Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Híreink, eseményeink

Kattintással érhetők el:

MAI NAPI BIBLIAI IGÉNK ÉS ANNAK MAGYARÁZATA

MAI NÉVNAPOK A NEVEK JELENTÉSÉVEL
ÉS A MAI NAPI NEVEZETES ÉVFORDULÓK

 

2021. október 9-én, szombaton, 15 órától szeretetvendégséget tartottunk, amelyen  az isaszegi  Gaudium Carminis kamarakórus Kovácsné Surman Mária karnagy vezetésével énekszámokat, Jegercsik Csaba színművész pedig verseket és dalokat adott elő. Nagy Miklósné gyülekezeti tagunk saját költeményét szavalta el. Utána bizonyságtevések elmondása következett. Gyülekezeti tagjaink süteménnyel és üdítővel érkezve járultak hozzá a baráti beszélgetést is tartalmazó rendezvény sikeréhez.2021. szeptember 19-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött istentisztelet a hittanos tanulók számára egyben ünnepélyes évnyitó is volt, melynek végén énekszóval köszöntötték a megjelent szüleiket, tanáraikat és a gyülekezetet.2021. július 24-én, szombaton,
autóbuszos kirándulást szerveztünk Ceglédre az ottani református egyházközség életének megismerése céljából. Útközben  Tápióbicskén megnéztük az az osztrákok felett győztes 1849. április 4-i csata emlékművét és felkerestük  Tápiószentmártonban az Attila-dombon lévő Kincsem Lovasparkot. Cegléden a templom-látogatást követően a főteret és a Kossuth Múzeum kiállítását tekintettük meg, majd a Ceglédi Gyógy- és Strandfürdőben lubickolhattunk. A kirándulás részletes programja itt olvasható, az ott készült fotók pedig ide kattintva láthatók.

2021. június 30-án, szerdán, gyülekezetünk kerékpáros túrát szervezett Vác és Szob között. A résztvevők és a biciglik Isaszegtől Vácig, majd Szobtól Isaszegig gépkocsival kerültek szállításra.

2021. június 21-től 25-ig került megrendezésre 25 fő részvételével idén a nyári hittanos táborozásunk a Kismaros-Börzsönyligeti Gyermek és Ifjúsági Tábor faházaiban. Az ott készült fotók ide kattintva láthatók.


2021. június 18-án, pénteken, az Északpesti Református Egyház-megye közgyűlésén - többek között - 25 éves presbiteri és tiszteletbeli presbiteri szolgálatáért Nemes István, az isaszegi gyülekezet tagja is emléklapos kitüntetésben részesült. Az eseményről készült fotók ide kattintva nézhetők meg.

 


 

 

2021. június 13-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentisztelet a hittanra járó fiatalok számára egyben tanévzáró ünnepség is volt, melyen énekszámokkal köszöntötték a megjelenteket.

 


2021. május 23-án, Pünkösd vasárnapján,
a délelőtt 10 órás istentiszteleten a zsúfolásig megtelt  templomban tíz fiatal konfirmációjára került sor. Az eseményről készült fényképek ide kattintva tekinthetők meg, míg a gondnoki köszöntő itt olvasható.

2021. Pünkösd ünnepkörében az alábbi összejövetelekre került sor: 
Május 20-án, csütörtökön, és 21-én, pénteken 18 órakor bibliaóra.
Május 23-án, vasárnap, 10 órakor konfirmációs és
......................................úrvacsorás istentisztelet.
Május 24-én, hétfőn, 10 órakor úrvacsorás istentisztelet.

 

 

2021. május 15-én, szombaton - csatlakozva a képen látható felhíváshoz - a templomkert rendbe tétele társadalmi munkában került elvégzésre. 8 órától kezdődően mintegy húsz gyülekezeti tagunk - kerti szerszámokat hozva magukkal - látta el a tavaszi teendőket. Az eseményen készült néhány fotó ide kattintva nézhető meg.

 

2021. május 1-től kezdődően az istentiszteletek újra nyilvánosan kerülnek megtartásra. A résztvevők számára a maszk viselése és az egymástól  való másfél méteres távolság betartása a vírusveszély miatt továbbra is kötelező. A nyilvános istentiszteletek igehirdetései egy-két napos késéssel a honlap baloldali menüjének "Igehirdetéseink Videó- és hangfelvételei" menüpontjára kattintva hallgathatók meg.


2021. április 6. az 1849-es osztrákok felettii, győzedelmes "Isaszegi csata" évfordulója, melynek 100. évében épült az isaszegi református "Szabadságtörekvések Emléktemploma".


2021. március 21-én kiadásra került a Húsvéti Körlevelünk, amely ide kattintva olvasható.

 

2021. március 15-én, hétfőn, nemzeti ünnepünk alkalmából a református templomnál szokásos városi ünnepség a COVID koronavírus-járvány miatt elmarad. Ugyanakkor az 1848/49-es forradalom és szabadságharc emlékére állított márványtábla egyénileg történő koszorúzására és virágok elhelyezésére lehetőséget biztosítunk. A mellékelt fotó 2017-ben készült.

 

2021. január 8-án az Északpesti Református Egyházmegye interneten megtartott videós közgyűlése hat éves időtartamra gyülekezetünkből Gergely Szabolcs lelkészt egyházmegyei diakóniai és patronálási előadónak választotta, Szendrő Dénes gondnokot pedig egyházmegyei világi bírónak újra választotta.


2020. december végére - a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságának tizenötmillió forintos támogatásával - elkészült a gyülekezet "Szabadságtörekvések emléktomplomának" külső felújítása, melynek drónról készült egyperces videófelvétele ide kattintva nézhető meg.


2020. december 20-tól, aranyvasárnaptól kezdődően az istentiszteletek újra nyílvánosan kerülnek megtartásra. A résztvevők számára a maszk viselése és az egymástól  való másfél méteres távolság betartása a vírusveszély miatt továbbra is kötelező. Az istentiszteletek igehirdetései a honlap baloldali menűjének "Igehirdetéseink Videó- és hangfelvételei" menűpontjára kattintva hallgathatók meg.


2020. december 6-án, vasárnap, kiadásra került a Karácsonyi körlevelünk, amely
ide kattintva olvasható.


2020. november 29-én kezdődött idén az advent,
az Úr eljövetelét - a karácsonyt - váró lelki felkészülés négy héten át tartó időszaka. Szimbóluma a fenyőágakból készített kör alakú koszorú, melyet négy gyertyával díszítenek. Ősét 1839-ben Johann H. Wichern német evangélikus lelkész készítette el. Az első, a második és a negyedik gyertya színe a bűnbánatot jelképező lila, míg a harmadik az örömöt hirdető rózsaszín. A gyertyákat hetente egyesével növelve, a karácsonyt megelőző negyedik hétvégétől kezdődően, szombat esténként vagy vasárnaponként gyújtják meg. A gyertyák egy-egy fogalmat is szimbolizálnak a hit, a remény, az öröm és a szeretet sorrendjében.

2020. november 11-től a Magyarországi Református Zsinat Elnöksége a koronavírus járvány miatt a templomi összejövetelek - így az istentiszteletek és a bibliaórák - szüneteltetését ismét elrendelte. Ettől kezdődően honlapunkra újra felkerülnek a templomunkban hívők nélkül megtartott "zárt ajtós" istentiszteletek videófelvételei, amelyek a képernyő bal oldalán lévő "Igehirdetéseink videó- és hangfelvételei" menűpontra kattintva bármikor viszanézhetők.

2020. november 8-án, vasárnap, 11 órától a gyülekezeti teremben a Szent Mihály Szekere Vándorszinház művészei - Valter Ferenc a Magyar Állami Operaház magánénekese, Sas Dániel zongoraművész és Nagy Dániel színészhallgató - "Nemzetünk legtisztább áldozása" címmel költőknek, íróknak és zeneszerzőknek az 1956-os forradalomról szóló műveiből összeállított nagy sikerű előadást mutattak be. Az eseményen készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

2020. október 25-én, vasárnap, a délelötti istentisztelet végén az egyházközség gondnoka köszöntötte és méltatta Gergely Szabolcs lelkészt abból az alkalomból, hogy öt éve szolgál Isaszegen, majd a gyülekezet nevében Hohmann Péterné tiszteletbeli presbiter egy számára készített ajándékkosárral, míg Nemes István tiszteletbeli presbiter a feleségének, Eszter asszonynak, egy virágcsokorral köszönte meg eddigi munkálkodásukat. A méltató beszéd ide kattintva olvasható.

2020. október 10-én, szombaton, gyülekezeti kirándulás volt a Naszály-hegyen. Kisgombás parkolójához személygépkocsikkal érkeztek a túrázók, ahonnan mintegy négy kilométeres gyaloglással jutottak fel a csúcsra. Ragyogó napsütéses időben, egészséges hegyi levegőt lélegezhettek és csodálatos tájban gyönyörkődhettek a résztvevők. A Látó-hegyi keresztnél készült fotók ide kattintva tekinthetők meg.

2020. szeptember 20-án,  vasárnap, templomunk felszentelésének 71. évfordulóján, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten - a vírusveszély miatt pünkősdkor elmaradt - konfirmációra és úrvacsorára került sor. Az ünnepi esemény után Jegercsik Csaba színművész verseket és énekszámokat  adott elő, majd szeretetvendégség keretében baráti beszélgetések lefolytatására nyílt lehetőség a templom kertjében .


2020. szeptember 1-től
a koronavírus terjedése miatt a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a templomi istentiszteleteken és más rendezvényeken ismét elrendelte a kötelező maszkviselést. Kérjük gyülekezeti tagjainkat, hogy egészségük megóvása érdekében tartsák be ezt az előírást!

2020. augusztus 24-től 26-ig gyülekezetünk fiataljai kajak-, kenu túrán vettek részt a Holt-Duna melletti Gemenci erdőben. A szállás, étkezés és a túra költségeit egy pályázati támogatás fedezte, a résztvevőknek csak az utazási költséget kellett megfizetniük. Az első nap Baja főterének megtekintésével és a Duna mellékágában, a Sugovica folyóban történő fürdőzéssel telt el. Második nap a túra vezetője kenuzással kapcsolatos oktatást tartott, majd a Vén-Dunán, a Gemenci erdőben és a Dunán 11 kilométernyi vadregényes kenuzásra került sor. A két este énekléssel, áhítattal, játékkal és kötetlen beszélgetéssel került kitöltésre. Harmadik nap a Rezéti-Holt-Dunán és a Dunán 21 kilométeres kenuzás volt csodálatos környezetben, majd a hazautazás következett. A résztvevők egymást jobban megismerve élvezhették a túra közös örömeit. Istennek legyen hála mindezekért. A dr. Székelyné Opre Mária által készített fotók ide kattintva nézhetők meg.

2020. augusztus 16-án, vasárnap, a délelőtti istentisztelet végén, a közelgő augusztus 20.-i ünnep alkalmából, a Délvidéken született Jegercsik Csaba színművész - aki 2005-ben Isaszegen tette le magyar állampolgári esküjét - Wass Albert és Reményik Sándor verseiből szavalt, és az "István a király" című rockoperából énekeket adott elő.


2020. június 29-én kezdődött az egyházközség egy hetes napközis tábora a hittanos fiatalok számára. Az ebédet tartalmazó, környékbeli kirándulásokkal tarkított foglalkozások a templom gyülekezeti termében kerültek megtartásra, melyek témája a bibliai történetetekben előforduló állatok voltak. További fényképek ide kattintva nézhetők meg.

2020. JÚNIUS 4.-ÉN, A NEMZETI ÖSSZETARTOZÁS NAPJÁN,  CSÜTÖRTÖKÖN, 16.30-KOR A KÁRPÁT-MEDENCÉBEN HARANGZÚGÁSSAL EMLÉKEZTÜNK A TRIANONI BÉKEDIKTÁTUM 100. ÉVFORDULÓJÁRA.

EGY VERS ÉS EGY DAL, AMELY EZZEL KAPCSOLATOS:

Papp-Váry Elemérné Sziklay Szeréna: Magyar Hitvallás, előadó Szeleczky Zita

https://www.youtube.com/watch?v=5-hSQ2mkIyc

Varga Miklós: Van egy ország, van egy ház; Himnusz; Székely himnusz

https://www.youtube.com/watch?v=fVKTxdAffgI

A koronavírus okozta járvány enyhülésével 2020. május 24-től kezdődően a vasárnap délelőtti 10 órás istentiszteletek és a péntek délutáni 18 órás bibliaórák már nyilvánosan kerülnek megtartásra. Az alkalmakon mindenki köteles maszkot viselni, egymás mellé csak a közös háztartásban élők és a rokonok ülhetnek, a többieknek legalább 1,5 méterre kell helyet foglalniuk egymástól. Lázas, náthás vagy köhögő személyek - mások egészségének védelme érdekében - nem vehetnek részt az összejöveteleken. Adjunk hálát az Úrnak, hogy újra találkozhatunk!

2020. május 21-én, Áldozócsütörtökön, Jézus mennybemenetelének ünnepén megtartott zárt ajtós istentisztelet igehirdetése a következő internetes címre kattintva látható: MENNYBEMENETEL

2020. május 17-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt tekinthető meg: ISTEN SZERETETÉNEK MEGNYILVÁNULÁSA

2020. május 10-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt nézhető meg:
NINIVE MEGTÉRÉSE

2020. május 3-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: ANNA IMÁJA

2020. április 26-án, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet igehirdetése itt nézhető meg: JÓNÁS IMÁJA

2020. április 19-én, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődött zárt ajtós istentisztelet Gergely Szabolcs lelkész igehirdetésével itt látható: JÓNÁS - MÉGIS

2020. április 12-én, Húsvét vasárnapján, a délelőtt 10 órakor kezdődött, zárt ajtós, úrvacsorás istentisztelet itt tekinthető meg: HÚSVÉT

„Ő (Jézus) pedig maga vitte a keresztet, és elért a koponyáról elnevezett helyre, amelyet héberül Golgotának neveznek. Ott megfeszítették őt …”. (János 19, 17-18) „Azon a helyen, ahol Jézust megfeszítették, volt egy kert, és a kertben egy új sír, amelybe még senkit sem helyeztek. Mivel közel volt a sír, a zsidók ünnepi előkészülete miatt ott helyezték el Jézust.” (János 19, 41-42)


2020. április 10-én, Nagypénteken megtartott zárt ajtós ünnepi istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: NAGYPÉNTEK

2020. április 10-én, Nagypénteken, délelőtt 10 órakor zárt ajtós ünnepi istentiszteletre, április 12-én, Húsvét vasárnap, délelőtt 10 órakor pedig zárt ajtós úrvacsorás ünnepi istentiszteletre kerül sor, melyek itt láthatók, majd bármikor visszanézhetők lesznek. Az ünnepkörrel kapcsolatos részletesebb tudnivalókat a Húsvéti körlevelünk tartalmazza, amely ide kattintva olvasható.

2020. április 6. az 1849. évi osztrákok felett győztes isaszegi csata 171. évfordulója. A járvány következtében elmaradt Tavaszi Emlékhadjárat csata-bemutatója miatt a magyar és lengyel hősökre a templomunkban 2014-ben megtartott koszorúzási ünnepségen elhangzott, "AZ ISASZEGI CSATA HŐSEI ÉS EMLÉKHELYEI" című előadás felidézésével emlékezünk.

2020. április 5-én, Virágvasárnap megtartott zárt ajtós ünnepi istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: VIRÁGVASÁRNAP

2020. április 5-én, vasárnap, az 1849. évi osztrákok felett győztes isaszegi csata előestéjén, a templomunknál szokásos koszorúzási ünnepség is elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

2020. március 29-én, vasárnap megtartott zárt ajtós istentisztelet igehirdetése kattintással érhető el: ÖSSZEZÁRVA

2020. március 22-én, vasárnap videóra felvett, zárt ajtós istentisztelet Gergely Szabolcs lelkész igehirdetésével a következő címre kattintva nézhető meg:
NEM FÉLEK, MERT TE VELEM VAGY!

2020. március 16-tól a Magyarországi Református Egyház Elnöksége a koronavírus járvány miatt a templomi összejövetelek - így az istentiszteletek és a bibliaórák - szüneteltetését rendelte el.
Honlapunkon több éve lehetőség van a napi igénket és annak magyarázatát olvasni a fenti kattintással. 2020. március 22-től kezdődően honlapunkra felkerülnek a templomunkban hívők nélkül megtartott, "zárt ajtós" istentiszteletek videófelvételei is, amelyek bármikor viszanézhetők. Kérjük, hogy éljenek ezekkel a lehetőségekkel.
Imádkozzunk, hogy az Úr legyen a mi őriző pásztorunk a járvány idején is! Mert „Bejárta Jézus a városokat és a falvakat mind, tanított a zsinagógákban, hirdette az Isten országának evangéliumát, s gyógyított mindenféle betegséget és erőtlenséget a nép között.” (Mt 9,35)

A perselypénzek elmaradása egyházközségünket is súlyosan érinti. Ezért kérjük, hogy - akinek arra lehetősége van - az arra szánt összeget havi rendszerességgel a 11742049-20340205 számú bankszámlánkra átutalni szíveskedjék.

2020. március 15-én, vasárnap, délelőtt 9 óra 45 perckor a református templom falán lévő, Kossuth Lajos és Petőfi Sándor tiszteletére elhelyezett emléktáblánál - a koronavírus járványa miatt szerény, de bensőséges keretek között - városi koszorúzásra került sor, majd 10 órakor ünnepi istentisztelet keretében emlékeztünk meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről.

2020. március 1-jén, vasárnap, a délelőtt 10 órakor kezdődő istentiszteleten úrvacsora osztására került sor, délután  15 órakor pedig a gyülekezeti házban egyházközségünk tagjai számára ismerkedési szeretetvendégséget rendeztünk.

2020. január 6.: Vízkereszt ünnepe

2020. január 1., szerda: Újév ünnepe

 


Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

 • 2021. október 15., péntek

  A Magyar Bibliatársulat Alapítvány online bibliaismereti versenyt hirdet A kicsinyek országa címmel, amely a Biblia Projekt Lukács evangéliuma című an...
 • 2021. október 15., péntek

  Idén is szeretettel várják azokat a 18-30 év közötti fiatalokat, akik szeretetszolgálati és oktatási intézményekben, gyülekezetekben és különböző miss...
 • 2021. október 13., szerda

  Hálával és örömmel adjuk hírül, hogy a teremtésvédelem iránt elkötelezett közösségek száma idén is gyarapodott.
 • 2021. október 12., kedd

  Református társadalmi reflexiók a cigánymissziótól az oktatásinformatikán át az egyháztörténetig.
 • 2021. október 12., kedd

  A Magyarországi Református Egyház Cigánymissziója és a Svájci Protestáns Egyházak Segélyszervezete, a HEKS pályázatot hirdet az Roma inklúzív programj...
 • 2021. október 11., hétfő

  Az eddigieknél jobban terjedő Delta-variáns megtalálja az oltatlanokat, ezért fontos lenne a maszkviselés és a találkozások számának csökkentése – jav...
 • 2021. október 10., vasárnap

  Az Ige áthatolhat a bedugott füleken és a bezárt szíveken is, csak a megfelelő formában kell megszólaltatni. Zámbori Soma színművésszel a Dramatizált ...
 • 2021. október 08., péntek

  Megkezdődötta tizennegyedik 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes ifjúsági akció.
 • 2021. október 07., csütörtök

  Ruhaneműket, tartós élelmiszereket, higiéniás termékeket és játékokat is gyűjt az ercsi református gyülekezetből indult kezdeményezés a hazánkba kimen...
 • 2021. október 06., szerda

  Gyermek-esélyegyenlőségi napokkal küzd az akadályokkal élők tabusítása és megközelíthetetlensége ellen a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a M...