egy ország, van egy ház; Himnusz; Székely himnusz

https://www.youtube.com/watch?v=fVKTxdAffgI

A koronavírus okozta járvány enyhülésével 2020. május 24-től kezdődően a vasárnap délelőtti 10 órás istentiszteletek és a péntek délutáni 18 órás bibliaórák már nyilvánosan kerülnek megtartásra. Az alkalmakon mindenki köteles maszkot viselni, egymás mellé csak a közös háztartásban élők és a rokonok ülhetnek, a többieknek legalább 1,5 méterre kell helyet foglalniuk egymástól. Lázas, náthás vagy köhögő személyek - mások egészségének védelme érdekében - nem vehetnek részt az összejöveteleken. Adjunk hálát az Úrnak, hogy újra találkozhatunk!

2020. május 21-én, Áldozócsütörtökön, Jézus mennybemenetelének ünnepén megtartott zárt ajtós istentisztelet igehirdetése a következő internetes címre kattintva látható: MENNYBEMENETEL

2020. május 17-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt tekinthető meg: ISTEN SZERETETÉNEK MEGNYILVÁNULÁSA

2020. május 10-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt nézhető meg:
NINIVE MEGTÉRÉSE

2020. május 3-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: ANNA IMÁJA

2020. április 26-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt nézhető meg: JÓNÁS IMÁJA

2020. április 19-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet Gergely Szabolcs lelkész igehirdetésével itt látható: JÓNÁS - MÉGIS

2020. április 12-én, Húsvét vasárnapján, a délelőtt 10 órakor kezdődött, zárt ajtós, úrvacsorás istentisztelet itt tekinthető meg: HÚSVÉT

„Ő (Jézus) pedig maga vitte a keresztet, és elért a koponyáról elnevezett helyre, amelyet héberül Golgotának neveznek. Ott megfeszítették őt …”. (János 19, 17-18) „Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.” (János 19, 41-42)


2020. április 10-én, Nagypénteken megtartott zárt ajtós ünnepi istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: NAGYPÉNTEK

2020. április 10-én, Nagypénteken, délelőtt 10 órakor zárt ajtós ünnepi istentiszteletre, április 12-én, Húsvét vasárnap, délelőtt 10 órakor pedig zárt ajtós úrvacsorás ünnepi istentiszteletre kerül sor, melyek itt láthatók, majd bármikor visszanézhetők lesznek. Az ünnepkörrel kapcsolatos részletesebb tudnivalókat a Húsvéti körlevelünk tartalmazza, amely ide kattintva olvasható.

2020. április 6. az 1849. évi osztrákok felett győztes isaszegi csata 171. évfordulója. A járvány következtében elmaradt Tavaszi Emlékhadjárat csata-bemutatója miatt a magyar és lengyel hősökre a templomunkban 2014-ben megtartott koszorúzási ünnepségen elhangzott, "AZ ISASZEGI CSATA HŐSEI ÉS EMLÉKHELYEI" című előadás felidézésével emlékezünk.

2020. április 5-én, Virágvasárnap megtartott zárt ajtós ünnepi istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: VIRÁGVASÁRNAP

2020. április 5-én, vasárnap, az 1849. évi osztrákok felett győztes isaszegi csata előestéjén, a templomunknál szokásos koszorúzási ünnepség is elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

2020. március 29-én, vasárnap megtartott zárt ajtós istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: ÖSSZEZÁRVA

2020. március 22-én, vasárnap videóra felvett, zárt ajtós istentisztelet Gergely Szabolcs lelkész igehirdetésével a következő címre kattintva nézhető meg:
NEM FÉLEK, MERT TE VELEM VAGY!

2020. március 16-tól a Magyarországi Református Egyház Elnöksége a koronavírus járvány miatt a templomi összejövetelek - így az istentiszteletek és a bibliaórák - szüneteltetését rendelte el.
Honlapunkon több éve lehetőség van a napi igénket és annak magyarázatát olvasni a fenti kattintással. 2020. március 22-től kezdődően honlapunkra felkerülnek a templomunkban hívők nélkül megtartott, "zárt ajtós" istentiszteletek videófelvételei is, amelyek bármikor viszanézhetők. Kérjük, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel.
Imádkozzunk, hogy az Úr legyen a mi őriző pásztorunk a járvány idején is! Mert „Bejárta Jézus a városokat és a falvakat mind, tanított a zsinagógákban, hirdette az Isten országának evangéliumát, s gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget a nép között.” (Mt 9,35)

A perselypénzek elmaradása egyházközségünket is súlyosan érinti. Ezért kérjük, hogy - akinek arra lehetősége van - az arra szánt összeget havi rendszerességgel a 11742049-20340205 számú bankszámlánkra átutalni szíveskedjék.

2020. március 15-én, vasárnap, délelőtt 9 óra 45 perckor a református templom falán lévő, Kossuth Lajos és Petőfi Sándor tiszteletére elhelyezett emléktáblánál - a koronavírus járványa miatt szerény, de bensőséges keretek között - városi koszorúzásra került sor, majd 10 órakor ünnepi istentisztelet keretében emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

2020. március 1-jén, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten úrvacsora osztására került sor, délután  15 órakor pedig a gyülekezeti házban egyházközségünk tagjai számára ismerkedési szeretetvendégséget rendeztünk.

2020. január 6.: Vízkereszt ünnepe

2020. január 1., szerda: Újév ünnepe

 


Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

 • 2020. december 03., csütörtök

  Pecsuk Ottó új könyve egyszerre nyújt biztos iránymutatást a bibliafordítóknak és érdekes olvasmányt a laikus érdeklődők számára.
 • 2020. december 02., szerda

  Ma Magyarországon 10-ből 9 fiatal nem jár gyülekezetbe, vagy csak nagyon ritkán. Miért „konfirmálnak ki” a fiatalok ahelyett, hogy megerősödnének a hi...
 • 2020. december 02., szerda

  Lelkipásztorok az októberi rendelkezés értelmében már bemehetnek a koronavírusos betegekhez. Azzal az üzenettel érkeznek, amelyet eszköz, gyógyszer, k...
 • 2020. november 30., hétfő

  Pandémia idején szemléletváltásra és rugalmasságra van szükség, hogy a gyülekezetépítés új útjaira találhassunk. Interjú Tverdota-Vass Edit Szerénával...
 • 2020. november 30., hétfő

  A Solidaris egyesület rászorulóknak, betegeknek és hozzátartozóiknak nyújt színvonalas szálláslehetőséget Kolozsvárott és Marosvásárhelyen.
 • 2020. november 28., szombat

  Az esztendő jeles napjai keretet adhatnak életünknek. Ebben a rendben kitüntetett helyen van az év vége, ami mindig egyfajta belső összegzést, lezárás...
 • 2020. november 27., péntek

  Louie Giglio: Leírhatatlan – 100 tudományos kaland Isten csodálatos világegyetemében Fedezd fel a világegyetem csodáit a Teremtővel!
 • 2020. november 26., csütörtök

  Feljött immár az a csillag címmel jelent meg Tímár Sára új karácsonyi kislemeze. A Junior Príma Díjas énekessel az ünnep és a néphagyomány összefonódá...
 • 2020. november 25., szerda

  Hogyan tölthetik be missziói elhívásukat a gyülekezetek a koronavírus-járvány idején? Erre keresi a választ a felekezetközi Kovász közösség református...
 • 2020. november 24., kedd

  Szószékről hurcolták el őket, félholtra verték vagy éppen koncepciós perben hosszú évekre bebörtönözték – ilyen sors várt az 1956-os forradalom és sza...