Cikkek

Kedves Testvérünk!

 

A híreket 700 bejegyzett egyháztagunkhoz juttatjuk el évről évre két alkalommal, és rendszeresen 200, anyagi áldozatot vállaló testvér küldi vissza, amit ez úton is köszönünk.

 

 

Ismét elérkezett az év vége, amikor megkeresünk karácsonyi újságunkkal, melyben beszámolunk örömünkről és gondjainkról, mellékelve az áldozatos borítékunkat. A híreket 700 bejegyzett egyháztagunkhoz juttatjuk el évről évre két alkalommal, és rendszeresen 200, anyagi áldozatot vállaló testvér küldi vissza, amit ez úton is köszönünk. Örömünkre szolgál, hogy ebben az évben sikerült megépíteni az új orgonánkat, melynek értéke 7.000.000.- Ft. Szigeteltettük a templom legvizesebb részeit, elkészült a kisgyermekek foglalkoztatója, a legszükségesebb bútorokkal már be is rendeztük, itt nagyon sok természetbeni segítséget kaptunk az önkéntes munkásoktól, de még így is 2.000.000.-Ft volt a kiadásunk. És ez még csak a templomunk! A gyülekezeti házunkról már sokszor írtunk, mutattunk képeket, hívtuk a testvéreket, nézzék meg! Amint tapasztalhatták: nagyon rossz állapotban van! Amikor végleg birtokba kaptuk az épületet első feladatunk a tető helyreállítása volt, hogy legalább ne ázzon be. Ez 8.500.000.- Ft-os kiadást jelentett. Később elkészült a lelkészi hivatal, egy kicsi vendéglakás, ahol szállást tudunk adni a minket meglátogató egyházi személyeknek. Csatornát kellett felújítani az állandó csőrepedések miatt, életveszélyes volt a gázvezeték. E több éves munka elvégzésének költsége 14.000.000.- Ft-ot jelentett. Ebben az évben sikerült pályázati úton az életveszélyessé vált függőfolyosót is megcsináltatnunk, az erre a célra nyert összeget pótolni kellett, a függőfolyosó felújítása 3.760.000.- Ft-ba került. Az elszámolás most van folyamatban. Reméljük, mielőbb megkapjuk a megnyert 2.000.000.-Ft-ot. Presbitériumunk keresi a ház rendbehozatalára a megoldást. Félő, ha nem tudjuk megoldani, elveszítjük az épületet.  A tervek már korábban elkészültek és szeretnénk az adományozó elképzelésének is megfelelni. Parókia, ifjúsági, gyülekezeti alkalmak helyszínére kialakítani, kulturális-hitéleti munka színterévé tenni, hiszen erre igen nagy az igény. Az elkészült tervek szerint a ház teljes rendbehozatala és berendezése 235.000.000.- Ft lenne - mai árakon. A megjelenő pályázatoknál legalább 15 %-nyi önerőt kell felmutatni, ami a mi esetünkben megközelítően 35.000.000.Ft-ot jelent.

Jelenleg is ezen munkálkodunk. A karácsonyi áldozatos boríték most ennek az önerőnek a gyűjtésére készült. Kérjük, segítsd ezt a munkát!

Szeretettel: Szecsődi Gizella hivatalvezető-presbiter

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 245, összesen: 263347