Cikkek

Hiányzik Jézus?

"Szülei azonban ezt nem vették észre.- (Lk 2,43/b)

Egyedül Lukács evangélista jegyezte fel a történetet. Jézus szülei, serdülőkorban lévő fiukkal együtt mennek ünnepelni Jeruzsálembe. Amikor hazafelé indulnak, a nap végén veszik észre, hogy nincs meg a gyerek. Három nap múlva(!) derül ki, hogy ottmaradt a templomban és a helyi tanítómesterekkel beszélget.
Igen, tudom testvérek, ez egy karácsonyi újság és a fenti történet nem akkor játszódik! Mégis, jónak tartottam "elővenni-, most, advent idején, amikor mi is ünnepre készülődünk. Nem is akárhogyan! Eszünkbe jutnak rokonok és jóbarátok - írjuk a képeslapot, küldjük az e-mailt. törjük a fejünket; takarítunk, díszítünk; templomba és temetőbe is gyakrabban ellátogatunk.
De, vajon, ott van-e Jézus mellettünk? Hiányzik-e Jézus útmutatása az ünnepi teendők sorából, vagy elboldogulunk magunk is? Kérdezzük-e őt; megengedjük-e neki, hogy beleszóljon abba, AMI RÓLA SZÓL, vagy... Vagy mit csinálunk? Nélküle ünnepelünk? Születésnap a nélkül, akinek a kedvét, kívánságát kell lesni? Ugyan, ki hallott már ilyenről?
Nézzünk körül a szívünk, jóakaratú, újból átgondolt tervezgetéseink tájékán, hogy valóban annak teljen öröme az ünnepben, aki megszerezte nekünk! Mert így lesz teljes a mi karácsonyunk is; így értjük meg, mit is kaptunk a testté lett Istentől, a mi értünk született Urunktól: Jézus Krisztustól.

Kereskényi Sándor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 142, összesen: 263244