Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti hírek

A vilonyai parókia (ld. táborhely menü) vendégei voltak május 10-18. között az esztergomi kat. főiskola szociológia-hallgatói, akik falvainkban végeztek felmérést.

Sólyon - hosszú évek után idén újra - konfirmáció volt május 19-én. A tavalyi vilonyai konfirmandusokhoz (11 fő) hasonlóan idén is szép számmal tettek hitvallást a fiatalok. Sólyról 5 fő (Molnár Miklós, Ördög Roland, Ördög Károly, Neveda Róbert, Dunajcsik Gábor), Vilonyáról és Királyszentistvánról 1-1 fő konfirmált (Viasz Krisztina, Madár Gábor). Ördög Károly ifjú hitvallónk a cserkészcsapatnak is aktív tagja.

Királyszentistvánon a Parkoló Ifjúsági Kör felnőtt segítőinek (Kisantal Tibor, Kisantal Zsuzska) vezetésével a pünkösdi istentiszteletet követően éneklésre maradt együtt a maroknyi gyülekezet.

Pünkösdhétfőn legátus szolgált Sólyon, Királyszentistvánon és Vilonyán. A legátust a bp-i teológia IV. évfolyama adta.

Június 09-én a Mobilitás KD RISZI támogatásával jóhangulatú családi napot rendezett közösségünk. A megnyitó istentisztelet keretében cserkészfogadalmat tett csapatunk 6 újonca: Kisantal Máté, Kisantal Míra, Kisantal Krisztina, Vaskó Éva, Beke Márton, Gaál Alexandra. Korábbi külföldi tanulmányútja miatt konfirmált a sólyi Straub Ádám ugyancsak az istentisztelet keretében. A fiatalokat Nt. Németh Gyula esperes úr és a római katolikus egyház lelkipásztori munkatársa is köszöntötte. A kerti-party szeretetvendégséget gyülekezetünk gondnokasszonya, Szabó Lajosné vezetésével szépen megszervezték az asszonyok. A gyerekek, fiatalok a Vackor-busz szolgáltatásait használhatták ki a Parkoló Ifjúsági Kör segítségével délután, hogy este jóhangulatban hallgassuk (és éljük meg/át) a TESTVÉREK együttes koncertjét. A szabadtéri koncertre eljöttek a veszprémi ifi tagjai és a berhidai Kolping Család ifjúsága is.

A Dunamelléki Református Egyházkerület Katechetikai Bizottsága a zánka-nagyvázsonyi református fiatalokkal közös horvátországi csereprogramunkat 70.000 Ft támogatásban részesítette. Köszönjük a püspökség támogatását és Isten áldását kérjük a hivatal munkájára, szolgálatára. SOLI DEO GLORIA!

Hazaérkeztek a táborozók a Börzsönyből, hál' Istennek egészségben és élményekkel gazdagon. Beszámolót Beszámoló ifjúsági... című alfejezetben.

Augusztus 4-11. közötti HORVÁTORSZÁGI programunkat a Mobilitás Nemzetközi Tanácsa 200.000 Ft-tal támogatta az április 15-én beadott pályázatunk "válaszaként". Ugyanígy támogatást kaptunk a Veszprém Megyei Közgyűléstől, Kuti Csaba elnök úr saját támogatói keretéből, melyért ezúton is köszönetet mondunk tudván azt, hogy EGYEDÜL ISTENÉ A DICSŐSÉG!
A horvátországi kirándulásról rövid beszámoló a Beszámoló jelentősebb... című alfejezetben!


Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

 • 2020. augusztus 12., szerda

  Abból fogsz meríteni, amiről azt hitted, hogy üres. Meghívó Kánába – negyedik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Akinek van füle, hallja. Akinek van élete, élje. Meghívó Kánába – harmadik rész.
 • 2020. augusztus 11., kedd

  Személyi sérülés nem történt, a gyors és szakszerű tűzoltásnak köszönhetően sikerült megmenteni a tetőszerkezetet.
 • 2020. augusztus 10., hétfő

  Azt mondják, a vizet borrá változtatta. Én láttam, hogy a könnyeket is, melyeket idáig tartogatott az örömre. Meghívó Kánába – második rész.
 • 2020. augusztus 09., vasárnap

  Talán ez volt az a történet, amely megismertetett Jézussal. Ahol a legjobban és legegyértelműbben megéreztem, hogy ő tényleg itt volt teljes valójával...
 • 2020. augusztus 07., péntek

  A Magyarországi Református Egyház is elkötelezett a környezet védelmében, így a Károli Gáspár Református Egyetem zöldítésének projektje mellett a Magy...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A lányok, asszonyok régen fonóba jártak, ahol a munkát is el lehetett végezni és közben meg tudtak osztani egymással örömöt, bánatot. Ezt a hagyományt...
 • 2020. augusztus 06., csütörtök

  A vallásos formák és a spontaneitás is helyet kaphatnak az Istennel való kapcsolódásban.
 • 2020. augusztus 04., kedd

  „A jézusi szelíd hatalom nem kívül igáz le, hanem megérint belül és az élet irányába vezet. Boldog, aki elfogadja, szerencsétlen, aki nem él vele."
 • 2020. augusztus 04., kedd

  Középiskolás és egyetemista fiatalok építették fel a semmiből valahol az Alföldön, egy erdő szélén, a rendszerváltás után. Idén nyáron már az ő gyerme...