Cikkek

FOGADJ ÖRÖKBE ! ... SEGÍTS !

FOGADJ ÖRÖKBE ! ... SEGÍTS !


Egyre sűrűbben és egyre többet hangzik el e felhívás mostanában .
Emberek ezrei fogadnak örökbe árván maradt gyermekeket , vállalva felnevelésüket,vagy lehetőségeik által anyagilag járulnak hozzá felneveltetésükhöz .
A szegény rászorultak tábora pedig egyre növekedik , és a katasztrófák sokasodnak .

Nincs ez másképpen a hívő keresztények közt sem .
Elhagyott , szellemben , lélekben és sokszor fizikailag is éhes gyermekek kiáltanak felénk egyre többen és szinte naponta : Testvér segíts !
A sok megtért , sőt újjászületett szellemi gyermek , akiket megszültek , és " pólyás korában " egyedül hagytak .
Sok-sok apró és nagyobb közösség , gyülekezet , kik éhesen és vágyakozva várnak minket , akiket Urunk megáldva szellemben felépíthetett , és lélekben-testben ,értelemmel és anyagiakkal meggazdagított .

Kelet- Magyarország , Erdély , Kárpátalja , Vajdaság elhagyott gyermekei ...
Krisztusban testvéreid , földi emberként talán vérrokonaid .
Elhagyták őket , mert kicsit nehezebb a szolgálat köztük , tanítani kell őket még arra is , milyen a környezetük kultúrája , mely nélkül nem fogadják be őket .
Elhagyták , mert megcsappantak a külföldről érkező adományok , melyek nélkül már nem üzlet a misszió , hanem alázatos és engedelmes , sok nehézséggel járó szolgálat és folyamatos felelősség .
Évszázadok óta elkülönítve élnek , mert felemelésük helyett bűnös módon még a templomokba se jöhettek be , esélyük sem volt újra és jóra .
Mások politikai eszmék uralma miatt talán elnyomva ,bántalmazva nem nőhettek fel , nem lehettek hűséges gyermekből , érett és felnőtt keresztényekké .

Nem kérdezzük , hogy ki az , aki ezért felelős , mert az Úré az ítélet .
Csak annyit kérdezhetek , hogy akarsz-e segíteni testvéreden ?
Nekik a kihasználókból , gyámokból végképpen elegük van .
Csalódottan , elhagyottan de mégis reménykedve azonban felnövekedésük feltételeiért imádkoznak , sokszor csak az Igét kérik , a tanítást várják .

Most nem számít , hogy Krisztus Testében melyik kisebb-nagyobb családhoz tartozol , melyik gyülekezet tagjaként tartanak nyilván : testvéreid vannak máshol és Téged , vagy a Te Gyülekezeted testvéri segítségét várják , kisebb és elhagyott , árva testvérként .

Örökbe már nem kell fogadnod , hiszen Jézus Krisztus által van örökségünk .
Ezt az Örök Örökséget vidd Nekik , és segíts , hogy ők egyedül és növekedve felnőtté válva másokat is Krisztushoz vezethessenek .

Ha leveleddel megkeresel , sokéves és friss tapasztalataink szerint beszámolhatunk szolgálatunkról , a zsidóság , a romák , a perzsák ,és a Kárpát-medence valamennyi népe közt .
E szellemi és lelki munka mellett rendelkezéseitekre állnak karitatív munkánkról szóló beszámolók is , mely Isten dicsőségéről szólnak .

JhVh Nisszi (2Mózes 17,15) Szolgálat

sofar@uw.hu
parokia.hu/shownewspaper.php?id=16
http://sofar.uw.hu www.enevjegy.radio.hu/sofar www.enevjegy.radio.hu/chaim

Tel./Fax.:338-27-71
1364 Budapest , Pf.:412


Testvéred vár , ne késlekedj !

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél