Cikkek

Országos Ifjúsági Konferencia - 2004. Zilah

• Egyedül nem megy


Szűcs Teri
Rendes évi konferencianapló, rendetlenül
(Naplórészlet)

Egy nagyon szomorú cseresznye lóg a fán. Kérdés: Miért olyan szomorú ez a cseresznye? Válasz: mert egyedül ő nem meggy. Esetleges megoldási lehetőségek a helyzetre: a meggyek odakiabálnak neki. "Figyelj, tulajdonképpen én is cseresznye vagyok, anyám félig cseresznye (vagy tán egészen az), a cseresznye a meggy legjobb barátja, imádom a cseresznyét!- A cseresznye örömében elpirul.
... péntek este kiszállok a kocsiból, végigmegyek egy városon, annyi ismerős jön szembe, hogy most ki se tudom fejezni, hogy mi ez az érzés. Zilah, az álmok városa. Vagy az angyaloké, Los Angeles ...
Konferencia-arcok az előadók is. Leventét lekéstem, úgyhogy essék szó Bacskai Bálintról és Pá lhegyi Feri bácsiról. Ők egy érdekes társasjáték keretében érkeztek ide, a játék neve: fogócska az Európai Unióval. (Egyébként erre én is beneveztem.) A játék lényege, hogy futni kell, az Európai Unió meg utolér. A legprofibbak egy nappal a csatlakozás előtt hagyták el Magyarországot. Most várjuk, hogy a fogó itt, Romániában érjen utol minket.
Bálintnak köszönet az előadás közvetlenségéért, s külön azért a poénért, hogy Jézus nem olyan barát, aki közreműködik a társai pusztulásában, és nem hívta a latrok helyére a tanítványokat a keresztekre. (Ja, gondolom magamban: az invitálás nem a két oldalsó, hanem a középső kereszthez szól, csak győzzem elfogadni.)
Pálhegyi Feri bácsi hatására kipróbáltam, milyen a végítélet angyalának lenni, és hajnalban zacskót zörgettem. A dolog működik, de a technikai fejlettség e szakaszában megelőzött egy kollegina, akinek csengett a mobilja, reggel fél hatkor. Gábriel, használj mobilt! A csengőhangok menüben menj rá a “feltámadás harsonája- nevűre. Tuti tipp.
És utoljára a zenéről. Péntek este a Watermark húzta a talpalávalót Tüncsi táncához. Szombat este volt a mostre buli. A halacskás pólós zenekar kemény csatát vívott a véletlenszerűen elnémuló mikrofonokkal. Utána jött Erdély első női hippizenekara, képzeletemben mezítláb játszottak a zöld füvön. Köszönet a Woodstock-hangulatért és a repülőútért, hajrá, lányok! Aztán Asáf zsuniór, így, zs-vel. Őszintén mondom, nekem a saját számotok tetszett a legjobban, de az aztán nagyon tetszett. Nem is vagytok zsuniorok (zs-vel). Hihetetlen jó volt a szkreccselés (szakiknak: sikálás) a gitárhúrokon. Ez már saját hang volt, nem? És saját énekesek. Megkönnyebbültem, hogy nem kell mindig heppinek lenni, vállalhatom: bennem is van válaszfal, néha minden lehetséges irányban.

Ami közül néhány lebontódott ezen a konferencián. Köszönet a szeretetért! A cseresznyét befogadták maguk közé a meggyek, a meggyeket pedig befogadták a cseresznyék. (A bennem lévő kukaccal együtt, ugye?)

2005 - Nagyvárad - gyertek el...

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél