belépés | regisztráció RSS

Publikációk

Pálhegyi Ferenc

Dr. Pálhegyi Ferenc pszichológus 
közismert előadó, elsősorban a házasságra készülő vagy már családos keresztény párok körében. Hazánk egész területén tart jegyesoktató és házassággondozó előadásokat, több könyvet is írt ebben a témában.

1935-ben született Sepsiszentgyörgyön.
1958-ban diplomázott a budapesti Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskolán, 
a Vakok Intézetének tanára lett, majd pszichológiai doktorátust szerzett.
1971-től a Gyógypedagógiai Tanárképző Főiskola tanára, közben a Budapesti Református Teológiai Akadémia professzora, a péceli bibliaiskola igazgatója, a Biblia Szövetség alelnöke.

A Bibliai Házassággondozó Szolgálat vezetője, a Biblia és Család című lap főszerkesztője, 1999-ben Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki.

Főbb művei: Személyiséglélektani kalauz (1981), Keresztyén házasság (1992), Van-
e keresztyén pedagógia? (1994), Útjelző táblák (1996), A menekülő ember, Szex és 
szerelem (1998), Házassági karambolok (2000), Öregedés és halál - újjászületés 
és feltámadás (2002), Körkép, korkép, kórkép (2004) 
Írásai
2020. március 28., szombat,
Gedeon , Johanna napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 3652
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 46517067

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat