Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyerekhét 2009.

"Engedjétek hozzám jönni a gyermekeket" Mk 10,14

Isten iránti hálaadással a szívünkben tudatjuk, hogy 2009-ben is megrendezésre került az immár hagyományos kistemplomi gyerekhét. A napközis tábor július 27. - augusztus 2. között zajlott több, mint 80 gyermek részvételével. A hét témája a "gyermekek a Bibliában" volt. Naponta délelőttönként áhítat keretében tanulhattak a gyermekek Mózes, Sámuel, Izmáel példáján keresztül arról, hogy Isten hogyan viszonyul a gyermekekhez, hogyan gondoskodik róluk, hallgatja meg imáikat és ad célt az életüknek. A napi rendszeres közös éneklés mellett a témákhoz kapcsolódóan kézműves foglalkozások keretében mélyíthették el a gyerekek igei ismereteiket. Emellett rengeteg játék, autóbuszos kirándulás, sorverseny, egészségügyi és mentős bemutató tette tartalmasabbá a hetet. Hisszük, hogy ez a hét nemcsak egy "gyerekmegörzési" funkciót látott el sok család számára, hanem a gyülekezet legnagyobb missziós tevékenységeként lehetőség volt arra, hogy az Ige magját elvethessük az itt levő gyermekek szívében. A mag kisarjadásáért imában gondolunk minden résztvevőre. Reméljük, hogy az az érdeklődés, amely a szívekben kialakult, nemcsak egy pillanatnyi fellángolás, hanem tartós istenkeresés lesz, valamint bízunk abban, hogy mindazok a gyülekezeti segítők, akik munkájukkal hozzájárultak a tábor szervezéséhez és lebonyolításához, mint ajándékozók és építők, maguk is ajándékozottakká és épülőkké váltak. Minden eredményért Istené legyen a dicsőség!

Galéria:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 6, összesen: 131107

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...