Cikkek

Könyvajánló

Jövöre lesz 120 éve, hogy Várpalotán megszületett Molnár Mária, magyar református diakonissza, akinek nevét az Új Guineától északkeletre fekvö Pitilu szigetén ma kollégium viseli. Születésének századik évfordulóján a Magyarországi Református Egyház Beliczay Angéla "Engem várnak a szigetek" címü életrajzi kötetének kiadásával tisztelgett a mártírhalált halt misszionárius emléke elött. A kötet gyülekezeti könyvtárunkban elérhetö. Idézzünk pár gondolatot Tóth Károly püspök bevezetöjéböl:


"Ez az írás nemcsak azért figyelemre méltó, mert személyes báj, közvetlenség és megható öszinteség sugárzik belöle, hanem azért is, mert e könyv a Krisztusba vetett hit bizonyságtétele egy gyengének tekintett (a valóságban nagyon is erös) nö részéröl, aki emberfeletti szolgálatra vállalkozott. Krisztus ereje segítette Molnár Máriát abban, hogy félre tudta tenni a kor missziójának minden ballasztját, s minden korabeli gyarmatosító célkitüzéstöl szabadon hirdette az evangéliumot.

Végül, de nem utolsó sorban Molnár Mária magyar református volt. Akikért élt, dolgozott, és akik között meghalt, ma nemcsak Krisztus szolgájára emlékezhetnek, hanem egy távoli nép hüséges gyermekére, s egy egyház küldöttjére. Az olvasó tehát joggal érezhet büszkeséget e nem szokványos könyv olvasásakor, de elkötelezettséget is arra, hogy Molnár Mária emlékezetét ébren tartsa."

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél