Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Testvérgyülekezeti látogatás

Régóta érlelődik testvérgyülekezetünk tagjainál, hogy viszonozzák látogatásainkat és újra találkozzunk Monoron. Rengeteg egyeztetés és készülődés után, 2012 június 15-én egy 26 fős küldöttség érkezett hozzánk Rugonfalváról.
Istennek hála, mindenki egészségesen és boldogan érkezett meg, élükön a rugonfalvi új lelkipásztorral, Barabás Csaba testvérünkkel. Igyekeztünk tartalmas programokról gondoskodni, így a pénteki közös vacsora és monori városnézés után, szombaton kirándulni mentünk a Budai várba. Felemelő érzés volt a falak között sétálni testvéreinkkel, akik sokszor meghatódtak a környezet és az együttlét örömei miatt.
Katolikus testvéreinknek köszönhetően megnézhettük a Mátyás-templomot is, ami külön élmény volt azoknak, akik még nem jártak Magyarországon.
Délutánra táncházat szerveztünk, ahol a rugonfalvi fiatalok bemutathatták szűkebb hazájuk táncát, a sóvidéki táncokat, mindezt természetesen székely ruhában. Nagyon örültünk, hogy sokan megjelentek műsorukon és tényleg érezhették, mennyire csodáljuk őket, amiért őrzik és ápolják ezeket a hagyományokat. A táncházat követően vendégeinkkel a gyülekezet udvarára mentünk, ahol gondos kezek már előkészítették a sütögetni valókat és a tábortűz körül, népdalokat énekelve, talán minden eddiginél jobban érezhető volt a Szentlélek munkálkodása és jelenléte.
Vasárnapi istentiszteletünkön folytatódott és talán fokozódott a hála érzése szívünkben, hiszen Barabás Csaba lelkipásztor szolgálata és az azt követő rugonfalvi és monori köszöntések során többször elérzékenyültünk, éreztük, hogy családtagok vagyunk, éreztük, hogy valóban komolyan kimondhatjuk: testvérek vagyunk.
Istentisztelet után ellátogattunk a monori Trianoni emlékműhöz, ahol pár gondolat után elénekeltük a Szózatot. Mire visszaértünk, már kész volt a fantasztikus, vaddisznóból készült leves és pörkölt, amit jóízűen elfogyasztottunk.
Ezután már csak a pakolás és a búcsúzkodás maradt. Fájó szívvel bár, de elengedtük a Rugonfalváról érkezett gyülekezet tagjait azzal a reménységgel, hogy a monori ifjúság júliusban viszonozza látogatásukat.
A monori gyülekezet tagjai is megmutatták elkötelezettségüket. Köszönjük azoknak, akik a szervezés oroszlánrészét végezték, köszönjük a családoknak, akik vendéget fogadtak, sokan adakoztak, hogy ez a három nap teljessé válhasson, köszönjük szépen mindenkinek, aki adományokkal, vagy saját munkájával segített.
Isten áldását kérjük a két gyülekezet szoros kötelékének megtartására, mindkét gyülekezet életére!

Galéria:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 3, összesen: 134848

  • 2024. október 01., kedd

    Az idei teremtés hete súlyos aszály, heves esőzés és árvíz után kezdődött meg. Mit üzennek ezek a jelenségek és mi ad okot mégis a reménykedésre? Gnan...
  • 2024. október 01., kedd

    Bereczky Örsnek a gyülekezettípusok és a növekedési mutatók összefüggéseiről szóló cikkére reflektált a Kerengők Podcast.
  • 2024. október 01., kedd

    Alkotott alkotók vizsgálják a művészet és hit összefüggéseit minden hónap utolsó hétfőjén a budapesti Szó-Térben.
  • 2024. szeptember 30., hétfő

    Videós beszámolónk az idei Ráday-napok Ifinapjáról és IfiTalijáról. A fiatalok kameránk előtt azt is megosztották, mennyire élő számukra az Ige.
  • 2024. szeptember 30., hétfő

    A teremtett világ megőrzésében nagy szerepük van a helyi közösségeknek, kis lépésnek tűnő cselekedeteink is sokat számíthatnak környezetünk védelmében...
  • 2024. szeptember 30., hétfő

    A Magyar Református Szeretetszolgálat adománygyűjtést hirdet, hogy idén tízzel több tehetséges fiatalt támogathasson.
  • 2024. szeptember 30., hétfő

    Kettős jubileumért adott hálát a Budapest-Kispest-Rózsatéri Református Egyházközség, ahol a gyülekezet nyolcvanéves története összefonódott az Abloncz...
  • 2024. szeptember 28., szombat

    Találkozás, közösség, személyes bizonyságtételek, közös éneklés és szűnni nem akaró eső. Harmadszor találkoztak a Dunamelléki Református Egyházkerület...
  • 2024. szeptember 27., péntek

    Több száz fiatal ismerkedhetett meg a református egyetemi missziókkal, lelkészekkel és élhette meg a közösséget a sokszínűségben az idei Ráday Ifjúság...
  • 2024. szeptember 26., csütörtök

    Tanulmányi nappal vette kezdetét a dunamelléki reformátusok évenkénti kiemelt találkozója, a Ráday-napok.