Nyomtat Elküld Olvasási nézet

TEMPLOM FELÚJÍTÁS

 

Tisztelt Adományozó! Kedves Testvérünk!


A Szalkszentmártoni Református Egyházközség Presbitériuma a református gyülekezet tagságával egyetértésben elhatározta, hogy a faluképet is meghatározó református templomépület felújítását megkezdi. (Hsz. 8/2016)

E szándék megvalósításához kértük a szalkszentmártoniak, községünkből elszármazottak, és miden jószándékú ember segítségét, ezúton köszönjük meg az eddigi adományokat. Az összefogás eredményeként 2016- ban lehetővé vált a templomfelújítás első fontos és nélkülözhetetlen lépésének megvalósítása: elkészíttettük a teljes felújítási dokumentációt 3 405 400 Ft értékben. Ez az összeg azért ilyen magas, mert műemlék templomunk esetében akár sikeres pályázáshoz, akár az épületen tervezett bármiféle munkához sokféle engedélyre, és pontos tervekre volt szükség.

Az építési engedély érvényességének meghosszabbítására is sor került, azzal, hogy a tervezett építkezést 2019 őszén hivatalosan is megkezdtük. Isten iránti hálával jelentjük, hogy a templom utólagos talajvíz elleni szigetelése a lehető leghatékonyabban elkészült. A munkálatokra mindösszesen 9 226 066 Ft összeget fizettünk ki, ehhez Kormányzati támogatást kaptunk.

Az elkezdett építkezést 2020 tavaszán folytatni kívánjuk. Lehetőséget kaptunk a templom tető héjazatának cseréjére, újabb Kormányzati támogatás formájában 44 149 000 Ft összegben. Jelenleg a munkálatok előkészítése zajlik, kérjük, kísérjék figyelemmel a megvalósulást.

A felújítással kapcsolatos adománygyűjtést folytatjuk, bár érezzük, hogy amink van, kevés céljaink megvalósításához, de azt is tudjuk, hogy ami rajtunk múlik meg kell tenni.

Köszönjük az eddigi segítséget, és buzdítjuk a további adakozásra az ige szavaival:


„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.
Mindenki úgy adjon, ahogy előre eldöntötte a szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten!”
2 Korinthus 9, 6- 7


Áldás, békesség!

 

Bankszámlaszám: (OTP) 11732198-20001388

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 17, összesen: 85722

  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 09., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Elsőként Hekli Katalin, Rákospalota – Óváros vezető ...
  • 2024. július 08., hétfő

    Szolgálatvezetőket és keresztyén könyvkiadók képviselőit kérdeztük a gyülekezeti iratterjesztés jelenlegi helyzetéről és perspektíváiról.
  • 2024. július 07., vasárnap

    A multivilágban kiégett vezetőket gyakran látjuk kétkezi munkát végezve regenerálódni. Van, aki nem kiég, hanem megérti Isten vezetését. Veres Gábor h...
  • 2024. július 04., csütörtök

    Sharenting, azaz miért ne posztoljunk a gyerekekről a közösségi médiában?
  • 2024. július 03., szerda

    - támogatott lakhatás Cegléden
  • 2024. július 02., kedd

    A REFISZ idén is szeretettel várja nyári táborába azokat a 14-25 év közötti fiatalokat, akik közösséget keresnek Istennel és egymással.