Nyomtat Elküld Olvasási nézet

TEMPLOM FELÚJÍTÁS

Tisztelt Adományozó! Kedves Testvérünk!


A Szalkszentmártoni Református Egyházközség Presbitériuma a református gyülekezet tagságával egyetértésben elhatározta, hogy a faluképet is meghatározó református templomépület felújítását megkezdi. (Hsz. 8/2016)

E szándék megvalósításához kértük a szalkszentmártoniak, községünkből elszármazottak, és miden jószándékú ember segítségét, ezúton köszönjük meg az eddigi adományokat. Az összefogás eredményeként 2016- ban lehetővé vált a templomfelújítás első fontos és nélkülözhetetlen lépésének megvalósítása: elkészíttettük a teljes felújítási dokumentációt 3 405 400 Ft értékben. Ez az összeg azért ilyen magas, mert műemlék templomunk esetében akár sikeres pályázáshoz, akár az épületen tervezett bármiféle munkához sokféle engedélyre, és pontos tervekre volt szükség.

Az építési engedély érvényességének meghosszabbítására is sor került, azzal, hogy a tervezett építkezést 2019 őszén hivatalosan is megkezdtük. Isten iránti hálával jelentjük, hogy a templom utólagos talajvíz elleni szigetelése a lehető leghatékonyabban elkészült. A munkálatokra mindösszesen 9 226 066 Ft összeget fizettünk ki, ehhez Kormányzati támogatást kaptunk.

Az elkezdett építkezést 2020 tavaszán folytatni kívánjuk. Lehetőséget kaptunk a templom tető héjazatának cseréjére, újabb Kormányzati támogatás formájában 44 149 000 Ft összegben. Jelenleg a munkálatok előkészítése zajlik, kérjük, kísérjék figyelemmel a megvalósulást.

A felújítással kapcsolatos adománygyűjtést folytatjuk, bár érezzük, hogy amink van, kevés céljaink megvalósításához, de azt is tudjuk, hogy ami rajtunk múlik meg kell tenni.

Köszönjük az eddigi segítséget, és buzdítjuk a további adakozásra az ige szavaival:


„Tudjuk pedig, hogy aki szűken vet, szűken is arat, és aki bőven vet, bőven is arat.
Mindenki úgy adjon, ahogy előre eldöntötte a szívében, ne kedvetlenül vagy kényszerűségből, mert a jókedvű adakozót szereti az Isten!”
2 Korinthus 9, 6- 7


Áldás, békesség!

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 12, összesen: 60441

 • 2020. március 29., vasárnap

  Faragó Laura énekművész és népdalénekes előadása az ősi etikai norma és az igei tanítás kapcsolatáról a XV. Harkányi Szabadegyetemen.
 • 2020. március 28., szombat

  Mikor jön el a húsvét, az igazi lehetetlen lehetőség? Nem tudom. De azt tudom, hogy eljövetele az önkéntes áldozattal kezdődik. Nem karanténban vagyun...
 • 2020. március 28., szombat

  Keresztyén emberként a kialakult helyzet akarva akaratlanul eszembe juttat bibliai történeteket. A babiloni fogságot, a pusztai vándorlást, Nóé történ...
 • 2020. március 26., csütörtök

  Várakozásainkat sokszor ellentétpárokban éljük meg. Mindnek megvan a maga szerepe, ám ha megpróbáljuk őket közelíteni egymáshoz, gazdagabbnak élhetjük...
 • 2020. március 25., szerda

  Miben segíthet most a Református Tananyagfejlesztő Csoport az otthonról tanító pedagógusoknak? Pompor Zoltánnal beszélgettünk.
 • 2020. március 24., kedd

  Minden krízis magában rejti a növekedés lehetőségét. Milyen kapaszkodóink lehetnek a magány, a bezártságérzés vagy a távmunka nehézségeiben? Miként vi...
 • 2020. március 23., hétfő

  Pedagógiai reflexió
 • 2020. március 22., vasárnap

  Tanárok, diákok és szülők támogató együttműködése kell ahhoz, hogy a digitális távoktatás hosszú távon működőképes legyen. Körképünk az első hét után.
 • 2020. március 21., szombat

  Hatodikos gyerekek imádságai járvány idején.
 • 2020. március 19., csütörtök

  Van remény! – üzeni Nicky Cruz élete. Nyolc dolog, amit az egykori bandatag történetéből meríthetünk.