Cikkek

Ismét Mezőtúron

 

Ismét Mezőtúron

 

Gyülekezetünk asszonykörének egy csoportja, május 10-én, másodszor látogatott el Mezőtúrra, a belvárosi református gyülekezet hívására.

Már az autóbusz megállóban vártak minket. A kedves fogadtatás most még fokozottabb volt, már ismerősként köszöntöttük egymást.

Délelőtt istentiszteleten vettünk részt, amit a Református Művészeti Iskola alsó tagozatosainak anyák napi műsora tett ünnepélyessé. A barátságos, szolgálatkész idegenvezetőnk a Mezőtúrról elszármazott képzőművészek kiállítására, és a Fazekas Múzeumba kalauzolt el. Mindkét helyen sok érdekes, szép alkotást láttunk.

Ebédet a Református Idősek Otthonában kaptunk, aztán visszasétáltunk a parókiára. Ott a helyi lelkésznő igehirdetése és rövid prédikációja után a két asszonykör köszöntötte és ajándékozta meg egymást. A mezőtúriak verses-énekes összeállítását érdeklődve hallgattuk, majd egyéni beszélgetések kezdődtek. Közben fogyott a sok finom sütemény, tea, kávé, üdítő, amivel vendéglátóink kedveskedtek nekünk. Több apró emléktárgyat is kaptunk tőlük.

Még egy különlegességgel is szolgáltak: kocsikkal elvittek minket Sila Katalin fazekas népművészhez, aki készségesen elmagyarázta és megmutatta nekünk az agyag-gyúrást, a korongozást, az edény formálásának fogásait. Szólt az égetésről, festésről is. Mi pedig gazdagabbak lettünk, bepillantva e művészet rejtelmeibe.

Mindannyian örültünk a ref. testvéri szeretet elmélyülésének. Fáradtan, jóleső érzéssel, sok kedves élménnyel érkeztünk haza.

Szepsy Eleonóra

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 268, összesen: 263370